Bucketlist Canada: de 8 gaafste plekken op onze bucketlist

door | Laatste update Apr 6, 2019 | Gepubliceerd Nov 21, 2018 | Canada, Op de bucketlist | 8 reacties

Wij zijn dol op natuur en hoe langer wij rondreizen in Nieuw-Zeeland, hoe duidelijker dat wordt. De landen met geweldige natuurparken stijgen daarom steeds meer op onze bucketlist. Een van die landen is Canada, het land van de Niagara Falls, de enorme gebergten, maar ook van de leuke steden. Een veelzijdig land dus, waar wij dolgraag eens naar toe zouden willen gaan. Vandaag vertel ik je welke plekken in Canada op onze bucketlist staan!

1. Banff National Park

Met stipt op 1 op onze bucketlist voor Canada staat Banff National Park. Dit is het park wat je voor je ziet als je aan de overweldigende natuur van Canada denkt. De foto’s van de blauwe meren met de hoge bergen op de achtergrond zijn hier genomen. Dat wil ik eens met eigen ogen zien!

Banff National Park ligt in de Rocky Mountains van Canada en is het oudste nationale park van het land. Naast heldere bergmeren met prachtige uitzichten, vind je ook heel veel bloemenweides in het nationale park. Klinkt echt als een droomplek toch?

Banff Nationaal park Canada

2. Jasper National Park

We blijven nog even in het Canadese deel van de Rocky Mountains, want naast Banff National Park vind je ook Jasper National Park in de Rocky Mountains. In Jasper National Park vind je rivieren, kalkstenen ravijnen, heldere meren, gletsjers, heetwaterbronnen en prachtige bergtoppen. Ook vind je veel wildlife in Jasper National park. Zo kun je er onder andere beren, wolven en rendieren tegenkomen. Hoe gaaf klinkt dit park?

3. Glacier National Park

Naast de twee nationale parken hierboven lijkt ook Glacier National Park mij een geweldig mooie plek. Het nationale park ligt in Brits-Columbia, redelijk dichtbij bovenstaande parken. Voor Canadese begrippen is Glacier National Park heel klein. Je vindt in Glacier National Park gletsjers, prachtige meren en rivieren. Verder is het park dicht bebost en vind je er onder andere grizzlyberen.

4. Toronto

Hoewel ik meer van natuur houd dan van steden, vind ik een reis pas echt geslaagd als het lekker afwisselend is. In Canada zijn er een aantal steden die mij interessant lijken en Toronto is er daar een van. Toronto schijnt een hele levendige en bruisende stad te zijn en daar houd ik van! Toronto is de grootste stad van Canada en er worden wel 140 verschillende talen gesproken. Klinkt interessant toch?

Toronto Canada

5. Vancouver

We blijven even hangen bij de steden die mij in Canada interessant lijken. Naast Toronto zou ik graag een bezoekje brengen aan Vancouver. Vancouver wordt wel eens de hipste stad van Canada genoemd en dat willen wij natuurlijk zelf gaan ervaren. Verder is de stad een goed startpunt om West-Canada te ontdekken, waar je de meeste van de natuurparken uit dit artikel vindt. Verder kun je in Vancouver walvissen en orka’s spotten, wat natuurlijk echt super gaaf is!

6. De Niagara Falls

Misschien wel de meest indrukwekkende watervallen ter wereld zijn te vinden op de grens van Amerika en Canada. Ik heb het over de Niagara Falls. De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen, waarvan Horseshoe Falls de grootste is en in het Canadese deel ligt. De waterval is maar liefst 793 meter breed en valt 60 meter naar beneden, hoe gaaf! Dit stukje natuur moet echt ontzettend indrukwekkend te zijn om met eigen ogen te bewonderen. De andere twee watervallen behoren bij het Amerikaanse deel van de Niagara Falls.

Niagara Falls Canada

7. Manitoba

Ik had stiekem nog nooit van deze plek gehoord, maar toen ik ging lezen over Canada wist ik al heel snel zeker dat deze plek ook op mijn bucketlist thuishoort. Wij zijn dol op het spotten van Wildlife en dat kan geweldig goed in Churchill, Manitoba. Je vindt hier walvissen en ijsberen! Verder is dit ook een goede plek om het Noorderlicht te spotten, iets dat ook heel hoog op onze bucketlist staat.

8. Nova Scotia

Nova Scotia is een provincie van Canada met wederom geweldige natuur. In de provincie Nova Scotia vind je de Cabot Trail. De Cabot Trail wordt gezien als een van de mooiste routes om te rijden in Canada. De route is 300 kilometer lang en bevindt zich op Cape Breton Island, in Nova Scotia dus. De uitzichten schijnen geweldig te zijn. En sinds Nieuw-Zeeland hebben wij het roadtrippen echt ontdekt en zijn wij helemaal dol op wegen met geweldige uitzichten!

Maar let op: voor je reis naar Canada heb je een eTa nodig

Het liefst zou ik morgen richting Canada vertrekken om in ieder geval deze acht geweldige plekken te ontdekken. Maar helaas gaat dat niet zomaar, voor je naar Canada reist moet je namelijk een eTa aanvragen. Gelukkig is het aanvragen van een eTa voor Canada niet heel ingewikkeld. Ik ging op onderzoek uit en help je kort even een handje.

Wat is een eTa en wanneer heb je een eTa nodig?

Een eTa is een reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. De afkorting eTa staat voor Electronic Travel Authorization. Je hebt een eTa nodig als je de Belgische of Nederlandse internationaliteit hebt en naar Canada wilt vliegen. Dit geldt voor vakanties, studie, familiebezoek en zakenreizen. Ook als je een overstap hebt in Canada heb je een eTa nodig. Je hebt alleen geen eTa nodig als je een Canadees paspoort of een visum hebt.

Visum of eTa?

Je kan voor Canada een visum of een eTa aanvragen. Maar moet je nou een visum Canada of eTa Canada aanvragen? Als je gewoon een reis gaat maken van zes maanden of korter, heb je genoeg aan een eTa. Een eTa is goedkoper makkelijker aan te vragen dan een visum, omdat je voor de visum aanvraag een afspraak moet maken. Ook voor familiebezoek, een studie of een zakenreis van korter dan zes maanden voldoet een eTa. Een eTa voldoet echter niet altijd. Hieronder volgt een lijstje wanneer je voor Canada toch echt een visum nodig hebt:

  • Je verblijft langer dan zes maanden aaneengesloten in Canada
  • Je gaat in dienst van een Canadese werkgever
  • Je komt Canada in op een andere manier dan het vliegtuig (dus bijvoorbeeld met de auto of boot).
  • Je voldoet niet aan de eisen voor een eTa (geen retourticket, andere nationaliteit etc.)
Canada

Hoe lang is een eTa geldig?

Een eTa is na goedkeuring vijf jaar geldig. Een eTa is echter gekoppeld aan je paspoort, dus als je paspoort al eerder verloopt, verloopt je eTa ook eerder dan die vijf jaar. Zolang je eTa geldig is mag je een onbeperkt aantal keer door Canada reizen. Elk bezoek aan Canada mag echter maar 6 maanden duren. Ook moet je paspoort nog minimaal een dag geldig zijn nadat je weer uit Canada vertrekt.

Een eTa aanvragen

Je kan een eTa Canada heel makkelijk online aanvragen. Je vult online een formulier in en krijgt dan binnen 72 uur je eTa. Een eTa aanvragen kost je €19,95 per persoon. Heb je je eTa sneller nodig? Dan kun je ook een spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag krijgt voorrang en je hebt je eTa dan vaak al na 18 minuten binnen. Super handig!

Wat moet je nog weten over een eTa?

Hieronder volgen nog wat dingen die je moet weten over een eTa, zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

  • De Canadese immigratiedienst mag de geldigheid van een visum of eTa intrekken of verkorten als ze hier aanleiding voor zien.
  • Als je naar Canada reist moet je bij aankomst al een ticket hebben uit het land.
  • Je kan alleen een eTa aanvragen als je reisdoel toeristisch of zakelijk is. Ook familiebezoek en het volgen van een studie valt hieronder.
  • Je mag met een eTa op zakenreis, maar je mag niet werken voor een Canadese werkgever.

Voorlopig zit een bezoek naar Canada er denk ik nog niet in voor ons en moet ik nog even wegdromen bij deze acht geweldige plekken. Aan de eTa aanvraag gaat het in ieder geval niet liggen, want het is niet super ingewikkeld en in een paar minuten al geregeld. De natuur lijkt me geweldig en ooit gaan wij dat ook met eigen ogen bewonderen, dat weet ik zeker!

Ben jij al eens in Canada geweest?

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen, voor meer informatie bekijk onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow