Traveldiary Boedapest #4: afscheid nemen

by | Mar 27, 2016 | Europa, Hongarije, Stedentrips, Traveldiary | 0 comments

We hadden er lang naar uitgekeken; onze citytrip naar Boedapest!

We waren er allebei al eens geweest dus wij wisten al wat ons te wachten stond: een prachtige stad. In deze traveldiary neem ik jullie mee op reis, naar het pareltje van Hongarije; Boedapest.

In het vorige deel nam ik jullie mee naar de dierentuin en het vervallen stadje Esztergom. Dit is alweer het laatste deel van onze citytrip in Boedapest. We hadden nog 1 ochtend en een stuk van de middag.

We begonnen met een uitgebreid ontbijt. Vervolgens was het tijd om onze spullen weer in te pakken. We bedachten even wat we gingen doen, aangezien we de meeste dingen ook al gedaan hadden. We checkte uit en gingen met onze rugzakken vol (voordeel aan alleen handbagage) op pad. Bij het parlement stapte we uit de metro, met het idee om naar Margaretha eiland te gaan. Maar verder dan het parlement en de Donau zijn we niet gekomen. Margaretha eiland leek ons toch niet heel interessant met alleen maar kale bomen en dit blijft toch een van de leukste plekjes van Boedapest.

uitzicht op Boeda

Parlement in Boedapest

Bij het parlement in Boedapest

Parlement in Boedapest

Remco

We testten wat instellingen uit met de camera en voor we het wisten was het al lunchtijd. We lunchten zoals we de hele vakantie deden met gebak!

Oreo cheesecake

Rond half twee / twee uur gingen we terug naar het vliegveld. Het duurde ontzettend lang voor we door de douane heen waren en toen kon het wachten beginnen. Wij vlogen om vijf uur; precies rond zonsondergang. Wat is dat prachtig zeg!

Zonsondergang vanuit het vliegtuig

Zonsondergang vanuit het vliegtuig

Zonsondergang vanuit het vliegtuig

Zonsondergang vanuit het vliegtuig

Zonsondergang vanuit het vliegtuig

En toen stonden we ineens weer in Amsterdam, na een geweldige vakantie in Boedapest! Ik kan deze stad na een tweede bezoek alleen maar meer aanraden aan andere. Alles is mooi in de stad en alles is leuk! Het is goed betaalbaar en je hebt er heerlijke gebak. Er zullen nog veel blogs volgen over deze geweldige stad met alle tips en tricks!

Zou jij naar Boedapest willen of ben je er al eens geweest?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows