Op de bucketlist | kerst vieren in het buitenland

by | Oct 6, 2016 | Op de bucketlist | 4 comments

Naar een bruisende stad met honderden lichtjes, warme chocomel met slagroom, marktkraampjes en gezelligheid. Wie wilt dat nou niet? Of lekker relaxen op een mooi eiland tussen de palmbomen en cadeautjes? Kerst even op een totaal andere manier vieren… Klinkt best leuk toch?

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Linda) een stukje. En waarschijnlijk kun je wel raden waar het dit keer over gaat; kerst in het buitenland!

New York

Kerst in New York, volgens mij is dat echt iets wat je minimaal een keer in je leven moet meemaken. De stad zelf is volgens mij best leuk om een keer te bezoeken, maar staat eerlijk gezegd niet echt op mijn prioriteiten lijstje. Hoogbouw is ten slotte niet zo mijn ding. Maar volgens mij is de kerstsfeer hier geweldig. De versieringen, schaatsen in central park, de gekte rondom de inkopen, eten, ik zou het graag eens mee maken!

photo credit: AndrewDallos Happy Holidays via photopin (license)

Londen

Londen is super dichtbij, maar ik ben er nog nooit geweest. Heel jammer, want het lijkt me een super leuke stad om eens te bezoeken. Vooral rondom kerst lijkt me dit prachtig, overal mooie verlichting en versiering, de sfeer, de markten en wederom de gekte rondom de kerstinkopen. Het lijkt me super! Volgens mij wordt Londen rondom de kerst gewoon nog even magischer.

kerst Londen
photo credit: A.day.in.the.life.of.C Ice skating at Somerset house via photopin (license)

Neurenberg

Volgens mij zijn de kerstmarkten in Duitsland heel bekend en het lijkt mij dan ook heel leuk om rondom kerst twee / drie dagen naar een Duitse stad te gaan. Neurenberg lijkt me extra bijzonder omdat ze op deze kerstmarkt nog echt handgemaakte spullen verkopen. Neurenberg zelf schijnt ook een leuke stad te zijn.

Boedapest

Heb je al door dat Boedapest een van mijn favoriete steden is? Ik ben er al twee keer geweest, maar zou er best graag eens kerst willen vieren. De stad wordt dan prachtig verlicht en er zijn leuke kerstmarkten te vinden, met waarschijnlijk een hele fijne sfeer.

Naar een tropisch eiland

Wij vieren kerst in de kou, maar er zijn ook plekken waar je kerst in je bikini op het strand kunt vieren. Ik wil dit sowieso eens een keer mee maken, maar op welke plek maakt mij eigenlijk niks uit. Mijn enige eis is mooi weer, gezelligheid en een super mooi strand. Een mooi eiland in Thailand, of zoiets als hieronder (de Seychellen) lijkt me wel wat. Het maakt mijn beeld van kerst vieren op een totaal andere manier helemaal af.

kerst seychellen

Wij strepen dit af…

Ja, wij gaan namelijk binnenkort voor het eerst met kerst naar het buitenland! Ik ben tot nu toe altijd thuis geweest en sinds vorig jaar kriebelt het om tijdens de kerstperiode een Europese stad te bezoeken. Vorig jaar werden de tickets te duur, maar nu besloten we gewoon op tijd te boeken en gewoon te gaan!

Waar we heen gaan?

praag kerst
Praag! Misschien zag je het al gelijk aan de foto, maar wij gaan dus naar Praag, een van onze favoriete steden. We waren hier beide al eens in de zomer en sindsdien zijn we verliefd en willen we terug naar deze magische stad, maar dan rondom kerst. De stad staat dan vol met gezellige kerstmarktjes en hopelijk ligt er een dun laagje sneeuw. Wat mij betreft wordt dat echt een sprookjesachtige kerst!
Wat is jouw favoriete bestemming met kerst? 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows