Budget Malta: dit kost een week op het zonnige Malta

by | Mar 7, 2018 | Budget, Europa, Malta | 22 comments

Malta is de perfecte bestemming voor reizigers die van zon houden, maar ook graag dingen ontdekken. Er is genoeg te doen en te zien en de temperaturen zijn bijna het hele jaar door heerlijk. Verder is Malta ook heel budgetvriendelijk, wat ook altijd fijn is. Vandaag deel ik ons budget Malta en geef ik antwoord op de vraag; wat kost een week Malta? Dit zijn de Malta kosten! 

Budget Malta 

Malta is een super klein landje tussen Italië en Tunesië in. Ze betalen er gwoon met de euro, wat best handig is. Malta is goed te betalen en onder andere daarom een heerlijke bestemming. Wij bezochten Malta in de herfstvakantie van 2017 (eind oktober) en gingen van zaterdag op zaterdag. In totaal sliepen wij zeven nachten op het eiland.

Om het overzichtelijk te maken verdeel ik onze uitgaven in verschillende categorieën, net zoals ik bij andere budget posts doe. Ik gebruik de categorieën vervoer naar Malta, accommodatie, vervoer ter plaatse, eten en drinken, excursies en bezienswaardigheden en overige. Uiteindelijk deel ik ons total budget Malta en vertel ik dus dat we Malta kosten waren voor ons. 

Vervoer naar Malta 

Wij boekten onze tickets al in juni en vlogen van Eindhoven richting Malta. Onze heen vlucht had een fijne tijd waardoor we overdag al wat tijd hadden op Malta om lekker iets te doen. Onze terugvlucht was echt super vroeg. Voor deze vlucht betaalden wij uiteindelijk €156,98 per persoon. Hiervoor vlogen wij met Ryanair. Voor een vlucht naar een zonnige bestemming in een vakantieperiode is dit op zich best netjes. Ben je wat flexibeler? Dan kan je echt veel goedkopere tickets vinden. Rond de €100,- of minder is dan zeker realistisch.

Accommodatie op Malta 

Als je naar Malta gaat heb je echt ontzettend veel keuze uit verschillende accommodaties. Zo kun je kiezen voor een hostel in Valetta, maar kun je ook gaan voor een resort langs de kust. Verblijf je in een klein dorpje? Of misschien zelfs wel op Gozo? Voor ieder budget en voor ieders wensen is er wel iets. Zelf gingen wij naar Malta omdat wij ook een beetje wilden genieten van het zonnetje en zo nu en dan ook wilden relaxen. Voor ons was iets meer luxe en een zwembad dan ook een must. Ook ontbijt bij ons hotel vinden wij altijd heel erg fijn. Uiteindelijk besloten wij dan ook om op basis van logies en ontbijt te overnachten in het Ramla Bay resort. Dit resort vind je in Mellieha en ligt echt in een uithoek op het eiland. Als je een auto hebt op zich geen probleem, zonder auto misschien niet zo praktisch. De bus stopt vlakbij, maar de reistijden zijn lang.

Het resort is werkelijk waar prachtig. Onze kamer is super mooi, de zwembaden zijn heerlijk en het ontbijt is geweldig. Een verblijf in Ramla Bay kan ik ook echt aanraden als je op zoek bent naar wat meer luxe en rust. Je hebt in Ramla bay ook de mogelijkheid om op basis van all inclusive te verblijven. Voor 7 nachten in het Ramla bay resort, op basis van logies en ontbijt, betaalden wij €461,19. Per persoon is dit €230,60. Per nacht betaalden wij dus €32,90 per persoon. Zeker prima als je de kosten Malta laag wilt houden! 

In Malta kun je ook voor veel minder overnachten. Heb je een krap budget en wild je je budget Malta nog lager houden? Kies dan voor een leuk ho(s)tel in Bugibba, St. Julian’s of Valletta uit.  Je overnacht dan al vanaf €30,- per nacht met zijn tweeën. Je boekt een goedkope overnachting op Malta voordelig op Booking.com

Ramla bay Malta

Vervoer ter plaatse

Malta is een klein eiland en in ongeveer een uur kun je van de ene kant van het eiland naar de andere kant rijden. Met een huurauto kun je echt overal makkelijk komen en heb je alle vrijheid. Reis je naar Malta? Dan zou ik je dit zeker aanraden. Een auto huren kan voor ongeveer €138,-

Zelf kozen wij ervoor om met het openbaar vervoer rond te reizen. Van te voren lazen wij dat Malta een goed bussysteem heeft en je overal heel makkelijk met de bus kunt komen. Wij reisden buiten het hoogseizoen en dan is dit in ieder geval niet het geval. Op de meeste plekken komen wel bussen, maar sommige bussen gaan maar 1 keer per uur, sommige zelfs maar 1 of 2 keer per dag. Ook moet je vaak overstappen en zijn de aansluitingen heel slecht. Zo waren wij regelmatig 2 uur onderweg, terwijl je er met je huurauto in een half uur naar toe kon rijden. Tja, niet echt leuk tijdens je vakantie. Maar goed, de bus in Malta is wel spotgoedkoop. Wij kochten een bus kaart waarmee we 7 dagen lang onbeperkt mochten reizen met de bus op Malta en Gozo. Deze buskaart koste ons €21,- per persoon. Niet duur dus!

Naast de bus zijn wij twee keer met de boot geweest. Wij gingen een keer met de boot naar Comino, dit koste €10,- per persoon voor een retour. Ook gingen wij met de boot naar Gozo, dit koste €4,83 voor een retour.

Omdat onze vlucht terug heel vroeg was moesten wij de laatste dag met de taxi naar het vliegveld. Dit koste ons €40,-, dus €20,- per persoon.

In totaal gaven wij aan vervoer ter plaatse €55,83 uit. Wij zijn de hele week, elke dag, op pad geweest, dus ik vind dit nog best netjes!

bus Malta

Eten en drinken

Eten en drinken in Malta is op zich goed te betalen. Ons ontbijt zat inbegrepen bij ons hotel, hiervoor hadden wij dus geen kosten meer. Wij ontbeten eigenlijk altijd vrij stevig, hierdoor hoefden wij nooit heel uitgebreid te lunchen en hielden wij onze lunch klein. Wij aten elke avond redelijk dichtbij ons hotel in het dorpje Mellieha. Een keer aten we bij ons hotel, dit was iets duurder. In Malta is het lokale gerecht konijn, dit is ook best te betalen, maar heb ik niet geprobeerd. Ik kan dat echt niet over mijn hart verkrijgen. Wij aten voornamelijk hamburgers, pasta en pizza.

Voor de lunch waren wij gemiddeld €5,- per persoon kwijt. Voor het diner €11,-. Wij namen altijd iets te drinken bij ons eten. Drinken voor onderweg of ‘s avonds in het hotel haalden wij in de supermarkt. Zo nu en dan kochten wij een tussendoortje, bijvoorbeeld een ijsje.

In totaal gaven wij €239,50 uit aan eten en drinken. Dit komt neer op €119,75 per persoon voor een hele week. Per dag hebben wij dus €17,11 uit gegeven aan eten en drinken per persoon. Ik vind dit zelf echt heel netjes.

Bezienswaardigheden 

De meeste bezienswaardigheden op Malta zijn gratis, wel zo fijn! In Valletta moet je entree betalen voor de st John cathedral. De entree hiervoor is €10,-. En hoewel de kathedraal prachtig schijnt te zijn, ga ik geen €10,- betalen voor een kerk. Wij besloten dit daarom niet te bezoeken. Uiteindelijk is de enige bezienswaardigheid waar wij voor hebben betaald Palazo Parisio. Omdat wij studentenkorting kregen betaalden wij hiervoor €9,- per persoon.

Malta bezienswaardigheden

Overige kosten Malta

Onder overige kosten Malta vallen alle kosten die niet bij een van bovenstaande categorieën passen. In Malta hebben wij eigenlijk niet geshopt en onze enige overige kosten is dan ook de toeristen tax die wij moesten betalen bij het hotel. De toeristen tax was helemaal niet hoog, wij betaalden namelijk slechts €7,- dus €3,50 per persoon.

Het totale budget Malta  

Dan komt nu eindelijk het antwoord op de vraag; wat kost een week Malta? In totaal gaven wij €575,06 per persoon uit. Per dag komt dit neer op €71,88. Voor dit bedrag verbleven wij 7 nachten in een vier sterren hotel op Malta. Wij hebben niets gelaten en alles gedaan wat wij wilden. We hebben veel gezien en lekker gegeten. Ook ons vliegticket is inbegrepen bij dit bedrag. Voor een weekje richting een zonnige bestemming vind ik dit heel netjes.

Kan het goedkoper? 

Ja en nee. Je zou goedkoper kunnen reizen als je een goedkoper vliegticket vindt. In principe is dit wel te doen, want echt goedkoop vlogen wij niet. Je moet dan wel op tijd boeken en flexibel zijn qua data. Ook op je hotel zou je flink wat kunnen besparen. Wij kozen voor iets meer luxe, doe je dit niet ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit. Verder maakten wij gebruik van het openbaar vervoer, ik raad je dit af en zou een auto huren, op dit gebied ben je dan weer wat meer geld kwijt dan dat wij kwijt waren.  Auto kosten en benzine kosten deel je daarentegen wel weer, terwijl je het openbaar vervoer per persoon betaald. Eten en drinken gaat je ook niet echt goedkoper lukken denk ik en hetzelfde geldt voor de overige kosten en de bezienswaardigheden.

Kortom kun je het beste €600,- sparen voor een week Malta, dan zit je ruim en heb je zeker genoeg.

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Wat vind jij van dit budget Malta? Vallen de Malta kosten je mee of tegen?

Dit artikel bevat een affliate link

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow