Traveldiary Boedapest #2: Tijd voor gebak!

by | Mar 18, 2016 | Hongarije, Stedentrips, Traveldiary | 0 comments

We hadden er lang naar uitgekeken; onze citytrip naar Boedapest!

We waren er allebei al eens geweest dus wij wisten al wat ons te wachten stond: een prachtige stad. In deze traveldiary neem ik jullie mee op reis, naar het pareltje van Hongarije; Boedapest.

In het vorige deel kwamen wij aan en bekeken wij al een klein stukje van Pest, nu is het tijd voor het ontdekken van de rest van Pest en een stuk Boeda.

Wij besloten deze dag vroeg te beginnen met het ontbijt in het hotel. Het was een super ontbijt! Je had genoeg keuze en op bestelling konden ze omelet, french toast (overheerlijk) en nog wat andere ei ‘gerechtjes’ voor je maken. Na een uur ontbijten was het tijd om de stad in te gaan. Onze eerste stop was het parlement. Het immense, prachtige gebouw langs de Donau. We wilden reserveren om naar binnen te gaan, maar dit kon niet voor vandaag aangezien er iets aan de hand was die dag, volgende keer beter.

Parlement

Parlement

Bij het parlement

Parlement

Na het parlement liepen we een stuk langs de Donau, je hebt heel mooi zicht op het stadsdeel Boeda en na een tijdje kom je bij een indrukwekkend monument uit. Namelijk de schoenen langs de Donaukade. Het monument herdenkt de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog, die bij de Donau hun schoenen uit moesten trekken en vervolgens doodgeschoten werden en in de Donau vielen.

Schoenen

Schoenen

Schoenen

We lopen door maar het weer wordt minder. Tot de kettingbrug lopen we door en daar besluiten we naar WestEnd te gaan, een groot overdekt winkelcentrum. Toen we weer naar buiten gingen was het droog en gingen we richting de opera. De metrostationnetjes die je onderweg tegenkomt lang tramlijn 1 zijn ontzettend leuk om te zien!

metro station

Opera

Een tour bij de opera kan om 3 uur en om 4 uur, dat was pas over een paar uur. Wij besloten dit niet te doen en zochten een tentje voor een gebakje. Iets waar Hongarije om bekend staat! We kwamen uit bij het anna café.

Wildfruit gebak

Remco en zijn gebak Linda en haar gebak

Met de metro en de tram gingen we richting de markthallen, waar we kort binnen rondliepen. De markthallen zijn leuk om even van binnen te bekijken. Veel locals kopen hier hun eten en je hebt boven allemaal winkeltjes voor toeristen.

Markthal

Markthal

Na de markthal was het weer even tijd om te relaxen in het zwembad van het hotel. Na het relaxen aten we wat in Drum café. Als je echt Hongaars (en goedkoop) wilt eten is dit zeker een aanrader!

Na het eten, een kort bezoek aan het heldenplein in het donker en wat relaxen in het zwembad en de jacuzzi was ook dag twee in Boedapest alweer voorbij. De volgende ochtend na het ontbijt wilde wij in het hotel reserveren voor een tour door het parlement. Helaas, wij hadden geen raboscanner mee en konden de reservering niet betalen (wijze les voor de volgende keer). Dus we gingen in de regen naar het parlement. We reserveerde voor twaalf uur en dronken wat in het café in het bezoekerscentrum.

Wachten

Binnenkant parlement

Binnnekant parlement

Na ons bezoek in het parlement stond het stadsdeel Boeda op de planning. Het regende nog steeds dus dronken we eerst koffie en chocomel in een leuk café.

Café

Vervolgens gingen over de kettingbrug, richting Boeda.

DSC_0271

Kettingbrug

Kettingbrug

De siklo, een soort kabelbaan omhoog, was dicht, dus wij gingen lopend omhoog. Als het niet warm is is dit prima te doen. We bekeken de burcht en liepen door naar het Vissersbastion. Voor we die bekeken namen we een gebakje in de beste gebakzaak van Boedapest; Ruszwurm.

Ruszwurm

Ruszwurm cake

Dobos

Dobos cake

Na dit gebakje bekeken we het vissersbastion, genoten we van het mooie uitzicht over Pest en bezochten we de mooie matthiaskerk zowel van binnen als buiten. Omdat het weer niet echt geweldig was gingen we hierna terug naar het hotel voor wat ontspanning. In de avond aten we in de tuning bar & burger. Hier serveren ze super lekkere hamburgers en het restaurantje heeft een leuk sfeertje.

Hamburger

We sloten de dag af in het zwembad en de jacuzzi. Het blijft fijn om zo je lange dag in de stad af te sluiten!

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows