Budget Rome: wat kost een citytrip naar Rome?

door | Laatste update Aug 28, 2022 | Gepubliceerd Oct 1, 2018 | Budget, Europa, Italië, Stedentrips | 16 reacties

Rome, de stad van de oude Romeinse overblijfselen, de stad van de Paus en de stad van pizza’s, pasta’s en overheerlijke ijsjes. Rome heeft alles voor een geweldige citytrip en is een stad dat je echt minstens 1 keer in je leven moet bezoeken. En wist je dat een citytrip naar Rome helemaal nier duur hoeft te zijn? De kosten Rome vallen heel erg mee! Tijdens ons tweede bezoek aan de stad hield ik onze uitgaven weer bij en vandaag deel ik ons budget Rome en geef ik een antwoord op de vraag: wat kost een citytrip naar Rome?

Budget Rome

In Italië betalen ze met de euro, lekker makkelijk dus. De eerste keer dat ik Rome bezocht, was het hoogzomer. De tweede keer ging ik samen met Remco en was het kerst. Wij verbleven toen vijf nachten in Rome (en hadden ongeveer 5,5 dag de tijd in Rome). Alleen tijdens ons tweede bezoek hield ik ons budget goed bij, dus dit artikel gaat over de kosten tijdens de kerstperiode, ook al vond ik dit niet anders dan tijdens het zomerseizoen.

Hieronder ga ik antwoord geven op de vraag: wat kost een citytrip naar Rome? Dat doe ik door onze uitgaven, net zoals bij alle andere budgetposts, te verdelen in categorieën. Namelijk; vervoer naar Rome, verblijf, vervoer ter plaatse, eten en drinken,  bezienswaardigheden en overige.

Vervoer naar Rome 

Wij bezochten Rome tijdens de kerstperiode. Ook oud en nieuw vierden wij in het buitenland, namelijk in Londen. Wij vlogen dus eerst vanaf Amsterdam naar Rome en vervolgens van Rome naar Londen. Wij boekten dus twee enkeltjes, wat doorgaan iets duurder is dan een retour.

Van Amsterdam naar Rome vlogen wij met Easyjet. Hiervoor betaalden wij €77,- per persoon. Wij vlogen op het vliegveld Rome fiumicino. Op de terugweg vlogen wij vanaf Rome Ciampino naar Londen met Ryanair. Hiervoor betaalden wij €72,-.

In totaal betaalden wij voor een retour naar Rome dus €149,-. Best oké, maar dit kan echt wel een stuk goedkoper als je gewoon een retour boekt.

Verblijf in Rome 

Wij sliepen vijf nachten in een hotel in Rome, tijdens de kerstperiode. Over het algemeen zijn hotels dan een stuk duurder, maar echt heel duur vond ik het eerlijk gezegd niet. Wij sliepen in het hotel Apogia Lloyd Rome. Dit is een heel net maar simpel hotel met een prima locatie. Vanaf dit hotel kun je lopend richting Villa Borghese, maar je zit ook heel dichtbij de tram en de bus, waardoor je overal zo bent. Voor vijf nachten betaalden wij €230,-. Per nacht is dit dus €46,-. Op zich best prima voor een hotel met een goede ligging en fijn ontbijt tijdens de kerstperiode.

Per persoon waren wij voor het verblijf dus €115,- kwijt. Wil je ook slapen in dit fijne hotel? Via deze link kun je het hotel goedkoop boeken!

Budget Rome: Apogia Lloyd Rome

Vervoer ter plaatse

Als je eenmaal in het centrum van Rome bent is eigenlijk alles op loopafstand en maak je weinig gebruik van het openbaar vervoer. Wij gebruikten vooral de bus en soms de tram om van ons hotel dichtbij de bezienswaardigheden te komen. Eenmaal daar liepen wij de rest. Een enkeltje met de bus of tram kost €1,50 en kun je kopen in kiosks en winkeltjes die wat weg hebben van de primera. Bij sommige bushaltes heb je ook machines waar je kaartjes kunt kopen. Handig!

In totaal gaven wij €33,- uit aan de tram en de bus. Per persoon is dit €16,50. Dit is in vijf dagen en vind ik persoonlijk best netjes.

Dit waren echter niet al onze uitgaven aan het vervoer ter plaatse. Toen wij van het vliegveld naar ons hotel gingen namen wij een transfer. Deze transfer kostte ons €30,- , dus €15,- per persoon. Met de trein en bus was bijna even duur als met een busje die je voor je hotel afzet, dus wij gaven hiervoor graag een paar euro meer uit. Toen we terug gingen naar het vliegveld, gingen wij met de speciale airport bus, hiervoor betaalden wij €12,- , dus €6,- per persoon. Voor vervoer van en naar het vliegveld waren wij per persoon dus €21,- kwijt.

In totaal gaven wij aan vervoer ter plaatse dus €37,50 per persoon uit.

Eten en drinken 

Dan komt nu de grootste kosten post ter plekke; eten en drinken. Ontbijt zat al bij ons hotel inbegrepen, dus hiervoor hadden wij geen extra kosten meer. Als lunch haalden wij vaak een broodje bij een broodjes zaak, dit kostte meestal rond de €4,- per persoon.

In de avond gingen wij uit eten en aten wij natuurlijk met regelmaat een lekkere pizza of pasta. Gelukkig hoeft dat ook niet heel erg duur te zijn, vooral als je eet in Trastevere, of in een zijstraatje wat verder bij de grote bezienswaardigheden vandaan. Meestal waren wij per persoon ongeveer €15,- kwijt aan het avondeten.

Houd er rekening mee dat er in Italië altijd en overal extra betaald moet worden als je ergens gaat zitten en drinken ook best duur is. Onze lunch namen wij daarom altijd mee en dan gingen we ergens buiten zitten. Drinken haalden wij zoveel mogelijk bij de supermarkt en bijna elke dag haalden wij ook een ijsje, want dat hoort er toch een beetje bij als je in Rome bent.

In totaal gaven wij €209,73 uit aan eten en drinken met zijn tweeën. Dit is voor 5 avonden een diner en zes keer een lunch. Per persoon komt dat neer op €104,87. Best netjes!

Bezienswaardigheden 

Rome is één groot openlucht theater, dus heel veel dingen kun je gewoon bewonderen zonder te betalen. Kerken kun je ook allemaal gratis bezoeken, zelfs de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Wil je naar boven voor het uitzicht vanaf de koepel? Dan kost je dat wel €5,-. Tijdens ons eerste bezoek deden wij dit wel, bij het tweede bezoek niet. Ook bezochten wij tijdens het eerste bezoek de Engelenburcht, dit kostte €7,50. Vanaf de Engelenburcht heb je een geweldig uitzicht over de stad en ook de burcht zelf is de moeite waard.

Verder bezochten wij het Forum Romanum en aansluitend natuurlijk het Colosseum. Omdat wij studentenkorting kregen en een combinatieticket kochten, kostte deze twee bezienswaardigheden bij elkaar slechts €7,50 per persoon.

Sommige van deze dingen deden wij beide keren, andere alleen tijdens mijn eerste bezoek aan Rome. Als je voor het eerst Rome bezoekt ga je waarschijnlijk al deze dingen doen, dus daarom neem ik alle genoemde entreeprijzen op in ons budget. Per persoon waren wij dan €20,- kwijt aan bezienswaardigheden.

Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden in Rome? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Rome

Wat kost een citytrip naar Rome? Forum Romanum Rome

Overige kosten Rome

Onder overige kosten Rome vallen eigenlijk alle kosten die niet bij een van de bovenstaande categorieën horen. Zo regende het bij ons behoorlijk veel en kochten wij een paraplu. Voor twee paraplu’s betaalden wij €10,-.  Verder moesten wij bij het uitchecken ook nog een flinke citytax betalen. Dit was namelijk €40,-. Per nacht is dit dus gewoon €4,- per persoon! Hoe duur dit is is afhankelijk van het aantal sterren van je hotel. Hoe meer sterren, hoe duurder. Ons hotel had drie sterren.

Wij waren in totaal €50,- kwijt aan overige kosten. Per persoon komt dit neer op €25,-. De paraplu’s heb je in Rome meestal niet nodig, wij hadden gewoon echt pech.

Budget Rome: Rome in de regen overige kosten

Totale budget Rome

Dan komt nu eindelijk een antwoord op de vraag: wat kost een citytrip naar Rome? In totaal gaven wij €902,74 uit. Per persoon komt dit neer op €451,37. Voor een citytrip van ruim vijf dagen vind ik dit best netjes in ieder geval. Ook de vliegtickets vanuit verschillende steden zijn meegenomen in dit bedrag. Vergeet ook niet dat wij er waren tijdens de kerstperiode. Zonder vliegtickets kostte Rome ons €302,37 per persoon, wat neerkomt op een dagbudget van €60,47.

Om je een heel duidelijk beeld te geven van de kosten Rome en ons budget Rome, heb ik hieronder een tabel toegevoegd met al onze uitgaven en kosten. De bedragen zijn allemaal in euro’s en per persoon.

CategorieTotale kosten per persoon in € Dagbudget per persoon in €
Vervoer naar Rome€149€29,80
Verblijf in Rome€115 (€230 in totaal voor de kamer)€23 (per nacht)
Vervoer ter plaatse€37,50€7,50
Eten en drinken€104,87€20,97
Bezienswaardigheden in Rome€20€4
Overige kosten Rome€25€5
Totale budget Rome€302,37 (inclusief vervoer erheen: €451)€60 (inclusief vervoer erheen: €90,20)

 

Kan het goedkoper?

Ja, het kan zeker goedkoper. Je kan op je accommodatie namelijk wel wat besparen. De eerste keer verbleef ik samen met een vriendin in een gedeelde kamer en waren wij slechts €15,- per persoon per nacht kwijt. Dit scheelt je over de hele trip zo €150,-, maar dat moet je wel willen natuurlijk. Verder is het goed mogelijk om een goedkoper vliegticket te vinden. Op andere dingen kun je verder niet echt besparen, denk ik. Als je per persoon €450,- spaart, kun je een fijne citytrip naar Rome maken van 5 dagen, zonder dingen te laten en inclusief je vliegticket. Ga je slechts een weekend? Dan kan je het met €350 / €300,- ook prima redden. De Rome kosten hoeven niet hoog te zijn! 

 

Een dagbudget tussen de €55,- en €60,- inclusief accommodaties, maar exclusief je vliegticket, is in ieder geval een goed budget voor deze prachtige Italiaanse stad!

Wat vind jij van dit budget Rome? 

 

Dit artikel bevat een affliate linkje. Boek jij iets via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Jij betaald hier niks extra’s voor! Een win-win situatie dus. Voor meer informatie, bekijk onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow