Budget Madrid | Wat kost een stedentrip Madrid?

by | Feb 8, 2020 | Budget, Europa, Spanje, Stedentrips | 14 comments

Op zoek naar een leuke en betaalbare bestemming voor een stedentrip? Dan is de Spaanse hoofdstad Madrid zeker een leuke optie. Er is genoeg te doen in de stad en ook met een laag budget kan je een leuke stedentrip maken. Zelf bezochten wij Madrid voor vier dagen en hielden wij zoals altijd ons budget bij. Benieuwd naar ons budget Madrid en wat je moet sparen voor een stedentrip? Dit waren onze kosten Madrid!

Budget Madrid

In Spanje betalen ze gewoon met de euro, lekker makkelijk dus. Tijdens onze stedentrip Madrid heb ik ons budget bij gehouden en nu is het tijd om te vertellen wat de kosten Madrid waren. Net als bij alle andere budget artikelen doe ik dat per categorie. Zo vertel ik wat wij kwijt waren aan vervoer naar Madrid, vervoer ter plaatse, accommodatie, eten en drinken, bezienswaardigheden en aan overige kosten. Ten slotte deel ik ons totale budget Madrid en komt er een antwoord op de vraag: wat kost een stedentrip Madrid? 

Vervoer naar Madrid 

Het is lastig om te zeggen wat wij nu precies kwijt waren aan het vervoer naar Madrid, aangezien Madrid een onderdeel van onze wereldreis was. Wij vlogen vanaf Los Angeles naar Madrid, want dit was de goedkoopste optie om weer naar Europa te gaan. Na onze vier dagen in Madrid gingen wij naar Malaga, om vanaf daar een geweldige roadtrip door Andalusië te maken. 

Onze kosten op dit gebied waren dan ook niet relevant voor de meeste mensen die een stedentrip Madrid maken en willen weten wat een goed Madrid budget is. Daarom ben ik gaan kijken wat de kosten gemiddeld zijn voor een vliegticket vanaf Nederland naar Madrid. Dan kom ik uit op prijzen rond de €100,- tot €130,-. Vanaf Eindhoven is het iets goedkoper soms, vanaf Amsterdam vaak wat duurder. 

Vervoer ter plaatse 

Madrid is helemaal niet zo groot dus als je accommodatie centraal ligt maak je waarschijnlijk helemaal geen gebruik van het openbaar vervoer. Wij hadden een centraal hotel en hebben hierdoor het openbaar vervoer ook geen enkele keer gebruikt. 

Wel gingen wij met een taxi van het vliegveld naar de stad en weer terug. Wij moesten terug midden in de nacht en betaalden toen €30,- voor een ritje. Op de heenweg kwamen wij wel overdag aan en kostte de taxi ons €25,-.

Naast deze taxi gingen wij vanaf Madrid ook met de trein richting Toledo, een stadje vlakbij Madrid waar wij als dagtrip naar toe gingen. De trein kostte per persoon €22,20 voor een retour. In Toledo maakten wij gebruik van de hop on hop off bus, die €15,- per persoon kostte. 

In totaal gaven wij aan het vervoer ter plaatse €129,70 uit. Per persoon is dit €64,85. Per persoon per dag is dit €16,21

Toledo Spanje, als uitstap vanaf Madrid. Budget Madrid, Madrid kosten

Accommodatie in Madrid 

Wij maakten een stedentrip van 4 dagen en ook 4 nachten naar Madrid. Wij verbleven in een centrale accommodatie zodat wij overal lopend heen konden en geen gebruik hoefden te maken van het openbaar vervoer. Onze accommodatie was echt heel fijn en vrij betaalbaar. Hij was gelegen naast het plein Puerta del Sol, midden in het centrum. Toch had je geen last van de drukte vanaf ons hotel. Ook zat er ontbijt bij. De kamer was niet heel mooi qua uiterlijk, maar wel schoon en netjes. Wil jij ook nooit verder dan tien minuten lopen naar een bezienswaardigheid en dus centraal en betaalbaar overnachten? Dan is het hotel Puerta del Sol Rooms echt een enorme aanrader. Je boekt dit hotel voordelig via deze link.

Wij betaalden voor onze 4 nachten in dit hotel €251,44. Per nacht was dit €62,86. Per persoon was ons budget Madrid op het gebied van accommodatie €125,44. Per persoon per nacht komt dit neer op €31,43. 

Puerta del Sol Madrid budget Madrid kosten

Eten en drinken 

Eten en drinken in Madrid hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt hier heerlijke tapas eten in restaurants en ook gewone maaltijden zijn hier betaalbaar en lekker. Madrid is qua eten en drinken wel duurder dan bijvoorbeeld steden in het zuiden van Spanje, iets om rekening mee te houden tijdens het bepalen van je Madrid budget. 

Wij hadden ontbijt bij ons hotel, maar hebben hier niet elke dag gebruik van gemaakt. Zo moesten wij zo vroeg terug naar het vliegveld dat wij niet in ons hotel konden ontbijten en dus een ontbijt op het vliegveld kochten. Ook tijdens onze dagtrip naar Toledo waren wij te vroeg weg voor het ontbijt. 

Lunch haalden wij vaak in de supermarkt, of bij een van de vele bakkertjes. Dit is beide erg betaalbaar en een goede manier om de kosten Madrid laag te houden. 

Diner haalden wij in een restaurant, maar ook een keer bij de wok to walk omdat we het lekker vonden. Een keer hadden wij mazzel en waren wij beland in een restaurant waarbij alles die avond 50% korting had. 

In totaal gaven wij €100,90 uit aan eten en drinken. Per persoon komt dit neer op €50,45. Per persoon per dag waren wij dus €12,61 kwijt. Helemaal niet veel dus! 

Bezienswaardigheden en excursies 

Madrid heeft niet echt grote bezienwaardigheden, maar er zijn genoeg dingen die echt een bezoek waard zijn. De meeste dingen bekijk je van buiten en de meeste dingen waar je naar binnen wilt zijn helemaal gratis. Handig! Zo kan je gewoon gratis een kijkje nemen in de bijzondere Almudena kathedraal. En als je het paleis wilt bezoeken kan dit op maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 20:00 ook helemaal gratis. Anders kost een bezoek je €10,- per persoon, ook prima te doen. 

Wij deden in Madrid wel een free walking tour. Voor die free walking tour gaven wij onze gids aan het einde €10,- fooi. Dit is ook het enige wat wij bij deze categorie hebben uitgegeven. 

Wil je meer lezen over de bezienswaardigheden in Madrid? Lees dan ook eens ons artikel: wat te doen in Madrid? 

Madrid kosten Madrid Budget kosten Madrid
Madrid kosten Madrid Budget
Madrid kosten Madrid Budget

Overige kosten Madrid 

Onze overige kosten Madrid vallen alle kosten die niet bij bovenstaande categorieën passen. Dit kan bijvoorbeeld een middag shoppen zijn of het kopen van souvenirs. In Madrid deden wij dit niet en hierdoor bleven de kosten voor dit onderdeel op €0,-. 

Totale kosten Madrid 

Nu je weet wat wij per categorie uitgaven in Madrid, is het tijd om antwoord te geven op de vraag: wat kost een stedentrip Madrid? Nou, onze stedentrip Madrid heeft ons in totaal €492,- gekost. Per persoon is dit €246,02. Dit is exclusief vlucht naar Madrid. Reken je die erbij, dan zijn de kosten Madrid ongeveer €350,- tot €400,- per persoon. 

Ons dagbudget in Madrid was per persoon €61,51. Dus Madrid is niet enorm goedkoop, maar ook zeker niet duur voor een citytrip waarbij alles er op en eraan zat. Om je een goed overzicht te geven van ons budget Madrid heb ik hieronder nog een tabel toegevoegd, met alle kosten per persoon per categorie in euro’s. 

 

Categorie Totale kosten per persoon in €  Dagbudget per persoon in €
Vervoer naar Madrid €100 / €130 (telt niet mee verder) 
Vervoer ter plaatse €64,85 €16,21
Verblijf in Madrid €125,72 €31,43
Eten en drinken €50,45 €12,61
Bezienswaardigheden in Madrid €10 €2,50
Overige kosten Madrid €0 €0
Totale budget Madrid €246,02 €61,51

Kan het goedkoper?

Ik denk dat het goedkoper kan. Als je geen dagtrip maakt naar Toledo (dan mis je wel echt iets) ben je sowieso goedkoper uit. Ook kan je vanaf het vliegveld met het OV naar het centrum, maar dan moet je wel overstappen en het kost meer tijd. Als je vroeger boekt heb je ook meer keuze qua accommodatie en vooral een accommodatie die wat minder centraal ligt kan je nog wel iets goedkoper vinden. Maar dan is het nog altijd de vraag of je dat wilt of niet. 

Dit was in ieder geval ons budget Madrid en ik hoop dat je nu een antwoord hebt op de vraag: wat kost een stedentrip Madrid? Ik hoop ook dat je een duidelijk overzicht hebt gekregen van de Madrid kosten. Wij vonden Madrid in ieder geval een fijne stedentrip bestemming en ook goed betaalbaar. 

Wat vind jij van dit budget Madrid? Vallen de kosten Madrid je mee of tegen? 

Dit artikel bevat een affliate link. Als jij iets boekt via onze link verdienen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s, maar is voor ons een leuke manier om de website online te houden.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow