Auto huren in Nederland: alles wat je moet weten!

by | Feb 27, 2022 | Europa, Nederland, Roadtrips, Voorbereidingen | 2 comments

Wil je op vakantie met de auto, maar heb je geen eigen auto? Dan is een auto huren in Nederland een goede optie. In dit artikel vertel ik alles over onze ervaring met een auto huren in Nederland, zodat jij goed voorbereid op pad kunt!

Auto huren in Nederland

Een auto huren in Nederland, dat kan heel handig zijn als je graag met de auto op vakantie wilt, maar geen beschikking hebt tot een eigen auto. Dit was bij ons het geval toen wij in de zomer een roadtrip in Europa wilden maken. Door corona wilden wij flexibel zijn en liever nog niet vliegen. Daarnaast was autohuur in het buitenland heel duur en eigenlijk geen optie.

Wij besloten daarom ook een auto te huren in Nederland. Dat voelde ergens heel gek, maar was de perfecte manier om toch een enorm gave roadtrip te kunnen maken. In dit artikel vertel ik je alles over een auto huren in Nederland. Van het regelen van je auto tot aan waar je op moet letten. En natuurlijk ook onze ervaring.

Auto huren in Nederland voor een roodtrip Frankrijk

Een auto regelen

Toen wij een auto wilden huren in Nederland merkte ik dat ik niet zo goed wist waar ik moest zoeken. Waar kan je eigenlijk een auto huren in Nederland? Nou, dat kan op enorm veel plekken! Je kunt gewoon via een lokale dealer een auto proberen te huren voor je roadtrip in Europa. Je kunt hier altijd naar informeren want er zijn genoeg dealers die auto’s verhuren. Ideaal hieraan is dat je de huurauto kunt ophalen in je directe omgeving.

Verder kun je gewoon een huurauto boeken via Sunny Cars en deze ophalen op bijvoorbeeld Schiphol. Dan ben je volledig verzekerd mocht je schade krijgen. Wij kozen hier zelf voor en boekten dus onze auto op precies dezelfde manier als in het buitenland, namelijk via Sunnycars. Hierdoor moesten wij wel naar Schiphol om de auto op te halen, maar dit was slechts een uurtje met de trein voor ons, dus prima te doen.

Naast Sunnycars kun je natuurlijk ook een auto boeken bij de bekendere verhuurbedrijven, zoals Hertz, Sixt en Europcar. Deze zitten namelijk ook gewoon in Nederland op verschillende plekken! Je kunt ook huren via Rental Cars en Discover Cars en kiezen voor een volledige verzekering. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als Sunny Cars, alleen er is geen Nederlandse klantenservice.

Waar moet je op letten bij het auto huren in Nederland?

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto in Nederland. Hieronder deel ik want handige tips:

Verzekeringen bij een auto huren in Nederland

Als je een auto huurt in Nederland is het net zo belangrijk als in het buitenland om je goed te verzekeren. Je kunt zomaar schade oplopen en dan kunnen de kosten hoog oplopen. Dus let er goed op dat je goed verzekerd bent. Bij Sunnycars is dit standaard, maar als je gaat huren bij een lokale garage of een ander verhuurbedrijf, moet je hier goed opletten en misschien een extra verzekering afsluiten. Dit is het geld absoluut waard.

Naar het buitenland of niet?

Let er goed op dat je een auto huurt waarmee je ook daadwerkelijk naar het buitenland mag rijden. Dit kan namelijk niet bij elk verhuurbedrijf. Het zou natuurlijk vervelend zijn als jij een auto huurt in Nederland en er vervolgens niet de grens mee over kan.

Als een auto naar het buitenland mag, moet je er ook nog goed opletten naar welke landen een auto mag. Sommige landen zijn namelijk uitgesloten of moet je extra voor betalen. Via Sunnycars konden wij de landen opgeven waar wij wilden rijden. Wij gaven voor de zekerheid meer landen op dan nodig, zodat we zeker goed zaten. Meestal mag je alleen in EU-landen rijden met de huurauto.

Het aantal kilometers

Lees goed in de voorwaarden na hoeveel kilometer je mag rijden. Tijdens onze zoektocht naar een huurauto in Nederland viel het ons op dat je bij veel verhuurbedrijven maar een bepaald aantal kilometers per dag mag rijden. Let hier dus goed op, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Zelf kozen wij voor een auto met onbeperkte kilometers, wel zo ideaal!

Zorg voor een creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Ook in Nederland moet je bij het huren van een auto eigenlijk altijd een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebben. In ons geval is dat eigenlijk altijd Remco, omdat ik bijna niet rijd in het buitenland. Remco wist alleen ter plekke zijn pincode niet van zijn creditcard. Oeps! Hierdoor kregen wij bijna onze auto niet mee. Gelukkig was het in Nederland en konden wij ons goed verstaanbaar maken. Als uitzondering konden wij de borg met onze gewone pinpas betalen. Mazzeltje!

Extra bestuurder

Als je een roadtrip in Europa gaat maken vanuit Nederland, kan het zomaar zijn dat je lange stukken moet rijden. Houd er rekening mee dat er bij huurauto’s vaak maar 1 bestuurder is inbegrepen. Dit betekent dat alleen de hoofdbestuurder verzekerd rondrijdt in de huurauto. Wil je met meer dan 1 iemand rijden? Zorg dan dat je een extra bestuurder opgeeft. Dan rijd je allebei verzekerd rond. Dit kost vaak wel extra, maar kan het waard zijn bij lange afstanden. Check dit altijd van tevoren.

Vignetten en milieustickers op kenteken

Het enige wat wij echt heel vervelend vonden, waren milieustickers en vignetten op kenteken. Want, je weet je kenteken van je huurauto niet van te voren. Voor sommige landen moet je van te voren een milieusticker of vignet aanvragen en dit gaat vaak op kenteken en soort auto. Dat kan met een huurauto heel lastig zijn.

Wij hadden dit probleem ook, maar uiteindelijk bleek toch dat wij voor onze roadtrip door Frankrijk helemaal geen milieusticker nodig hadden. Dat scheelde veel gedoe en geregel! Ik kan je dan ook aanraden om dit soort landen of delen van een land gewoon te vermijden. Of om even contact op te nemen met het verhuurbedrijf, die kunnen je dan vast goed verder helpen.

Auto huren in Nederland voor het buitenland

Onze ervaring met een auto huren in Nederland voor een reis naar het buitenland

Wij hebben in de zomer van 2021 een auto gehuurd in Nederland om daarmee een roadtrip door de Franse Alpen te maken en wat andere delen van Frankrijk. Voor 3 weken autohuur betaalden wij €900. Wij huurden onze auto via Sunnycars en konden hem ophalen op Schiphol bij Europcar. Wij konden kosteloos annuleren tot 4 uur van te voren, heel fijn aangezien corona nog wel eens roet in het eten kon gooien!

Wij kregen een Toyota Yaris mee uit 2021 en waren de eerste bestuurders van deze auto. Onze ervaring is dan ook echt meer dan prima! Wij hadden een prachtige auto en het was ook nog eens hybride dus hij reed enorm zuinig. De auto was netjes en heeft ons overal naar toe kunnen brengen in Frankrijk.

Het ophalen ging ook heel soepel. Ook al hadden wij even wat creditcard problemen. De mevrouw aan de balie hielp ons goed en kwam met een oplossing. De auto hadden wij ook zo mee en voor we het wisten waren wij op weg richting Frankrijk. Ook het inleveren ging weer soepel en zonder problemen.

Wil je ook een auto huren in Nederland? Boek dan je huurauto voordelig bij Sunny Cars via deze link. Of check de prijzen bij Discover Cars en Rental Cars.

Roadtrip door Frankrijk met een Nederlandse huurauto
Gorges du Verdon met een auto huren in Nederland

Ik kan een auto huren in Nederland echt aanraden als je geen eigen auto hebt, maar wel een roadtrip wilt maken. Hierdoor konden wij en fantastische roadtrip door Frankrijk maken. Dit werd een van de mooiste reizen die wij ooit maakten!

Heb jij wel eens een auto gehuurd in Nederland?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow

[jetpack-related-posts]