Op de bucketlist | Op safari in Zuid-Afrika

door | Laatste update Dec 17, 2022 | Gepubliceerd Sep 14, 2016 | Afrika, Bucketlist, Op de bucketlist, Zuid-Afrika | 10 reacties

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Linda) een stukje.

De vorige keer vertelde ik over de vijf landen in Europa die ik het liefste zou willen bezoeken en over mijn droomreis door Noorwegen. Vandaag vertel ik over een land dat na onze reis naar Maleisië heel erg is gestegen; Zuid-Afrika!

In Zuid-Afrika zou ik een auto willen huren om op die manier het hele land te doorkruisen, wat ik precies wil doen deel ik hier onder!

 

De big five spotten

Op Borneo ontdekte ik hoe geweldig en bijzonder het is om wildlife te spotten en sindsdien is de drang om naar Zuid-Afrika te gaan steeds groter geworden! Olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels, het lijken mij allemaal prachtige en bijzondere beesten! Vooral leeuwen en luipaarden zou ik heel graag eens in het wild willen zien.

leeuw, zuid afrika bucketlist

Op safari

Op safari gaan is echt iets wat ik al jaren wil. Tijdens deze safari kun je natuurlijk de big five spotten, maar ook andere dieren. Zo wil ik heel graag eens een groep giraffen en zebra’s van dichtbij zien. Ook lijkt mij de ervaring gewoon geweldig; in een jeep door een mooie natuurgebied op zoek naar wildlife!

olifanten safari Zuid-Afrika bucketlist

De tuinroute rijden

De tuinroute is een bekende route langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg kom je langs verschillende dorpjes en mooie plekken. De route gaat van Hermanus in de West-Kaap tot aan Port Elizabeth in de Oost-Kaap.

De drakensbergen bekijken

Als ik hier foto’s van zie word ik spontaan verliefd, wat ziet dit stukje natuur er mooi uit zeg! Ik zou hier heen gaan of vanaf hier verder reizen door de panoramaroute te rijden. Dit lijkt mij een immens mooie route en brengt je van Lydenburg naar Hazyview. Als ik het goed begrepen heb liggen de prachtige drakensbergen vlakbij de route die je tussen deze plekken aflegt. Ik denk dat je na onderstaande foto ook wel begrijpt waarom ik dit MOET zien

drakenbergen zuid-afrika bucketlist

Kaapstad bezoeken

Zuid-Afrikaanse steden trekken mij wat minder dan de natuur, die echt overweldigend mooi moet zijn. Kaapstad lijkt mij wel echt een hele leuke stad. Dit komt vooral door de bekende tafelberg en kaap de goede hoop. Qua veiligheid zou ik een bezoek aan deze stad wel wat spannend vinden, ik hoor / lees namelijk hele wisselende verhalen.

Uitwijken naar Lesotho en Swaziland

Als je dan toch in Zuid-Afrika bent kun je deze twee mini landjes net zo goed ook mee pakken. Beide lijken mij heel mooi, zowel qua cultuur als natuur!

Dit zijn de dingen die ik het liefste zou willen doen bij een bezoek aan Zuid-Afrika en dus heel hoog op mijn bucketlist staan. Wildlife spotten vind ik super leuk, dus op safari gaan stijgt steeds meer op mijn bucketlist. Ik zou ook graag een autoroute door het zuiden van Zuid-Afrika afleggen. Dan kom je langs enorm veel prachtige plekken! Zuid-Afrika lijkt me in ieder geval geweldig, al die mooie dieren en die prachtige natuur, volgens mij de perfecte combinatie voor een mooie reis. 

Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest? Wat mag je hier echt niet missen?  

Meer lezen over mijn bucketlist? Dat kan hier!

 

De foto's uit dit artikel komen van Pixabay 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows