Bezoek Kings Canyon National Park, de verrassing van Amerika

by | Jan 10, 2020 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 12 comments

Kings Canyon National Park in Amerika is een van de mooiste nationale parken van Californië en misschien wel van heel Amerika. Veel mensen bezoeken Kings Canyon maar kort en combineren het met een dag in Sequoia National Park. Kings Canyon is echter zo geweldig mooi, dat je jezelf er zeker een hele dag kunt vermaken. In dit artikel vertel ik je alles over Kings Canyon in Amerika en vertel ik wat je moet doen in Kings Canyon. Ik vertel over de beste Kings Canyon bezienswaardigheden en deel mijn beste Kings Canyon tips! 

Kings Canyon Amerika 

Wij bezoeken Kings Canyon National Park in Amerika nadat wij Sequoia National Park bezochten. Wij lazen op het internet dat dit makkelijk kon in 1 dag en dat eigenlijk iedereen dit zo deed. Wat was dit fout zeg! Hoewel wij een goede indruk hebben gekregen van Kings Canyon in Amerika, baal ik als een stekker dat wij niet gewoon één volledige dag in Kings Canyon doorbrachten (of zelfs langer). De scenic route in Kings Canyon National Park is een van de mooiste senic routes van heel Amerika en je kunt er prachtige wandelingen maken. Je valt van de ene in de andere verbazing en het is eeuwig zonde om niet de tijd te nemen voor dit relatief onbekende stukje Amerika.

Om Kings Canyon in Amerika te bezoeken betaal je 35 USD per auto. Voor dit bedrag mag je ook gelijk het aangrenzende Sequoia National Park bezoeken. Deze parken werken samen en delen ook een website. Voor je naar Kings Canyon gaat is het altijd handig om de website te bekijken, zodat je weet of alle wegen en wandelingen open zijn. Heb je de America the Beautiful pass? Dan is de toegang gratis. 

In dit artikel deel ik mijn Kings Canyon tips en vertel ik alles over Kings Canyon in Amerika. Ik vertel je over de Scenic Route, over de wandelingen die je kunt doen in Kings Canyon en ik vertel je over alle andere Kings Canyon bezienswaardigheden. Daarnaast vertel ik ook over overnachten in en rondom het park over de beste reistijd voor Kings Canyon National Park in Amerika. Ten slotte vertel ik iets over het combineren van Kings Canyon met Sequoia. 

 

Kings Canyon tips: doen in Kings Canyon 

Kings Canyon National Park in Amerika is een plek waar het echt draait om de adembenemende natuur en de geweldige uitzichten. Wat je er precies moet doen lees je hier: 

1. Rijd de Kings Canyon Scenic Byway

De Kings Canyon Scenic Byway is de weg die loopt tussen Kings Canyon National Park in Amerika en Sequoia National Park. De weg loopt ook nog een stuk door Kings Canyon heen. In de winter is een deel van deze route gesloten, maar in de zomer kan je de hele route rijden. Het is echt een geweldige weg met enorm veel prachtige uitzichten over de canyon. Langs deze weg vind je eigenlijk ook de meeste Kings Canyon bezienswaardigheden. 

De mooiste uitzichtpunten die je onderweg tegenkomt zijn Junction Viewpoint, Yucca point en Canyon view. Verder kom je onderweg heel veel pull-outs tegen waar je je auto kan parkeren om te genieten van de geweldige uitzichten. Op een gegeven moment daal je een behoorlijk stuk en dan rijd je langs de rivier die door de canyon heen stroomt. Deze rivier is echt heel gaaf om te zien, aangezien hij echt heel wild is! Het is een aanrader om de scenic byway ook te rijden rondom zonsondergang, want dan is het hier nog veel mooier.

Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, deel ik hieronder een aantal foto’s die wij maakten vanaf de verschillende prachtige uitzichtpunten bij de Kings Canyon Scenic Byway. 

Kings Canyon in Amerika, de Scenic Byway
Kings Canyon in Amerika, de Scenic Byway
Kings Canyon in Amerika, de Scenic Byway
Kings Canyon in Amerika, de Scenic Byway
Kings Canyon in Amerika, de Scenic Byway
Kings Canyon tips, de Scenic Byway
Kings Canyon tips, de Scenic Byway
Kings Canyon tips, de Scenic Byway
Kings Canyon tips, de Scenic Byway
Kings Canyon tips, de Scenic Byway

2. Bewonder de mooiste watervallen van Kings Canyon National Park Amerika 

Kings Canyon in Amerika heeft een aantal prachtige watervallen waarbij je echt even een kijkje moet nemen. Veel van deze watervallen vind je vlakbij de scenic route. Ik noem ze apart omdat je sommige anders misschien per ongeluk voorbij rijdt en dat is zonde! 

De twee mooiste watervallen van Kings Canyon zijn de Grizzly falls en de Roaring River Falls. Beide watervallen zijn heel makkelijk te bereiken. De Grizzly Falls kan je al voor een klein deel zien vanaf de weg en zijn ontzettend indrukwekkend. Er valt hier echt een hele lading water naar beneden en als je naar de waterval toeloopt word je gegarandeerd zeiknat. Vanaf de parkeerplaats is het nog geen drie minuten lopen richting deze mooie waterval. 

De Roaring River Falls zijn klein, maar mooi. Voor deze waterval loop je ook een heel klein stuk over een verhard pad zodat je de waterval kunt bewonderen. Zeker de moeite waard! 

doen in Kings Canyon bezienswaardigheden Grizzly falls

3. Bekijk de General Grant Tree

Een van de dingen die je zeker moet doen in Kings Canyon Amerika is het bekijken van de General Grant Tree. Dit is de op één na grootste boom ter wereld (qua volume) en dat is natuurlijk heel indrukwekkend om te zien. General Grant is ruim 81 meter hoog en een ruime 32 meter qua omtrek. Een behoorlijk grote boom dus! Vanaf de parkeerplaats bereik je General Grant Tree door middel van een korte wandeling van 800 meter.

4. Wandel naar Panoramic Point 

Een korte wandeling in Kings Canyon National Park in Amerika is de wandeling naar Panoramic Point. De wandeling hierheen is heel simpel en zorgt voor een geweldig uitzicht als je bij het eindpunt aankomt. De wandeling richting Panoramic Point is 800 meter lang en stijgt een heel klein beetje. Het pad is vlak en makkelijk begaanbaar. Parkeerplaatsen zijn beperkt, maar er zijn ook maar weinig mensen die deze wandeling doen. 

Panoramic Point, Kings Canyon National Park Amerika

5. Doe een van de andere wandelingen in Kings Canyon National Park 

Als googelt op Kings Canyon kom je eigenlijk maar weinig tegen. De meeste stukken gaan puur over Sequoia en daarom had ik het idee dat er weinig wandelingen waren die je kon doen in Kings Canyon National Park in Amerika. Dit klopt niet helemaal, want er zijn best veel trails die je kunt doen. De meeste starten langs de Scenic Byway. Ik heb hierboven de wandelingen richting de watervallen, de General Grant Tree en Panoramic Point al genoemd. Maar dat zijn niet alle wandelingen die je kunt doen in Kings Canyon Amerika. 

Als je de tijd hebt is de Zumwalt Meadow Loop Trail zeker een wandeling die je moet doen in Kings Canyon. Deze vrij eenvoudige wandeling begint bij het einde van de weg door Kings Canyon en is geschikt voor families. De wandeling is een rondje van 3 kilometer waarbij je langs de Kings River loopt om een groot grasland. Soms moet je klimmen over keien en vanaf daar heb je geweldige uitzichten. Zeker een aanrader dus als je Kings Canyon bezoekt! 

Een iets moeilijkere hike in Kings Canyon is de Mist Falls Trail. Deze wandeling is in totaal 7.6 miles (12.3 km) en is een van de beste hikes van Kings Canyon in Amerika. Je loopt hier een deel van de meerdaagse (maar geweldig mooie) Rae Lakes Loop Trail. De wandeling begint aan het einde van Highway 180. 

Buena Vista Peak is een wandeling van 1.8 miles (2.9 km) die je prachtige uitzichten geeft en hetzelfde geld voor de Big Baldy Ridge Trail van 4 miles (6.4 km). Als je nog meer bos wilt zien, is de The Redwood Creek Loop een aanrader. Dit is een loop van 7 miles (11.3 km) door een prachtig bos met enorme bomen. 

Doordat wij Kings Canyon combineerden met Sequoia hadden wij helemaal geen tijd meet voor een van deze wandelingen en dat is jammer. Ik had namelijk zelf heel graag nog Mist Falls Trail gedaan en de Zumwalt Meadow Loop Trail. Maar goed, nu heb ik een goede reden om terug te komen toch? 

Andere handige Kings Canyon tips 

Nu je weet wat de mooiste Kings Canyon bezienswaardigheden zijn en wat je echt moet doen in Kings Canyon, is het tijd om mijn overige Kings Canyon tips te delen. Hieronder vertel ik wat de beste reistijd is voor Kings Canyon in Amerika. Daarnaast vertel ik je waar je kunt overnachten. 

Beste reistijd 

Zoals ik al eerder noemde is een deel van de Scenic route gesloten in de winter. Er ligt dan vaak sneeuw en de wegen zijn onbegaanbaar. Ook kan je dan veel van de wandelingen niet doen. Dat is echt zonde! Vermijd daarom de maanden november – april en kom lekker in de zomer. Je hebt dan goed weer, alles is open (over het algemeen) en je hebt prachtige uitzichten. Zelf waren wij hier in juni en hadden een perfecte temperatuur om lekker veel te doen in Kings Canyon Amerika. 

Overnachten in Kings Canyon in Amerika 

Overnachten kan in Kings Canyon National Park zelf als je gaat kamperen. Er zijn verschillende campgrounds. Campings in nationale parken zijn vaak snel volgeboekt, dus van te voren boeken is wel aan te raden. Je kan ook overnachten in Sequoia National Park, het aangrenzende nationale park. 

Zelf hadden wij geen tent of camper(van), dus kozen wij voor een Airbnb. Onze Airbnb was in Clovis en was echt de beste Airbnb tijdens onze hele reis door Amerika. De familie waarvan het huis was voelde echt als een familie. Clovis ligt op 2 uur rijden van Sequoia en Kings Canyon, maar ook vanaf Yosemite. Je hoeft niet zo vaak te verplaatsen als je hier verblijft. Je kan ook verblijven in het plaatsje Fresno, hier heb je een goede keuze uit diverse motels. 

Kings Canyon National Park Amerika mooie uitzichten
Kings Canyon National Park Amerika mooie uitzichten

Kings Canyon combineren met Sequoia National Park 

Veel mensen combineren Kings Canyon met Sequoia National Park. Als je niet gaat hiken kan dit op zich wel, maar bereid je dan voor op een enorm lange dag. De afstanden zijn in beide parken echt enorm en eigenlijk kan je je in beide parken 1 of meerdere dagen vermaken. Ik raad combineren dan ook niet aan, ook al liggen de parken naast elkaar en kan je er best in 1 dag doorheen rijden. Je mist gewoon zoveel! 

Over Sequoia National Park schreef ik ook een apart artikel: Sequoia National Park in Amerika: tips + bezienswaardigheden

Sequoia National Park
Sequoia National Park
Sequoia National Park

Zo, dit is alles wat je moet weten over Kings Canyon in Amerika. Hopelijk heb je door dit artikel genoeg Kings Canyon tips verzameld en heb ik je kunnen overtuigen dat Kings Canyon National Park in Amerika echt de moeite waard is. Neem de tijd voor dit mooie park en ga wandelen. Rijd de prachtige scenic byway en neem de natuur in je op. Bewonder alle mooie Kings Canyon bezienswaardigheden en op die manier zul je zien dat Kings Canyon een van de mooiste plekken van Californië is en misschien wel van heel Amerika. Dit park verdiend het om bezocht te worden. Dit park verdiend het dat je de tijd neemt! 

Bezocht jij Kings Canyon in Amerika al eens? Wat zijn jouw beste Kings Canyon tips? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow