Op de bucketlist | Venetië (en het carnaval)

by | Oct 20, 2016 | Italië, Op de bucketlist | 2 comments

Een bezoek brengen aan Venetië is voor veel mensen sowieso al een bucketlist item, nog meer mensen hebben hem waarschijnlijk al kunnen afstrepen. Bij mij staat deze stad op dit moment nog op de bucketlist en vooral tijdens de carnaval zou ik Venetië graag bezoeken. Verschillende mensen die in kostuum lopen met versierde maskers; het doet me weer een beetje denken aan de oude tijd van Venetië.

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Remco) een stukje. Deze keer in op de bucketlist Venetië met in het bijzonder het Venetiaanse carnaval.

Carnaval Venetië en kanaal Venetië

Venetië

Zoals ik al eerder zei staat Venetië bij veel mensen op de bucketlist of hebben ze hem al afgestreept. Ik heb deze stad tot op heden zelf nog niet bezocht, maar ik wil deze stad graag eens gaan bezoeken. Wat is nou de reden dat Venetië mij zo interessant lijkt? Kijk enkel al naar bovenstaande foto, dat is toch gewoon heerlijk sfeervol?  Leuke kanalen en bruggen met kleurrijke huizen erbij! En volgens mij is het wel een stad die je eens in je leven bezocht moet hebben. Al hoor ik ook veel gemengde verhalen over deze stad. Het is namelijk een erg toeristische stad waar het nog al eens kan stinken (vooral in de zomer lees ik op internet en dat was ook Linda’s ervaring).

Carnaval Venetië en brug Venetië

Bruggen in Venetië

Doordat Venetië op meerdere eilanden is gebouwd zijn er veel kanalen te vinden wat weer als gevolg heeft dat er ook veel bruggen zijn, maar ook dat er veel verkeer over het water gaat. Je hebt bijvoorbeeld de super bekende gondels. Deze typische gondels en kanalen van Venetië worden op veel verschillende plekken na gemaakt, zo hebben we onder andere een kanaaltje met bruggen en gondels gezien in het Marina Bay Sands in Singapore en in Las Vegas is er zelfs een hotel dat op Venetië is gebasseerd! Dit geeft wel aan hoe kenmerkend Venetië is.

Maar ik dwaal een beetje af nu. Ik zou dus graag de verschillende bruggen in Venetië bekijken. Want als ik zo de plaatjes van internet bekijk zitten er een paar schitterende bruggen tussen en ik vind bruggen toch altijd wel iets speciaals hebben. Zeker de wat oudere (Karelsbrug in Praag bijvoorbeeld). Het lijkt mij dan ook erg leuk om gewoon lekker rond te dwalen door de straten van Venetië en de vele leuke bruggen en straten te bekijken.

Piazza San Marco

Het bekendste plein van Venetië is natuurlijk het San Marco plein. Dit is natuurlijk een van de hoogte punten van Venetië, en dit plein is dan ook een van de redenen waarom Venetië op mijn bucketlist staat. Gebouwen die je hier kan vinden zijn ondere de San Marco basiliek, het dogepaleis en de Campanile van Venetië (De toren).

Natuurlijk liggen er nog meer mooie gebouwen aan en rondom dit plein, maar het plein is natuurlijk niet alleen bekend om zijn mooie gebouwen. Het plein is ook bekend door de vele terassen die er te vinden zijn en dan vooral de hoge prijzen die je betaalt hier om wat te drinken!

Murano & Burano

Wanneer je dan toch in Venetië bent kan je deze twee kleine eilandjes natuurlijk niet overslaan!

Burano is een eiland met veel gekleurde huisjes, maar het is ook bekend door de productie van kant.

Murano is net als Venetië een verzameling van eilandjes dat verbronden is met bruggen en vooral bekend om haar glaswerk. Dit heeft te maken met het feit dat de glasblazers die in Venetië woonachtig waren gedwongen werden om naar Murano te verhuizen.

 

Carnaval Venetië

Het carnaval van Venetië is ongetwijfeld een van de bekendste van de wereld en ik denk dat iedereen wel een beeld heeft bij de maskers die erbij horen. Mocht dit niet zo zijn dan krijg je een beeld aan de hand van de foto’s. Dit maakt dan ook meteen het carnaval zo uniek. Je ziet op verschillende plekken mensen die in opvallende kostuums lopen met bijhorende masker en ik denk dat dit een hele bijzondere sfeer geeft aan deze stad die er toch al heel bijzonder en sfeervol uitziet.

Mensen in kostuum Venetië
Ben jij al eens in Venetië geweest? En wat vond je er van? Of staat het ook op jouw bucketlist? Laat het weten in een reactie!
Remco

Remco

Schrijver

Hallo! Mijn naam is Remco, 22 jaar en dol op reizen en ICT. Momenteel ben ik bezig met een bachelor Software Engineer en ben vooral bezig met de techniek van Travellers of the world. Zo nu en dan schrijf ik ook een blog

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows