Traveldiary Boedapest #3: de stad uit

door | Laatste update Oct 15, 2017 | Gepubliceerd Mar 23, 2016 | Europa, Hongarije, Stedentrips, Traveldiary | 4 reacties

We hadden er lang naar uitgekeken; onze citytrip naar Boedapest!

We waren er allebei al eens geweest dus wij wisten al wat ons te wachten stond: een prachtige stad. In deze traveldiary neem ik jullie mee op reis, naar het pareltje van Hongarije; Boedapest.

In het tweede deel ontdekten wij de stadsdelen Boeda en Pest. In dit deel hebben we prachtig weer en neem ik jullie mee naar de dierentuin van Boedapest en naar een ietwat gefaald daguitstapje.

Het was woensdag, mooi weer en de meeste gebouwen hadden we eigenlijk wel gezien. Een mooie dag voor de dierentuin dus. De dierentuin van Boedapest ligt in het stadspark waar we eerder deze week ook al waren geweest. Als student krijg je flinke korting en betaal je ongeveer 7 euro entree. Niet duur dus voor een dag vermaak!

De dierentuin van Boedapest vonden wij een van de leukste dierentuinen waar we ooit zijn geweest. Je kan bij heel veel dieren heel dichtbij komen. Ze hebben veel verschillende dieren en de dierentuin is helemaal ingedeeld op leefgebieden. Wij hebben ons hier de hele ochtend en halve middag kunnen vermaken.

Tijger in de dierentuin van Boedapest

Eekhoorn in de dierentuin van Boedapest

Walibi's in de dierentuin van Boedapest

Leeuw in de dierentuin van Boedapest

Dierentuin Boedapest

Ara in de dierentuin van Boedapest

Wijzelf in de dierentuin van Boedapest

Ons bezoek aan de dierentuin sloten we af met gebak! We rustten uit aangezien we veel gelopen hadden en bedachten ondertussen hoe we het beste bij onze volgende bestemming konden komen; het citadel op gellért hill.

Chocolade taart

Dobos cake

Onderweg naar Gèllert hill bleek natuurlijk gelijk dat wij niet de handigste route namen. Wij gingen met de tram en stapte uit bij het gèllert hotel, waarnaar we het hele stuk omhoog gingen lopen. Je kan beter met de tram, overstappen op de bus en vervolgens een veel makkelijkere weg omhoog lopen. Eenmaal boven hadden wij super mooi uitzicht over de hele stad. We gingen expres vlak voor het donker werd, want in het donker was het uitzicht nog veel mooier.

Uitzicht over Boedapest

Linda bij het uitzicht

Uitzicht over Boedapest by night

Uitzicht op burcht

We liepen terug naar beneden, dit keer richting de bus, die ons naar het Vissersbastion bracht. Vanaf hier heb je nog mooier uitzicht op Pest in het donker.

Parlement vanaf vissersbastion in Boedapest

Vervolgens gingen we terug naar Pest. We konden geen restaurant vinden dus besloten weer te gaan eten in restaurant Oliva van dag een. Pizzabrood als voorgerecht en als hoofdgerecht een schnitzel, die mijn hele bord verstopte, zo groot als ie was.

Na een avond relaxen en in de ochtend een heerlijk ontbijt zouden wij de dag erna een daguitstapje maken. Wij zouden naar Esztergom gaan, een stadje langs de Donau met de grootste kerk van Hongarije. Vanaf Boedapest Nyugati gingen we met de trein naar Esztergom. Een enkeltje kost als student ongeveer 600 forint (2 euro ongeveer), voor een reis van anderhalf uur.

We kwamen aan en Esztergom heeft een nogal vervallen station, ver uit het centrum. Wisten wij veel. Dus wij liepen wel even naar het centrum. Na lang lopen kwamen we uiteindelijk uit de bij grootste kerk van Hongarije, die eigenlijk alleen van binnen mooi is. De buitenkant is net zo slecht onderhouden als de rest van het stadje. Het uitzicht wat je hebt vanuit de omliggende tuin is best leuk. Je ziet namelijk aan de overkant Slowakije liggen! Ondanks dat ons dagtripje tegenviel konden we er wel om lachen.

de kerk van esztergom

Esztergom viel een klein beetje tegen

Grootste kerk van Hongarije in Esztergom

uitzicht over de Donau, de grens tussen Hongarije en Slowakije

Terug komen was nog best een uitdaging. We wilden niet lopen en we snapten niks van de bussen. Niemand sprak Engels, dus een hele aardige oude man hielp ons in het Duits (wat wij beide niet echt goed spreken). Uiteindelijk reden we het station voorbij en gingen we steeds verder weg van de bewoonde wereld. Toen we uiteindelijk in de middle of nowhere een klein stationnetje zagen gingen we gelijk uit de bus en kwamen we gelukkig toch weer uit in Boedapest.

Terug in Boedapest brachten we een bezoek aan de mac die niet op een mac leek.

Mac donalds

En ons ‘dessert’ haalde we bij sweet. Wat een overheerlijk gebakje was dit!

Nog even zwemmen en relaxen, waarnaar we op zoek gingen naar een restaurant voor ons laatste avondmaal in Boedapest. We kozen voor een Thais en Vietnamees restaurant, namelijk absolute pho. De beste Aziaat van heel Boedapest. We aten drie gangen voor vijftien euro per persoon (duurste avond van de reis). En wat was het lekker zeg! Hier moet je gewoon heen als je in Boedapest bent! Bomvol brachten we nog een bezoekje aan het Parlement in het donker! Foto’s maken zonder statief was alleen wel wat lastig en beperkt je heel erg. Gelukkig kan een prullenbak ook prima figureren als statief.

Parlement by night in Boedapest

burcht by night in Boedapest

Boeda by night in Boedapest

 

En raad eens hoe wij de dag afsloten?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows