Budget Napels: wat kost een stedentrip Napels?

door | Laatste update Nov 25, 2023 | Gepubliceerd Apr 29, 2023 | Budget, Europa, Italië, Stedentrips | 4 reacties

Napels is een rauwe stad in Italië en de perfecte plek voor je volgende stedentrip. Er zijn genoeg mooie bezienswaardigheden in de stad en daarnaast is de omgeving fantastisch. Maar wat kost een stedentrip Napels nou eigenlijk? In dit artikel deel ik ons budget Napels en vertel ik je alles over de kosten Napels.

Budget Napels

In dit artikel vertel ik je over ons budget Napels. Wij maakten een stedentrip naar Napels in april 2022, dus na coronatijd. Dit maakt de prijzen vrij realisitisch, maar er kan natuurlijk altijd iets veranderen. Onze stedentrip Napels was voor ons een onderdeel van onze rondreis bij Napels en de Amalfikust van een week. In dit artikel vertel ik je puur over de kosten Napels en ontdek je dus wat een stedentrip naar deze Italiaanse stad kost. Laterin een ander artikel zal ik je vertellen wat wij tijdens onze complete rondreis uitgaven en wat een reis naar de Amalfikust kost. Wij verbleven drie nachten in Napels.

Net als bij al onze andere budget artikelen, deel ik ons budget Napels op in verschillende categorieën. Zo vertel ik over het vervoer naar Napels, het vervoer ter plaatse, onze accommodatie, eten en drinken, kosten voor bezienswaardigheden en over de overige kosten Napels.

Wat kost een stedentrip Napels?

Genoeg gepraat, hieronder geef ik een antwoord op de vraag: wat kost een stedentrip Napels en deel ik ons Napels budget met je. Een budget gebaseerd op 3 nachten en 3 dagen in en rondom de stad.

Vervoer naar Napels

Napels ligt in het zuiden van Italië, op zo’n 1800 kilometer rijden vanuit Utrecht. Een behoorlijke trip dus. De snelste en makkelijkste manier om Napels te bereiken is dan ook met het vliegtuig. Vooral als je gewoon alleen een stedentrip Napels gaat maken kan ik je dit enorm aanraden. Zelf vlogen wij met Easyjet vanaf Schiphol naar Napels. Wij namen alleen de kleinste maat handbagage mee om kosten te besparen. Voor een retour betaalden wij €203,33 per persoon. Absoluut niet heel goedkoop, maar goedkoop vliegen in een schoolvakantie is nou eenmaal niet meer mogelijk met de prijzen die enorm zijn gestegen.

Budget Napels: wat kost een stedentrip Napels? vliegen

Vervoer ter plaatse

Tijdens onze stedentrip Napels hebben wij vooral gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Dit is prima geregeld hier en is ook vrij goedkoop. Verder hebben wij veel gelopen in de stad zelf. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar en voor je het weet heb je er behoorlijk wat kilometers opzitten.

Een metrokaartje in Napels kost €1,10 per keer. Het maakt dan niet uit hoe lang je in de metro zit. De bus van het vliegveld naar het centrum kost €5,- per persoon voor een enkeltje. Verder hebben wij vanuit Napels een dagtrip naar Pompeii en het Herculaneum gemaakt. De trein van Napels naar Pompeii kost €5,60 voor een retour. Niet duur dus!

Als laatste maakten wij ook een tripje naar Capri vanaf Napels. Vanaf onze accommodatie konden wij lopend naar de haven en de boot naar Capri kostte ons €43,40 per persoon voor een retour. Op Capri zelf namen wij ook nog de bus, die kost steeds €2,- per enkeltje.

In totaal gaven wij €129,80 uit aan vervoer ter plaatse. Dit was in 3 dagen tijd voor 2 personen. Per dag komt dit neer op €43,27. Per persoon kwamen deze kosten neer op €64,90 voor 3 dagen, per persoon per dag kwam ons budget Napels voor het vervoer ter plaatse neer op €21,63.

Met de boot naar Capri, kosten Napels

Accommodatie in Napels

Tijdens onze stedentrip Napels verbleven wij drie nachten in het centrum van de stad. Wij sliepen op loopafstand van een aantal bezienswaardigheden, leuke horeca en het openbaar vervoer. Het hotel heette Napolit’amo Hotel Medina en had een gratis ontbijt erbij. Het hotel was prima, ook al kon de afwerking wel wat netter. Voor 3 nachten betaalden wij hier €301,50, dus ongeveer €100,- per nacht. Wij boekten relatief laat, waardoor dit een van de goedkoopste opties was met een goede ligging. Je boekt Hotel Napolit’amo via deze link. Liever iets anders? Bekijk hier alle accommodaties in Napels.

Eten en drinken

De volgende kostenpost binnen ons budget Napels is het eten en drinken. Gelukkig is eten en drinken in Napels helemaal niet duur, vooral als je dingen wilt eten als pizza en pasta. Wij waren drie avonden in Napels en aten hier drie avonden pizza. Deze zijn hier namelijk zo geweldig lekker, dat wij op verschillende plekken een Napolitaanse pizza wilden proberen. Een pizza heb je in Napels al voor zo’n €5,-. Verder aten wij graag een lekker ijsje en haalden wij nog ergens een simpele lunch. Ontbijt was bij ons hotel inbegrepen, wat ideaal was! Drinken haalden wij vaak bij de supermarkt, maar we gingen ook wel eens naar een terras.

In totaal gaven wij tijdens onze drie dagen in Napels €159,30 uit aan eten en drinken. Een gemiddeld diner met een pizza en wat drinken kostte ons tussen de €20,-  en €30,- met zijn tweeën. Niet duur dus. Per dag waren wij met zijn tweeën €53,10 kwijt aan eten en drinken. Per persoon lag ons totale budget op €79,65, wat neer komt op €26,55 per persoon per dag. Best netjes vind ik!

Pizza in Napels, budget Napels

Bezienswaardigheden + uitstapjes

Tijdens onze stedentrip naar Napels gaven wij in de stad zelf eigenlijk niks uit aan bezienswaardigheden. Je kan wel een kasteel van binnen bezoeken, maar wij bekeken deze eigenlijk alleen van buiten. Verder zou je ook nog ondergronds kunnen in Napels, wat mij heel gaaf leek, maar waar wij helaas geen tijd meer voor hadden. Wel maakten wij een dagtrip naar Pompeii en het Herculaneum. Hiervoor betaalden wij entree en betaalden wij ook voor een audioguide. Het vervoer naar deze plekken heb ik al meegerekend bij de kostenpost vervoer ter plaatse. De entree voor het Herculaneum is €13,- per persoon en een audiotour kostte ons €10,-. Voor Pompeii betaalden wij €16,- entree per persoon en betaalden wij nog €8,- voor een audioguide. Verder maakten wij een dagtrip naar Capri, waar wij ter plekke mee gingen met een boottochtje rondom het eiland. Deze kostte ons €20,- per persoon.

In totaal gaven wij €116,- uit aan bezienswaardigheden en uitstapjes in Napels. Dit komt neer op €38,67 per dag. Per persoon lag ons budget op €58,-, per persoon per dag is dit €19,33.

Wil je nog meer lezen over de bezienswaardigheden in Napels? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Napels.

Napels budget en Napels kosten
Napels budget en Napels kosten
Napels budget en Napels kosten

Overige kosten Napels

Onder de overige kosten Napels vallen eigenlijk alle dingen die niet passen bij een van de categorieën hierboven. Bijvoorbeeld souvenirs. Nu kochten wij in Napels helemaal geen souvenirs, dus onze overige kosten Napels zijn laag. Wij moesten alleen nog citytax betalen. Voor 3 nachten was deze voor 2 personen €18,-. Dit komt neer op €6,- per dag. Per persoon waren wij hiervoor €9,- kwijt, dus €3,- per persoon per dag. 

Totale budget Napels

Nu je weet wat ons budget Napels per categorie was, is het tijd om te kijken wat de totale kosten Napels waren en een antwoord te geven op de vraag: wat kost een stedentrip Napels?

In totaal waren wij voor 3 dagen en 3 nachten Napels €724,60 uit. Dit is exclusief de vliegtickets, die ik nu even niet meereken omdat deze prijzen altijd behoorlijk kunnen verschillen. Per dag hadden wij met zijn tweeën dus een dagbudget van €241,53. Per persoon komt dit neer op een totaal budget Napels van €362,30 en per persoon per dag komt het neer op €120,77. Dit is allemaal inclusief alles, behalve de vliegtickets.

Reken je de vliegtickets wel mee? Dan waren wij per persoon zo’n €445,19 kwijt voor een stedentrip Napels.

Hieronder heb ik nog een handig overzicht gemaakt met alle Napels kosten, zodat je een compleet overzicht krijgt van ons budget Napels.

CategorieTotale kosten per persoon in €Dagbudget per persoon in €
Vliegticket€203,33 (reken ik verder niet mee) 
Vervoer ter plaatse€64,90€21,63
Accommodatie€150,75 (totaal: €301,50)€50,25 (totaal €100,50)
Eten en drinken€79,65€26,55
Uitstapjes en bezienswaardigheden€58,-€19,33
Overige kosten Napels€9,-€3,-
Totale budget Napels362,30120,77

Kosten Napels: kan dit goedkoper?

Ik twijfel of dit budget Napels lager kan. Natuurlijk kun je je accommodatie wat eerder boeken en heb je hierdoor misschien nog wat meer keuze en kun je een goedkopere accommodatie regelen. Maar qua eten en drinken hebben wij het echt wel goedkoop weten te houden en ook op het vervoer kun je verder niet besparen, tenzij je ervoor kiest om de uitstapjes niet te doen, of om andere uitstapjes te maken. Een vliegticket kan zeker goedkoper, ook al moet je rekening houden met hogere prijzen sinds corona. Je zult ook oudere artikelen op het internet tegenkomen met ongeveer de helft van dit bedrag, maar al die reizen zijn gemaakt voor coronatijd en voordat reizen echt enorm duur werd.

Mijn conclusie is dan ook zeker dat €120,- per persoon een realistisch dagbudget is voor een stedentrip Napels. Niet goedkoop, maar wel goed te doen. Voor €100,- kom je waarschijnlijk ook al een heel eind en als je het niet erg vindt om een kamer te delen of om te overnachten op een minder goede locatie, lukt het voor €75 per persoon per dag waarschijnlijk ook!

Dit was ons budget Napels. Ik hoop dat je door dit artikel een goed beeld hebt gekregen van de Napels kosten en dat je je antwoord hebt gevonden op de vraag: wat kost een stedentrip Napels? Het is zeker geen super goedkope bestemming, maar vooral door de omgeving is het wel enorm de moeite waard!

Wat vind jij van dit budget Napels?

Dit artikel bevat affiliatie links. Als jij iets boekt via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou echter niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows