Budget Amalfikust: wat kost een vakantie naar Napels en de Amalfikust

door | Laatste update Nov 22, 2023 | Gepubliceerd Aug 13, 2023 | Budget, Europa, Italië | 4 reacties

In mei 2022 maakten wij een prachtige reis bij Napels en de Amalfikust, een van de mooiste stukken van Italië. Maar hoe duur is de Amalfikust? Wat kost een stedentrip naar Napels en hoeveel ben je kwijt voor zo’n fantastische vakantie naar de Amalfikust? In dit artikel deel ik ons budget Amalfikust en vertel ik je precies wat de Amalfikust kosten zijn. Ik deel ons totale budget van onze rondreis Napels en de Amalfikust!

Budget Italië: ons budget rondreis Amalfikust + Napels

In april 2022 maakten wij een geweldige rondreis naar Napels en de Amalfikust. Tijdens deze rondreis hield ik ons budget weer nauwkeurig bij, zodat jij straks precies weet wat een realistisch budget Amalfikust is. Al eerder deelde ik ons budget Napels, maar nu is het tijd om ook de Amalfikust kosten met je te delen.

Dit budget is gebaseerd op een reis gemaakt na coronatijd, waardoor de prijzen in dit artikel realistisch zijn. Maar, er kan natuurlijk altijd iets veranderen. Het budget Napels en de Amalfikust is gebaseerd op een reis van 7 nachten en 7 dagen in de meivakantie van 2022. Wij verbleven eerst 3 nachten in Napels en gingen daarna nog 4 nachten naar Sorrento.

Net als bij alle andere budget artikelen deel ik ons budget Amalfikust op in meerdere categorieën. Zo vertel ik je eerst iets over het vervoer naar Italië toe, daarna over het vervoer ter plaatse, de accommodaties, eten en drinken, activiteiten en bezienswaardigheden en ten slotte nog over de overige kosten Napels en de Amalfikust.

Nieuwsgierig naar onze rondreis? Bekijk dan ook eens onze route rondreis Napels en de Amalfikust.

Budget Amalfikust + Napels
Budget Amalfikust + Napels

Wat kost een vakantie naar de Amalfikust + Napels?

Genoeg gepraat, hieronder ga ik je vertellen wat een trip naar Napels en de Amalfikust precies kost!

Vervoer naar Italië

Als je een reis naar Napels en de Amalfikust wilt maken, moet je hiervoor zo’n 1800 kilometer rijden vanuit Nederland. Een behoorlijke afstand dus. Daarom raad ik je aan om lekker te gaan vliegen. Je kunt dan vliegen op Napels, een rauwe stad dichtbij de Amalfikust en talloze andere toffe plekken in Italië. Zelf vlogen wij vanaf Schiphol retour met Easyjet. Wij hadden alleen de kleinste formaat handbagage mee, om zo geld te besparen. Ons vliegticket kostte uiteindelijk €203,33 per persoon. Zeker niet goedkoop, maar de tijd van goedkope vliegtickets is voorbij, al helemaal in de schoolvakantie.

Vervoer ter plaatse

Je kunt ervoor kiezen om in Napels een auto te huren voor je reis, of om alles met het openbaar vervoer te doen. Hoewel ik normaal altijd een voorkeur heb voor een huurauto, wilde ik in deze omgeving juist reizen met het openbaar vervoer. Alle plekken die wij wilden bezoeken zijn hiermee namelijk heel makkelijk te bereiken en het is goed betaalbaar. Daarnaast is de weg bij de Amalfikust zo druk, dat parkeren met je huurauto onmogelijk is. Super zonde en vervelend! Naast de metro in Napels, bussen  en boten bij de Amalfikust en wat treinen, pakten wij ook de boot naar Capri en Procida. Hieronder heb ik wat prijzen opgesomd, zodat je een beeld krijgt van de kosten voor het openbaar vervoer hier.

Bus vliegveld 5,- enkele reis
Metro Napels: 1,10
Trein Pompeii – Napels: €2,80 enkele reis
Boot Capri – Sorento: 14,20
Boot Napels – Capri: 21,70
Buskaart 24 uur Amalfikust: €10,-
Boot Positano – Vietri Sul Mare: €14,-
Boot Sorrento – Procida: €45,50
Trein Sorrento – Napels: €7,80

In totaal gaven wij €306,60 uit aan vervoer ter plaatse. Een huurauto had ons voor deze hele periode meer dan €500,- gekost, dus dit was een stuk goedkoper. Per dag waren wij dus €43,80 met zijn tweeën kwijt. Per persoon kostte vervoer ter plaatse ons €153,30, wat neer komt op een dagbudget van €21,90 per persoon.

Budget Napels en de Amalfikust kosten

Accomodatie

Tijdens onze reis naar Napels en de Amalfikust verbleven wij op 2 verschillende plekken. Wij verbleven 3 nachten in Napels en 4 nachten in Sorrento. In Napels sliepen wij in het Napolit’amo Hotel Medina. Hiervoor betaalden wij €301,50 voor 3 nachten. In Sorrento verbleven wij 4 nachten in de B&B Casa Cicc Sorrento Centre. Hiervoor betaalden wij €306,-.

In totaal waren wij voor 7 nachten €607,50 kwijt. Dit komt neer op €86,79 per nacht. Per persoon waren wij €303,75 aan overnachtingen kwijt. Per persoon per dag is dit €43,39.

Wil je liever echt overnachten bij de Amalfikust zelf? Dan moet je rekenen op een iets hoger budget, aangezien dit een stukje duurder is.

Eten en drinken

Een andere kostenpost in ons budget Amalfikust is het eten en drinken. Bij allebei onze accommodaties was het ontbijt inbegrepen, dus hier hadden wij geen kosten meer aan. Wij lunchten vaak relatief simpel en gingen lekker uit eten bij het avondeten. Overdag haalden wij ook vaak een lekker ijsje en een enkele keer zaten wij op een terras met wat drinken. De omgeving van Napels en de Amalfikust is gelukkig helemaal niet duur qua eten en drinken. Zo heb je een overheerlijke pizza al voor iets meer dan €5,-. Wij zijn dan ook een aantal keer voor slechts €20,- of €30,- uit eten geweest met zijn tweeën. Ideaal toch?

Uiteindelijk gaven wij met zijn tweeën €363,10 uit aan eten en drinken. Dit komt neer op €51,87 per dag. Per persoon waren wij voor eten en drinken €181,55 kwijt, per persoon per dag was het budget Amalfikust voor eten en drinken €25,94. Best netjes denk ik zo!

Budget Amalfikust pizza

Activiteiten en bezienswaardigheden

Er zijn veel toffe bezienswaardigheden in Napels en bij de Amalfikust, maar veel dingen kun je gewoon gratis bekijken. Zelf maakten wij een dagtrip naar Capri en Procida, bezochten wij Pompeii en het Herculaneum en een villa in Ravello. Vervoer naar al deze plekken heb ik meegerekend bij het vervoer ter plaatse, maar de entree gelden vallen onder deze categorie. Hieronder een lijstje met wat prijzen, zodat je een beeld krijgt.

Herculaneum: €13,- (€10,- voor een audioguide)
Pompeii: €16,- (€8,- voor een audioguide)
Boottochtje rondom Capri: €20,-
Villa in Ravello: €7,-

In totaal gaven wij €130,- uit aan bezienswaardigheden en uitstapjes. Per dag komt dit neer op €18,57. Per persoon was ons budget Napels en de Amalfikust voor dit onderdeel €65,-. Per persoon per dag is dit €9,29.

Pompeii, budget Napels en de Amalfikust

Overige Napels en Amalfikust kosten

Onder de overige Napels en Amalfikust kosten vallen eigenlijk alle kosten die niet passen bij een van de categorieën hierboven. Zoals bijvoorbeeld souvenirs. Nu kochten wij deze reis geen souvenirs, dus dat scheelt. Wel lieten wij een keer bagage achter op Capri, waar wij voor moesten betalen. Ook moesten wij nog citytax betalen. In totaal waren wij hier €24,- voor kwijt. Dit komt neer op €3,43 per dag. Per persoon gaven wij €12,- uit aan overige Amalfikust kosten. Per persoon per dag is dit €1,71

Totale budget Napels en de Amalfikust

Nu je weet wat ons budget Napels en de Amalfikust was per categorie, is het tijd om te kijken wat ons totale Amalfikust budget was, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. Zonder vliegtickets waren wij in totaal €1432,30 kwijt. Dit is met zijn tweeën voor een week, inclusief overnachtingen en alle andere kosten die wij daar gemaakt hebben. Dit komt neer op een dagbudget van €204,61 voor 2 personen. Per persoon lag ons totale budget Napels en de Amalfikust op €716,15. Per persoon per dag waren wij €102,31 kwijt.

Reken je het vliegticket mee, dan heeft de totale reis ons €1837,86 gekost, dit komt neer op €918,93 per persoon voor een week.

Hieronder heb ik ons budget Amalfikust voor je in een duidelijke tabel gezet, zodat je een duidelijk overzicht hebt van alle kosten. De prijzen in de tabel zijn in euro’s en per persoon.

CategorieTotale kosten per persoon in €Dagbudget per persoon in €
Vliegticket€203,33 (reken ik verder niet mee) 
Vervoer ter plaatse€153,30€21,90
Accommodatie€303,75 (totaal: €607,50)€43,39 (totaal €86,79)
Eten en drinken€181,55€25,94
Uitstapjes en bezienswaardigheden€65,-€9,29
Overige kosten Amalfikust€12€1,71,-
Totale budget Amalfikust€716,15€102,31

Kan het goedkoper?

Ons vliegticket vond ik duur en kan vast wat goedkoper, vooral als je buiten het seizoen reist. Wij waren verder wat laat met boeken van de accommodaties, waardoor er al wat budgetopties volgeboekt waren. Boek je eerder? Dan valt hier nog wel een klein beetje op te besparen. Maar verder denk ik niet dat je veel goedkoper uit zult zijn. Alleen als je misschien wat minder plekken bezoekt, maar ik had geen enkele plek die wij bezochten willen missen. Huur je een auto? Dan ben je juist weer wat duurder uit. Ik denk dat een budget van €100,- per persoon dan ook zeker realistisch is. Heb je wat meer? Dan kun je luxer reizen. Heb je minder? Ook voor €75/€80 kun je het wel redden, je levert dan wel in op kwaliteit van je accommodatie en moet misschien een dagtrip naar Capri of Procida overslaan.

Amalfikust kosten + budget Amalfikust en Napels

Dit was ons budget Amalfikust. Ik hoop dat je nu een goed beeld hebt gekregen van de kosten voor een vakantie naar Napels en de Amalfikust. Ik vond het elke cent waard en het was echt een super leuke en fijne vakantie!

Wat vind jij van dit budget Napels en de Amalfikust?

Dit artikel bevat affiliatie links. Als jij iets boekt via deze links, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows