Op de bucketlist | backpacken door de Filipijnen

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Aug 5, 2018 | Azië, Filipijnen, Op de bucketlist | 4 reacties

Witte stranden, helder blauw water met prachtige rotsen en een geweldige onderwaterwereld. Dat is waar ik aan denk bij de Filipijnen. De Filipijnen klinken voor mij als een droombestemming. Daarom staat het land hoog op mijn bucketlist en hebben wij besloten dat wij de Filipijnen sowieso gaan bezoeken tijdens onze wereldreis. Hoogtijd dus om te bedenken wat er allemaal op onze Filipijnse bucketlist staat!

Bohol 

Het liefst zou ik vliegen op Cebu en dan gelijk doorreizen naar het eiland Bohol. Bohol schijnt een super mooi en relaxed eiland te zijn om te bezoeken. Je vindt er onder andere de Chocolate hills en kunt er de kleinste primaten ter wereld spotten, namelijk spookdiertjes. Verder is Bohol verbonden met een brug aan het eiland Panglao. Op Panglao zou ik ook graag wat nachtjes doorbrengen om lekker te relaxen op het strand en het eiland verder te ontdekken.

Bohol Filipijnen

Siquijor

Na Bohol zou ik graag doorreizen naar Siquijor, een wat minder bekend en populair eiland op de Filipijnen. Hoewel het iets minder bekend is, is de natuur hier prachtig. Je vindt er geweldige stranden, watervallen en andere mooie dingen. Vanaf Siquijor kun je ook gemakkelijk naar Apo island, waar je kunt snorkelen met zeeschildpadden, super gaaf! Ik lees vooral veel goede dingen over de fijne sfeer op Siquijor. Vanaf Bohol kun je een directe boot pakken, heel handig!

Boracay 

Na Siquijor zou ik met de boot terug gaan naar Dumaguette om vanaf daar het vliegtuig richting Boracay te pakken. Boracay is op dit moment nog gesloten voor de grote schoonmaak, maar gaat eind oktober 2018 weer open. Het strand daar schijnt witter dan wit te zijn en het water blauwer dan blauw. Je vindt er een breed zandstrand en het is volgens mij een echte relax bestemming. Boracay schijnt heel toeristisch te zijn geworden en daarom ook wat duurder en minder interessant. Het zou bij tijdgebrek de eerste bestemming zijn uit dit lijstje die wij zouden schrappen. Toch zijn wij wel heel nieuwsgierig naar dit eiland.

Boracay Filipijnen

Palawan

Na Boracay (of na Siquijor, net hoe het gaat uitkomen), vliegen we het liefste door naar Palawan. Naar schatting gaan wij hier wel twee weken nodig hebben. Het lijkt mij ook echt het hoogtepunt van de Filipijnen en is voor mij ook de grootste reden dat ik naar de Filipijnen wil. We vliegen waarschijnlijk op Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan. Deze stad schijnt niet zo leuk te zijn, dus als het kan reizen we direct door naar El Nido. Vanaf El Nido kun je het bacuit archipel ontdekken. Hier kom je de typische plaatjes uit de Filipijnen tegen: extreem blauw water en prachtige rotsen. Wij willen hier meerdere tours gaan doen, of als het kan zelf op ontdekking gaan. Ook schijnt de omgeving van El Nido te moeite waard te zijn, die wij ook graag willen ontdekken.

Vanaf El Nido varen we dan door naar Coron. Dit kan met een meerdaagse trip, of gewoon rechtstreeks. Wat we doen hangt af van de tijd die we nog hebben en ons budget. Coron is een eiland bij Palawan wat ook ontzettend mooi schijnt te zijn. Vanaf daar willen we ook weer gaan snorkelen en een tour doen om de omgeving te ontdekken.

Palawan Filipijnen

Banaue

Na Palawan zullen wij vanaf Coron terugvliegen naar Manilla. Manilla lijkt ons echt helemaal niet leuk en ik heb er ook nog nooit iets positiefs over gelezen. Wij willen niet in deze stad blijven en willen gelijk doorreizen met de nachtbus richting Banaue. Hier willen wij heen omdat je hier de mooiste rijstvelden van Azië vindt. Dat klinkt veelbelovend toch? Daarom mag dit niet ontbreken tijdens onze reis door de Filipijnen. Mochten we nog tijd over hebben (je hebt maar 30 dagen een visum), kunnen we nog meer ontdekken in de Luzon. Maar ik ga hier niet vanuit.

Banaue Filipijnen

Dit zijn de bestemmingen die wij in de Filipijnen zeker weten willen bezoeken. Bij tijdgebrek is Boracay de eerste bestemming die wij schrappen en om Manilla zoveel mogelijk te vermijden zou vliegen op Cebu het makkelijkste zijn. Mocht dit super duur zijn, draaien we de route gewoon om, ook prima!

De Filipijnen lijkt mij echt een geweldige bestemming en ik denk dat we daar de mooiste stranden gaan vinden. Ik kan niet wachten om het ook echt met eigen ogen te kunnen zien. Mist er nog iets op onze Filipijnste bucketlist? Laat het dan weten in een reactie!

Wat zijn jouw favoriete plekjes in de Filipijnen? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow