Budget Bologna; wat kost een citytrip naar Bologna?

by | Jun 8, 2018 | Budget, Europa, Italië | 6 comments

Al heel snel merkte ik dat Bologna nog wel eens een geweldige verrassing zou kunnen worden. Het is een jonge, frisse studentenstad, met prachtige gebouwen en heerlijk eten. In no-time sta je in andere geweldige steden en je verveelt je er geen moment. Als ik terugdenk aan Bologna word ik blij. Heel blij zelfs. En weet je wat het nog leuker maakt? Het is nog eens betaalbaar ook, de kosten Bologna vallen enorm mee. Vandaag deel ik ons budget Bologna en geef ik antwoord op de vraag: wat kost een citytrip naar Bologna?

Budget Bologna

In Italië betalen ze overal met de euro, lekker makkelijk dus! Wij bezochten Bologna als onderdeel van een mini rondreisje door Italië. Na Bologna reisden wij nog door naar Venetië en Verona, om vervolgens weer in Bologna te eindigen. Wij hadden uiteindelijk drie dagen in Bologna en sliepen er ook 3 nachten. Langer had ik er makkelijk kunnen vullen, maar het was in principe genoeg.

Hieronder ga ik antwoord geven op de vraag: wat kost een citytrip naar Bologna? Dat doe ik door onze uitgaven, net zoals bij alle andere budgetposts, te verdelen in categorieën. Namelijk; vervoer naar Bologna, verblijf, vervoer ter plaatse, eten en drinken en bezienswaardigheden.

Vervoer naar Bologna 

Wij wilden in de voorjaarsvakantie van 2017 heel graag nog een paar dagen weg. Waarheen maakte ons eigenlijk weinig uit, als het maar goedkoop vliegen was. Onze keuze voor Bologna kwam dus uiteindelijk door het extreem goedkope ticket dat wij tegenkwamen. Wij vlogen met Ryanair vanaf Eindhoven op Bologna. Dit heeft ons voor een retour €45,98 gekost. Niet duur toch? Het kon goedkoper, maar dan werd onze reis ingekort met een paar dagen en dat wilden wij niet.
Wij reisden in een vakantie, wat normaal gezien een ticket veel duurder maakt. De voorjaarsvakantie is echter altijd heel goed te betalen, dat is voor mij dan ook reden nummer 1 waarom februari zo’n goede reismaand is.

Budget Bologna: vliegen naar Bologna Italië

Verblijf in Bologna 

Wij verbleven in totaal drie nachten in Bologna. De eerste keer 2 nachten en als laatste nog een keer 1 nacht. Wij verbleven alle drie de nachten in hetzelfde hotel, namelijk het vier stellen hotel; Grand Hotel Elite. De laatste nacht boekten wij deze kamer via ZenHotels.com en betaalden wij door een korting €43,- voor een nacht. Wat de andere 2 nachten, gekost hebben kan ik nergens meer vinden. Ik kan mij herinneren dat wij een hele goede aanbieding vonden en dat het ook rond die prijs lag. Daarom ga ik in dit artikel uit van €110,- voor de overige twee nachten. In totaal gaven wij dan €153,- uit voor drie nachten in een mooi vier sterren hotel. Per persoon is dit €76,50.

Wij kozen in Bologna niet het goedkoopste hotel, maar gingen ook voor een beetje comfort. De aanbieding was leuk, de ligging van het hotel was oké. Je moest even een stukje lopen voor je in het centrum was, maar het was een leuke wandeling.

Ook verblijven in dit hotel? Je boekt het hotel voordelig via booking.com

Wat kost een citytrip naar Bologna? Grand Hotel Elite Bologna

Vervoer in Bologna 

In Bologna zelf maak je waarschijnlijk weinig gebruik van het openbaar vervoer. Het centrum is klein en compact en alles is op loopafstand. De enige keer dat wij de bus hebben gepakt is toen wij vanaf ons hotel naar het treinstation wilden en weer terug. Een enkeltje met de bus kost €1,30 en een kaartje koop je in een soort Primera-achtige winkel. Aan de bus in Bologna gaven wij dus zo’n €2,60 per persoon uit.

Tijdens onze citytrip in Bologna pakten wij ook een keer de trein naar Ferrara, een super leuk stadje vlakbij het mooie Bolgona (zie foto). Voor een retourtje betaalden wij €9,50 per persoon. Ten slotte pakten wij ook de bus van en naar het vliegveld. Deze bussen gaan regelmatig en tickets kun je kopen in de machines bij de bushaltes. Een enkeltje kost €6,- dus per persoon gaven wij €12,- uit aan de bus van en naar het vliegveld.

In totaal gaven wij dus €24,10 per persoon uit aan het openbaar vervoer in Bologna. Dit was inclusief de kosten van het vervoer voor een leuke dagtrip. Doe je dit niet, zullen de kosten op dit gebied ook weer lager liggen.

Ferrara Italië Bologna

Eten en drinken 

Bologna is een culinaire stad en is letterlijk heerlijk. Veel mensen denken bij Bologna aan de pasta Bolognaise en hoewel dat dus helemaal geen Italiaans gerecht is vind je er genoeg andere specialiteiten. Zo is iets typisch voor Bologna de spaghetti al Ragú. Het lijkt heel erg op Bolognaise, maar heeft wat minder tomaat en iets meer vlees. Verder vind je er veel pizza en heb je er echt overheerlijk ijs. In Bologna kan je blijven eten.

Wij haalden elke dag ergens lunch en diner. Een keer aten wij met zijn tweeën voor €15,-. We hadden hiervoor een heerlijke pasta en wat drinken. Niet duur toch? Verder haalden wij ook elke dag een ijsje, want dat is daar zo lekker! Het lekkerste ijs ooit at ik in Bologna bij Gelateria Gianni. Ontbijt en drinken haalden wij bij de supermarkt.

Uiteindelijk gaven wij in drie dagen zo’n €92,- uit aan eten en drinken. Per persoon komt dit neer op €46,-, per dag is dat €15,33.

Budget Bologna: Ferrara Bologna ijs Italië

Bezienswaardigheden 

In Bologna zijn niet echt heel veel bezienswaardigheden waar je echt naar binnen moet gaan. Er zijn vooral leuke straatjes en prachtige gebouwen om van buiten te bewonderen. De kerk op Piazza Maggiore is gewoon gratis te bezoeken en daar hoef je dus ook niet voor te betalen. Het enige waar wij in Bologna voor betaald hebben is een uitzichtpunt. De meeste mensen gaan omhoog bij Torre degli Asinelli. Je betaalt hiervoor €3,- en moet dan 498 treden omhoog klimmen. Met hoogtevrees zijn de trappen hierbinnen niet aan te raden, dus wij gingen op zoek naar een alternatief uitzichtpunt. Wij genoten uiteindelijk van een prachtig uitzicht bij de achterkant van de kerk San Petronio. De kerk wordt gerestaureerd en om de kosten eruit te halen is daar een uitzichtpunt van gemaakt. Je betaalt €3,- en gaat dan met de lift omhoog. Uiteindelijk heb je ook een geweldig uitzicht! Dit was in februari 2017, dus of dit punt er nu nog steeds is weet ik niet.

Maar goed, wij gaven dus €3,- per persoon uit aan bezienswaardigheden in Bologna.

Budget Bologna: Bezienswaardigheden Bologna uitzichtpunt Italië

Overige kosten Bolgona

Onder overige kosten vallen alle kosten die niet bij de bovenstaande categorieën passen. Bijvoorbeeld een dagje shoppen of de city tax die je bij het uitchecken moet betalen. De city tax was €1,50 per persoon per nacht. Voor drie nachten gaven hier dus per persoon €4,50 aan uit. Verder hadden wij geen overige kosten.

Totale budget Bologna

Dan komt nu eindelijk het antwoord op de vraag: wat kost een citytrip naar Bologna? In totaal gaven wij €400,16 uit voor een citytrip naar Bologna. Per persoon is dit dus €200,08.  Hier zit ook echt alles bij! Per dag gaven wij dus ongeveer €66,69 per persoon uit. Dit klinkt echt veel vind ik zelf, maar als je bedenkt dat hier je hotel en vlucht bij zit is dit prima te doen en vallen de kosten Bolgona best wel mee. 

Kan het goedkoper? 

Naar Bologna kom je vaker goedkope vluchten tegen. Dus voor deze mooie prijs vliegen gaat je zeker lukken. Hetzelfde hotel boeken voor de prijs die wij hadden gaat lastig worden, dus wil je ook een vier sterren hotel? Dan ga je meer kwijt zijn. Maakt het je allemaal weinig uit? Dan gaat het je zeker wel lukken om een goedkopere overnachting te vinden en hierop dus te besparen. Op alle andere categorieën ga ja denk ik weinig goedkoper uit zijn dan dat wij waren. Als je uitgaat van €200,- kun je een leuke trip maken, maar meer is altijd handig. Ik denk dan ook niet dat het echt veel goedkoper kan. 

Wil je meer lezen over Bologna? Lees dan ook ons artikel over de leukste bezienswaardigheden van Bologna!

Wat vind jij van dit budget Bologna? 

 

Dit artikel bevat affliate links, voor meer informatie, bekijk onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow