Budget Sevilla | Wat kost een stedentrip naar Sevilla?

door | Laatste update Jan 24, 2021 | Gepubliceerd Jan 24, 2021 | Budget, Europa, Spanje | 20 reacties

Sevilla is een prachtige stad in de Spaanse regio Andalusië. Er is enorm veel te zien en te doen en het staat terecht bij veel mensen op de bucketlist. Het is er bijna altijd mooi weer, de bouwwerken zijn prachtig en de sfeer is fijn. Maar is Sevilla duur? Of is Sevilla juist een fijne en budgetvriendelijke bestemming? Tijdens onze stedentrip hield ik ons budget Sevilla nauwkeurig bij, zodat ik antwoord kan geven op de vraag: wat kost een stedentrip naar Sevilla? Ik vertel je wat realistisch is en deel met je wat onze Sevilla kosten waren! 

Budget Sevilla 

In Spanje betalen ze gewoon met de euro, lekker makkelijk dus. Tijdens onze stedentrip Sevilla heb ik ons budget bij gehouden en nu is het tijd om te vertellen wat de kosten Sevilla waren. Net als bij alle andere budget artikelen doe ik dat per categorie. Zo vertel ik wat wij kwijt waren aan vervoer naar Sevilla, vervoer ter plaatse, accommodatie, eten en drinken, bezienswaardigheden en aan overige kosten. Ten slotte deel ik ons totale budget Sevilla en komt er een antwoord op de vraag: wat kost een stedentrip Sevilla? 

Vervoer naar Sevilla 

Wij bezochten Sevilla tijdens onze wereldreis, tijdens een roadtrip van ruim drie weken door Andalusië. Wij gingen dus naar Sevilla met de auto en de kosten voor ons vervoer naar Sevilla zijn dan ook heel anders dan de kosten voor het vervoer als je gewoon vanuit Nederland vertrekt. 

Sevilla heeft een vliegveld, dus je kunt vanaf Nederland gewoon prima naar Sevilla vliegen. Afhankelijk van de dag, de tijd en de periode waarin je vliegt, kan de prijs behoorlijk variëren. Zo ben ik prijzen van €100 voor een retour tegen gekomen, maar ook voor rond de €300. Vliegen op Malaga is vaak wat goedkoper en ligt op zich niet enorm ver bij Sevilla vandaan. Maar goed, je moet dan nog wel met het openbaar vervoer en bent zo weer een paar uur kwijt. 

Je kunt denk ik het beste uitgaan van een vliegticket tussen de 100 en 200 euro voor een retour.

Vervoer ter plaatse 

Wij verbleven in een hotel op een klein stukje buiten het centrum, maar in het centrum zelf kan je eigenlijk alles lopen. Heel veel ligt dicht bij elkaar en het openbaar vervoer heb je eigenlijk niet nodig.

Wij parkeerde onze auto voor de deur van onze accommodatie en hebben één keer de bus gebruikt. De rest van de tijd wandelden wij van en naar het centrum van Sevilla. Dit was best te doen en ook leuk, want we liepen lekker langs het water. Dit deden wij overigens niet omdat het openbaar vervoer in Sevilla nou zo duur is. Want een enkeltje met de bus kost je €1,40 per persoon.

Reis je niet met de auto en ga je vanaf het vliegveld nog met de bus naar het centrum? Dan komen deze kosten er natuurlijk ook nog bij. Een enkeltje met de bus kost €4,- en een retour kost je €6,-.

Wij gaven voor het vervoer ter plaatste slechts €2,80 uit met zijn tweeën. Een realistischer bedrag voor de meeste mensen is waarschijnlijk rond de €14,80 voor twee personen. Want je moet toch op een manier bij het centrum komen. Per persoon kom je dan uit op een bedrag van €7,40. 

Accommodatie in Sevilla 

Je kunt je accommodatie in Sevilla zo duur maken als je zelf wilt. Wil je midden in het centrum verblijven? Dan is je accommodatie natuurlijk wat duurder dan wanneer je net buiten het oude centrum slaapt. Wil je een ontbijt erbij? Heb je een privé badkamer, of vind je delen niet zo erg?

Wij kozen zelf voor een kamer buiten het centrum. Voor een stedentrip houden wij daar helemaal niet van, maar op deze manier konden wij onze huurauto wel vier dagen lang gratis parkeren. Ideaal! Wij hadden een kamer met ontbijt erbij en een eigen badkamer.

Ik heb geen idee meer hoe ons hotel heette en dat is ook helemaal niet erg, want wij vonden het een vreselijk hotel en ik zou hem je absoluut niet aanraden. Wij vergeleken de kamers met Alcatraz, je weet wel, die gevangenis in San Francisco. Het zag er niet uit en het voelde ook niet heel schoon aan. Wil je wel een fijn hotel? Boek dan je hotel in Sevilla via deze link!

Maar goed, het gaat in dit artikel natuurlijk over de Sevilla kosten. Wij betaalden voor vier nachten in het hotel €159,20. Dit was midden in het hoogseizoen en wij hadden heel laat geboekt. Een best net bedrag wat dat betreft. Per nacht kostte dit hotel ons dus €39,80

Eten en drinken 

Eten en drinken is op reis altijd een grote kostenpost, dit moet je immers iedere dag meerdere keren doen. Gelukkig is eten en drinken in Spanje helemaal niet zo duur. In het centrum van Sevilla liggen de prijzen wel iets hoger dan op sommige andere plekken in Andalusië, maar nog steeds liggen de prijzen een stuk lager dan bij ons in Nederland. 

Wij hadden ontbijt bij ons hotel, maar omdat dit niet echt lekker was, aten wij soms ook een broodje bij een bakker of haalden wij iets bij de supermarkt. Lunchen deden we ook vaak op een pleintje met eten gekocht bij de supermarkt, maar wij zochten soms ook de airco op bij bijvoorbeeld de Mac of iets anders simpels. 

In de avond gingen wij elke avond uit eten. Dit varieerde van een hamburger en pizza, tot een avondje uitgebreid tapa’s eten voor mijn verjaardag. Alle avonden hebben wij erg lekker gegeten. 

Uiteindelijk gaven wij samen in 4 dagen €128,50 uit aan eten en drinken. Dit komt neer op zo’n €64,25 per persoon. Helemaal niet veel dus! Ik denk wel dat dit meer had geweest als we elke dag ergens gingen ontbijten en wat uitgebreider hadden geluncht. Houd er rekening mee dat wij Sevilla aan het einde van onze wereldreis bezochten en dus wel wat meer op ons geld moesten letten. 

Bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla is een prachtige stad met heel veel bezienswaardigheden. Gebouwen kun je vanaf buiten gelukkig altijd gratis bekijken, maar van binnen helaas niet. Als je veel plekken wilt bezoeken kan het dan ook zijn dat de kosten Sevilla op dit punt best oplopen. Daarom kan het slim zijn om van te voren bedenken wat je echt wilt doen en om dus keuzes te maken. 

Het kan ook slim zijn om bepaalde bezienswaardigheden op een bepaalde dag te bezoeken. Zo is het Alcazar op maandag tussen 17:00 en 19:00 gratis te bezoeken en kun je op maandag ook gratis Torre del Oro bezoeken. Dit kan je zo weer wat geld besparen. 

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de entreeprijzen voor de meest populaire en bekende bezienswaardigheden in Sevilla: 

De kathedraal van Sevilla: €10 
Alcazar: €11
Metropol parasol: €3,- 
Plaza de Toros: €7,- 
Torre del Oro: €3,- 

Zelf hebben wij niet alles bezocht van binnen. Wij maakte de keuze om alleen naar het Alcazar en het uitzicht bij Metropol Parasol te gaan. Zelf vinden wij kerken en kathedralen van binnen vaak mooi, maar ook enorm op elkaar lijken. Wij hadden daar geen €10,- voor over. Wel deden wij nog een free walking tour en gaven wij de gids aan het einde van deze tour een fooi. 

In totaal gaven wij z’on €39,- uit aan de bezienswaardigheden in Sevilla. Dit was met zijn tweeën. Per persoon komt dit neer op €19,50. Dit had een stuk meer kunnen zijn als wij alle bouwwerken van binnen zouden bezoeken. 

Meer lezen over de bezienswaardigheden? Lees dan ook eens mijn artikel: Wat te doen in Sevilla? 

Budget Sevilla | Sevilla kosten
Budget Sevilla | Sevilla kosten
Budget Sevilla | Sevilla kosten

Overige kosten Sevilla 

Onder de overige kosten vallen de bedragen die niet bij een van de eerder genoemde categorieën passen. Wij kochten in Sevilla geen souvenirs en hadden hierdoor heel weinig overige kosten. Het enige wat we wel nog kochten was een wifi kaart in ons hotel. De wifi was daar namelijk niet inbegrepen en wij vonden het wel fijn om gewoon bereikbaar te zijn. Dit kostte ons in totaal €8,-. Verder hebben wij geen overige kosten gemaakt. 

Totale kosten Sevilla 

Nu we de kosten per categorie hebben bekeken is het tijd om te kijken wat ons totale budget voor Sevilla is geweest en een antwoord te geven op de vraag: wat kost een stedentrip naar Sevilla? Nou, onze stedentrip naar Sevilla heeft ons, exclusief vervoer naar de stad toe, €348,30 gekost. Dit is voor 2 personen, inclusief overnachten. Wij verbleven 4 dagen in Sevilla en gaven dus met zijn tweeën €84,38 per dag. Per persoon komen de totale kosten neer op €174,15 en een dagbudget van €43,69. Best netjes wat mij betreft! 

Als je er nog een vliegticket bij moet kopen komt er denk ik nog zo’n €100 a €200 bij voor een retour per persoon. 

Om je een beter inzicht te geven in ons budget Sevilla, heb ik hieronder nog even in een tabel de kosten op een rij gezet: 

CategorieTotale kosten per persoon in € Dagbudget per persoon in €
Vervoer naar Sevilla€100 / €200 (telt niet mee verder) 
Vervoer ter plaatse€7,40 €1,85
Verblijf in Sevilla€79 (Onze kamer voor 2: €159,20)€19,90 (voor 2: €39,80)
Eten en drinken€64,25€16,06
Bezienswaardigheden in Sevilla€19,50€4,88
Overige kosten Sevilla€4€1
Totale budget Sevilla€174,15€43,69

Kan dit goedkoper?

Heel eerlijk denk ik dat wij al onze stedentrip al zo goedkoop hebben gehouden, dat het niet heel veel goedkoper kan. Wij hadden echt geen dure accommodatie (helaas wel een slechte) en hebben niet heel gek gedaan met eten. We hebben ook lang niet alle bezienswaardigheden van binnen bekeken. Doe je dit wel? Of boek je een hotel in het centrum? Dan ben je snel al wat meer kwijt. 

Ik denk dat als je zeker weten genoeg budget wilt hebben voor een stedentrip naar Sevilla, dat je zo’n €200 – €250 per persoon nodig hebt ter plaatse. Moet je er nog vliegtickets bij regelen? Dan komt daar nog wat bij en denk ik dat je zo’n €300-€400 per persoon kwijt bent je voor citytrip. Maar uiteindelijk ligt dat ook bij jezelf en de keuzes die je maakt! 

Wij bezochten Sevilla als onderdeel van een roadtrip door Andalusië. Benieuwd wat die roadtrip ons gekost heeft? Lees dan ook eens mijn artikel: Budget Andalusië | Wat kost een roadtrip door Andalusië. 

Ik hoop in ieder geval dat je door dit artikel een goed inzicht hebt gekregen in wat een realistisch budget voor Sevilla is. Ik vond Sevilla in ieder geval niet zo heel duur en het is een fijne bestemming! Vooral het eten en drinken is er nog heel fijn goedkoop! 

Wat vind jij van ons budget Sevilla? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow