Budget Parijs: wat kost een citytrip naar Parijs?

door | Laatste update Oct 26, 2019 | Gepubliceerd Mar 23, 2019 | Budget, Europa, Frankrijk, Stedentrips | 10 reacties

Wie heeft een tripje naar Parijs, de stad van de liefde, nou niet op zijn bucketlist staan? Bij ons stond het in ieder geval altijd heel hoog en zo kwam het dat Remco en ik onze eerste vakantie samen naar Parijs gingen. In mei van het afgelopen jaar gingen wij terug naar deze fijne stad en hebben wij opnieuw genoten van alles wat Parijs te bieden heeft. Speciaal voor jullie hielden wij ons budget weer goed bij en vandaag is het dan ook tijd om antwoord te geven op de vraag: wat kost een citytrip naar Parijs?

Budget Parijs 

In Frankrijk betalen ze met de euro, lekker makkelijk dus. Wij bezochten Parijs in de meivakantie en verbleven vier nachten in de stad en hadden drie volle dagen om de stad van de liefde te ontdekken. In dit artikel ga ik antwoord geven op de vraag: wat kost een citytrip naar Parijs? Dat doe ik door onze uitgaven, net zoals bij alle andere budgetposts, te verdelen in categorieën. Namelijk; vervoer naar Parijs, verblijf, vervoer ter plaatse, eten en drinken,  bezienswaardigheden en overige.

Vervoer naar Parijs 

Parijs kun je op verschillende manieren bereiken. Zo kan je met de Thalys, het vliegtuig, de auto of met de bus. Voor de Thalys heb je soms leuke aanbiedingen waardoor je voor €75,- een retour hebt naar Parijs. Je bent dan in het centrum binnen een paar uur. Als je zo’n aanbieding tegenkomt is dit wat mij betreft de beste optie!

Vanaf Nederland naar Parijs vliegen is relatief prijzig. De vlucht is kort, maar de tijden zijn vaak onpraktisch en de kosten nog best hoog. Wij hebben er daarom voor gekozen om met de bus naar Parijs te gaan. Hiervoor maakten wij gebruik van de Flixbus. Voor ons was het de tweede keer en het is ons twee keer prima bevallen. Voor een enkeltje vanaf Amsterdam naar Parijs betaal je €19,- per persoon. Voor ongeveer €40,- heb je dus een retour met de bus. Houd er rekening mee dat dit wel wat lang duurt. Op de website van Flixbus hebben ze het over 7 en een half uur, maar in de praktijk loopt dit op en duurt het een uur of 9.

Na Parijs zijn wij niet naar Nederland gegaan, maar naar Londen. Dit hadden wij weer met de bus kunnen doen, maar wij kozen ervoor om te vliegen. Voor een enkeltje van Parijs naar Londen betaalden wij €55,- per persoon. Wij vlogen met British airways en hadden niet de goedkoopste vlucht gekozen, zodat wij op een beter vliegveld zouden landen.

In totaal gaven wij €74,- uit aan vervoer naar Parijs. Het was goedkoper dan de thalys en sowieso ook goedkoper dan een retour met het vliegtuig vanuit Nederland. Als wij niet naar Londen gingen, dan waren wij met de bus terug gegaan en waren wij aan vervoer naar Parijs waarschijnlijk maar €40,- per persoon kwijt geweest.

vliegen vanaf Parijs budget

Verblijf in Parijs 

De grootste kostenpost in Parijs is het verblijf. Hotels zijn namelijk duur en een Airbnb biedt in dit geval geen oplossing. Een Airbnb is namelijk net zo duur als een hotel. De eerste keer kozen wij toch voor een Airbnb, maar de tweede keer wilden wij graag ontbijt bij onze accommodatie en verbleven wij in een hotel. Onze keuze viel op het hotel Ibis Paris Ornano Montmartre North 18th. Ibis is meestal prima en de ligging is fijn. Ook was het een van de goedkoopste opties op dat moment.

Voor vier nachten in dit hotel, betaalden wij namelijk €320,40, per nacht is dit €80,10. Voor Parijs is dit prima. Per persoon waren wij voor het verblijf €160,40 kwijt.

Wil je ook overnachten in dit hotel? Via deze link kan je het hotel goedkoop boeken!

Vervoer ter plaatse

Parijs is groot en hoewel je veel op loopafstand van elkaar tegenkomt, is het onmogelijk om alles te lopen. Wij maakten in Parijs gebruik van de metro. Een los kaartje voor de metro kost €1,90 en kan je 1,5 uur gebruiken. 10 losse kaartjes zijn voordeliger en kosten samen €14,90. Je kan ook een dagkaart kopen, hiermee kan je onbeperkt met de metro reizen. Een dagkaart kost €7,50 en is dus pas voordeliger als je vaker dan 5 keer met de metro reist op 1 dag.

Vanaf ons hotel moesten wij elke keer de metro pakken, dus wij kochten elke keer 10 losse kaartjes als we geen metrokaartjes meer hadden. 1 keer kochten wij een dagkaart, omdat wij van te voren wisten dat we veel met de metro zouden gaan die dag en omdat het heel slecht weer zou worden (en dat was het helaas ook echt).

Uiteindelijk gaven wij €44,80 uit aan de metro. Per persoon is dit €22,40. Dit betekent dat wij elke dag iets meer dan €7,- kwijt waren aan het openbaar vervoer.

Eten en drinken 

Eten en drinken in Parijs kan best prijzig zijn, maar als je goed oplet hoeft het niet extreem duur te zijn. Wij hadden ontbijt bij ons hotel, dus hier hadden wij geen extra kosten meer voor. Wij haalden als lunch vaak een broodje bij een broodzaak of een crêpe bij een kraam. Dit kost gemiddeld zo’n €5,- per persoon. Drinken haalden wij zoveel mogelijk bij de supermarkt. In de avond gingen wij uit eten, wij kozen vooral voor de Italiaanse keuken, maar aten ook een super lekkere hamburger voor niet al te veel geld. In Montmartre heb je veel toeristen menu’s, waardoor je driegangen kunt eten voor €17,50, dit probeerden wij tijdens ons eerste bezoek, maar vonden wij niet heel succesvol. De tweede keer aten wij daarom niet bij restaurants met dit soort menu’s en gaven wij voor een hoofdgerecht met drankje gemiddeld €17,- per persoon uit.

Uiteindelijk gaven wij €170,08 uit aan eten en drinken. Voor dit geld hadden wij 4 keer avond eten en 3 keer een lunch. Ook haalden wij soms een tussendoortje en wat drinken. Per persoon gaven wij €85,04 uit aan eten en drinken.

Parijs eten en drinken

Bezienswaardigheden 

Kom je uit Europa en ben je jonger dan 25? Dan heb je ontzettende mazzel! Bijna alle bezienswaardigheden in Parijs zijn dan namelijk gratis te bezichtigen van binnen. Aangezien wij beide nog onder de 25 waren hebben wij alles bezocht in Parijs, zonder hiervoor hoeven te betalen. Je moet wel een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien. Aan bezienswaardigheden gaven wij dus €0,- uit.

Ben je ouder dan 25? Dan kunnen de kosten voor bezienswaardigheden nog best oplopen. Hoewel de Sacre Coeur en de Notre Dame gratis zijn, moet je voor veel bezienswaardigheden wel betalen. De kosten hiervoor lopen al snel op tot (meer dan) €7,- per bezienswaardigheid. Gelukkig zijn de meeste dingen van buiten ook gewoon heel mooi. Maar het Louvre mag je natuurlijk echt niet missen en de entree daarvan is toch €15,- .

Benieuwd wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Parijs? Dat vertel ik je in dit artikel!

Louvre Parijs bezienswaardigheden budget

Overige kosten Parijs

Onder overige kosten Parijs vallen de kosten die niet passen bij bovenstaande categorieën. In Parijs hadden wij eigenlijk verder nauwelijks kosten. In mijn budget overzicht staat nog een bedrag van €16,60, maar er staat niet achter waar het van is (handig). Ik denk dat het de citytax is, aangezien je die altijd als laatste moet betalen bij het uitchecken. Per persoon hadden wij dus nog €8,30 aan overige kosten.

Het totale budget Parijs 

Nu ik per categorie heb verteld wat wij kwijt waren tijdens onze citytrip in Parijs is het tijd om nu echt een antwoord te geven op de vraag: wat kost een citytrip naar Parijs? In totaal gaven wij €700,28 uit. Per persoon komt dit neer op €350,14. Dit is inclusief vervoer, overnachtingen en alles wat wij er gedaan hebben. Zonder vervoer naar Parijs kom ik uit op een budget van €276,14. Wij verbleven 4 nachten in Parijs en hadden drie volledige dagen in de stad. Ons dagbudget per persoon komt dan ongeveer neer op €69,- inclusief overnachting, exclusief vlucht etc.

Voor een goed overzicht van de kosten Parijs heb ik hieronder nog een overzicht gemaakt van ons totale budget Parijs:

CategorieTotale kosten per persoon in € Dagbudget per persoon in €
Vervoer naar Parijs€74
Verblijf in Parijs€160,40€40,10 (per nacht)
Vervoer ter plaatse€22,40€5,60
Eten en drinken€85,04€21,26
Bezienswaardigheden in Parijs€0€0
Overige kosten Parijs€8,30€2,08
Totale budget Parijs€276,14€69,04

 

Kan het goedkoper? 

Of het goedkoper kan weet ik niet zo goed. Ons vervoer naar de stad was goedkoop, ons hotel was ook niet super duur en wij gaven helemaal geen geld uit aan bezienswaardigheden. Als je ouder bent van 25, dan denk ik ook dat het sowieso niet goedkoper kan, omdat je dan nog geld kwijt bent aan bezienswaardigheden. Ben je jonger dan 25 zou het in theorie goedkoper kunnen als je je lunch bij de supermarkt haalt en slaapt in een goedkoop hostel met een misschien wat mindere ligging. Ik zou je aanraden om voor 4 nachten Parijs sowieso €350,- te sparen, want dan weet je gewoon zeker dat je genoeg hebt voor een leuke trip!

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Wat vind jij van dit budget Parijs? Vallen de kosten Parijs je mee of tegen?  

 

Dit artikel bevat affliatie links, boek jij via deze link? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Jij betaalt hiervoor niks extra’s! Voor meer informatie bekijk onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow