Arches National Park in Amerika: tips + bezienswaardigheden

by | Apr 18, 2021 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 10 comments

Arches National Park in Amerika is een van de mooiste en gaafste nationale parken van het land. Je vindt hier heel veel bogen, prachtige en bijzondere rotsformaties en komt gegarandeerd de mooiste uitzichten tegen. Daarnaast kun je hier een aantal fantastische hikes doen. Overtuigd en zin in een bezoekje? Lees dan snel verder, want ik deel mijn best tips voor Arches National Park!

Arches National Park in Amerika

Arches National Park in Amerika dankt zijn naam aan de grote hoeveelheden bogen die je hier tegenkomt. Het parkt telt er maar liefst zo’n 2000. Ze zijn niet allemaal bereikbaar, maar er zijn er gelukkig genoeg die je kunt zien.

Een boog is ontstaan in zandsteen en pas als de opening breder is dan 1 meter wordt het als een boog meegeteld. In het park vind je een aantal hele bijzondere bogen. Sommige kun je al zien vanaf de weg, andere kun je alleen bereiken met een wandeling.

Arches National Park vind je in de staat Utah, vlakbij het stadje Moab. Vanaf hier kun je nog meer prachtige plekken in Amerika ontdekken. Je kunt Arches National Park dan ook makkelijk combineren met een bezoek aan Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park.

Hoe bereik je Arches in Amerika?

Je kunt Arches makkelijk bereiken vanaf het plaatsje Moab. In deze plaats vind je veel horeca en veel overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast is dit ook een goede uitvalbasis voor Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park.

Moab kun je het beste bereiken met de auto. Vanaf Las Vegas is het ruim 6 uur rijden richting Moab. Salt Lake City bereik je in ruim 3,5 uur. Vanaf Moab kun je prima doorreizen richting Capitol Reef National Park, dit ligt namelijk 2 uur hier vandaan.

Arches National Park in Amerika: hoe bereik je het park?

De beste reistijd

Arches is een populair park onder de Amerikanen, dus het kan hier behoorlijk druk worden. Probeer daarom ook vrije dagen en vakanties in Amerika te voorkomen. Anders kan het voorkomen dat parkeerplaatsen vol zijn en je bepaalde bezienswaardigheden in Arches National Park moet overslaan. Dat is zonde!

Ook kan het in Arches erg warm worden in hartje zomer. In de winter is er dan weer kans op sneeuw en is niet altijd alles open. De beste tijd is dan ook om Arches National Park in Amerika in de herfst of lente te bezoeken.

Tips voor Arches National Park: Wat te doen in Arches?

Nu je wat algemene informatie hebt kunnen lezen over Arches National Park in Amerika, is het tijd om een antwoord te geven op de vraag: wat te doen in Arches National Park? Ik deel mijn beste Arches tips!

Voor ik dat doe is het handig om te weten dat er in Arches een aantal verschillende verharde wegen lopen. De Scenic drive is 19 miles lang en deze kun je volgen vanaf de ingang. De bezienswaardigheden in Arches National Park die ik hieronder ga noemen, noem ik op volgorde op, waarbij ik start bij de ingang. Alle bezienswaardigheden liggen langs de scenic drive en zijn dus makkelijk te bereiken. Naast de bezienswaardigheden in Arches National Park die ik noem, zijn er ook nog veel plekken om te stoppen langs de weg vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt op de prachtige natuur.

1. Park Avenue Viewpoint en hike

Zodra je de ingang passeert begin je gelijk met omhoog rijden. De uitzichten worden steeds mooier en onderweg zie je Moab en de Moab Canyon. Een prachtig gezicht. Maar goed, het begint eigenlijk pas echt bij Park Avenue Viewpoint. Hier zie je nog geen bogen, maar wel een aantal fantastische rotsformaties. Bij het uitzichtpunt zie je onder andere The Three Gossips, The Courthouse Towers, Queen Neferetiti, Queen Victoria Rock en de Tower of Babel.

Wil je de rotstformaties van dichtbij bekijken? Dan kun je ook een wandeling doen. Deze wandeling is 1 mile (2 mile als je ook terug loopt) en brengt je dichtbij de rotsformaties. Hij start bij Park Avenue Viewpoint en eindigt de Corthouse Towers viewpoint.

2. La Sal Mountains viewpoint

Een heel mooi uitzichtpunt in Arches National Park in Amerika is La Sal Mountains Viewpoint. Hier heb je een geweldig uitzicht op wat bijzondere rotsformaties en de weg. Je hebt hier een 360 graden uitzicht en ziet in de verte ook de La Sal Mountains liggen. Gaaf!

Doen in Arches National Park

3. Petrified Dunes Viewpoint

Een ander uitzichtpunt dat echt de moeite waard is is Petrified Dunes viewpoint. Hier heb je een fantastisch uitzicht op een reeks rotsformaties met de bergen op de achtergrond. De rotsen hebben wat weg van duinen en zijn bijzonder om te zien. Een leuke stop dus!

Tips voor Arches National park: petrified Dunes

4. Balanced Rock

Een van de dingen die je echt moet doen in Arches National Park in Amerika is een kijkje nemen bij Balanced Rock. Deze bijzondere rots is eigenlijk een grote rots op een soort pilaar van rotsen. Deze bovenste rots schijnt net zo zwaar te zijn als 3 schoolbussen bij elkaar. Er loopt hier een wandelroute van 500 meter omheen zodat je dichterbij kunt komen. Echt heel indrukwekkend! De foto’s doen deze plek eigenlijk geen eer aan.

Arches National Park in Amerika: Balanced Rock

5. The Windows en Turret Arch

Je moet hiervoor even van de hoofdweg af, maar dat is wel een echte must, aangezien heel veel van de mooiste bezienswaardigheden in Arches National Park in Amerika hier te vinden zijn.

Een van die bezienswaardigheden zijn The windows en Turret Arch. Er is een wandeling van ongeveer 1 kilometer lang die langs de Norht Window, de South Windor en Turret Arch brengt. Echt een aanrader! Deze wandeling is makkelijk om te lopen, maar echt heel mooi.

Tips voor Arches National Park in amerika / bezineswaardigheden in Arches National Park
Tips voor Arches National Park in amerika / bezineswaardigheden in Arches National Park
Tips voor Arches National Park in amerika / bezineswaardigheden in Arches National Park
Tips voor Arches National Park in amerika / bezineswaardigheden in Arches National Park
Tips voor Arches National Park in amerika / bezineswaardigheden in Arches National Park

6. Double Arch

Je kunt gewoon op dezelfde parkeerplaats blijven staan als voor punt 5 uit dit artikel. Alleen loop je hiervoor de andere kant op. Double Arch is een dubbele boog en om deze te bereiken moet je 800 meter lopen. Het uitzicht op Double Arch is prachtig en je kunt ook best ver doorlopen zodat je wat meer onder de bogen uitkomt, heel gaaf! Dit is zeker een van de beste tips voor Arches National Park en een van de mooiste en meest populaire plekken.

Draai je trouwens ook zeker even om, want dan heb je nog een mooi uitzicht op de andere bogen, maar ook op de weg en de bergachtige omgeving.

Tips voor Arches National Park in Amerika: Double Arch
Tips voor Arches National Park in Amerika: Double Arch
Tips voor Arches National Park in Amerika: Double Arch

7. Garden of Eden

Als je weer terug rijdt richting de hoofdweg in Arches National Park kom je nog langs de Garden of Eden. Hier heb je een prachtig uitzicht op verschillende gave rotsformaties met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Echt heel mooi om te zien!

Arches in Amerika, bezienswaardigheden in Arches National Park

8. Delicate Arch

Een van de meest iconisch bogen in Arches National Park in Amerika is Delicate Arch. Deze boog is maar liefst 14 meter hoog en ruim 10 meter breed. Het is echt heel indrukwekkend om te zien. Je kunt Delicate Arch van veraf en van dichtbij bekijken. Ik raad je aan om de 5 kilometer lange wandeling naar de boog toe te maken, omdat je dan pas echt kunt zien en ervaren hoe groot Delicate Arch eigenlijk is. Vanaf een afstandje is het toch minder indrukwekkend.

De hike naar Delicate Arch is heel populair, maar nog best pittig. Je moet behoorlijk klimmen en er is nergens schaduw. Je loopt over een rotsachtig terrein en het laatste stuk loop je ook over een smal pad met een afgrond naast je. Geloof mij, dat is best eng als je allebei hoogtevrees hebt.

Toch was het fantastisch, want het uitzicht als je eenmaal bij Delicate Arch aankomt, is fantastisch. Helaas waaide het bij ons zo hard, dat een lange pauze bij het eindpunt gewoon oncomfortabel was. Maar goed, we hebben alsnog een tijdje kunnen genieten van de bijzondere boog en de prachtige bergtoppen op de achtergrond. Voor een foto bij de boog zelf stond een behoorlijke rij, dus die hebben wij over geslagen.

De hike naar Delicate Arch is wat mij betreft een van de beste tips voor Arches National Park en echt iets wat je moet doen in Arches.

Doen in Arches National Park: hiken naar Delicate Arch

9. Delicate Arch Viewpoint

Wil je de hike niet maken? Dan kun je de boog ook van veraf bekijken bij twee verschillende uitzichtpunten. Namelijk het Lower Delicate Arch viewpoint direct bij de parkeerplaats en Upper Delicate Arch Viewpoint op een paar honderd meter loopafstand. Best leuk om te zien, maar lang niet zo gaaf als het uitzicht bij de wandeling!

10. Salt Valley Overlook

Na Delicate Arch kun je de weg weer vervolgen en als snel kom je uit bij Salt Valley Overlook. Zeker een leuke stop om even te genieten van een prachtig uitzicht.

11. Fiery Furnace

Dit is een stukje van Arches National Park zonder bogen, maar daardoor niet minder mooi. Je hebt hier een uitzichtpunt waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Ben je op zoek naar meer avontuur en wil je Fiery Furnace op z’n best zien en ervaren? Doe dan de hike hier. De hike mag je alleen doen onder leiding van een ranger en is best pittig, maar het is wel heel mooi. Wij hebben dit zelf helaas niet gedaan.

12. Sand dune Arch

Een van de meest gave en bijzondere bogen van Arches National Park in Amerika is Sand dune Arch. Deze is namelijk heel anders dan de andere bogen en dat maakt deze zo bijzonder. Om hier te komen moet je 300 meter door het zand lopen en tussen hele smalle rots wanden door. Daarna heb je een geweldig zicht op Sand dune Arch, een boog boven het zand.

Wat te doen in Arches National Park in Amerik? Sand dune Arch bezoeken

13. Broken Arch

Vlakbij Sand dune Arch vind je Broken Arch. Broken Arch kun je direct zien vanaf de parkeerplaats, maar dit is van veraf. Als je dichterbij wilt komen moet je 1 kilometer heen en 1 kilometer terug wandelen.

14. Tapestry Arch

Deze boog is niet zo druk bezocht en dus de perfect plek om te bezoeken als je even de drukte wilt vermijden. Wij hebben deze boog zelf niet bezocht, omdat we gewoon heel moe waren en op dit moment al een lange dag achter de rug hadden. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 500 meter lopen.

Je kunt Sand dune Arch, Broken Arch en Tapestry Arch heel makkelijk met elkaar combineren in één wandeling. Je start dan bij Sand Dune arch en maakt een heel gaaf rondje. Houd er rekening mee dat dit rondje volledig in de zon is. De wandeling is zo’n 4,5 kilometer lang.

15. Skyline Arch

Een andere prachtige boog is Skyline Arch. Deze boog bevindt zich hoog in de rotsen. Vanaf de parkeerplaats doe je een wandeling van in totaal 600 meter om deze boog te kunnen bewonderen.

16. Devils Garden en Landscape Arch

Het eindpunt van de weg in Arches National Park in Amerika is Devils Graden. Dit is de startpunt van een gave wandeling die je zo lang of zo kort kunt maken als je zelf wilt. Zelf wandelden wij eerst naar Tunnel Arch en Pine Tree Arch. Voor deze moet je iets afwijken van de route, maar het staat allemaal heel duidelijk aangegeven. Daarna liepen wij door richting Landscape Arch, een van de meest bekende en meest populaire bezienswaardigheden in Arches National Park.

Na Landscape Arch wordt de wandeling moeilijker en rotsachtiger, dus wij zijn hier omgedraaid. De wandeling tot Landscape Arch is zo’n 2,9 kilometer in totaal en voor iedereen goed te doen.

Overal staan trouwens borden dat je op het pad moet blijven hier. Veel mensen negeren dit. Luister gewoon naar de borden! Die staan er niet voor niks. De natuur in Devils garden (en in de rest van Arches) is kwestbaar! Een stap op die kwetsbare natuur lijkt misschien niet zo erg, maar geeft behoorlijk veel schade wat weer jaren moet herstellen.

Tips voor Arches National Park
Tips voor Arches National Park
Tips voor Arches National Park

Hoe lang heb je nodig voor Arches National Park? 

Het beste is als je minimaal twee dagen de tijd hebt voor een bezoek aan Arches National Park in Amerika. Zelf hadden wij ook twee dagen. 

Heb je één dag? Dan kun je langs de scenic drive rijden en een aantal korte wandelingen maken. 

In twee dagen kun je de eerste dag alle stops doen tot the windows en double arch. Op de tweede dag maak je alle andere stops en heb je tijd voor een hike richting Delicate Arch en een hike in Devils garden. 

Heb je nog een derde dag? Dan kun je hier nog wat meer wandelingen aan toe voegen en op die manier nog meer zien van Arches. 

Overnachten bij Arches National Park in Amerika

Je kunt het beste overnachten in of rondom het plaatsje Moab, hier vind je veel verschillende hotels, motels en andere accommodaties. Ook is hier veel horeca. Houdt er wel rekening mee dat Moab een populaire plek is om te overnachten en dat zie je ook terug in te prijzen. Een accommodatie in Moab kun je boeken via deze link

Reis je met een kleiner budget? Dan kun je overwegen om in Green River te verblijven. Dit ligt op 50 minuten van Moab vandaan en je vindt hier een aantal restaurants en motels. Een overnachting in Green River boek je via deze link

Reis verder door Amerika!

Naast Arches National Park in Amerika zijn er nog veel meer gave plekken om te bezoeken. Zo ligt Arches heel dichtbij het mooie Canyonlands National Park, maar zijn er verder in Utah ook nog heel veel gave bezienswaardigheden. Benieuwd? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik antwoord geef op de vraag: wat te doen in Utah?

Dit is alles wat je moet weten over Arches National Park in Amerika. Ik hoop dat je nu een goed beeld hebt gekregen van de bezienswaardigheden in Arches en dat je wat goede tips voor Arches National Park hebt kunnen verzamelen. Wij vonden het in ieder geval een fantastische plek en komen graag nog eens terug om meer te ontdekken en meer te doen in Arches National Park in Amerika!

Dit artikel later nog eens lezen? Bewaar hem dan op Pinterest! 

Zou jij Arches willen bezoeken?

Dit artikel bevat affliate links. Mocht jij iets boeken via deze link dan ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s. Voor ons is dit een fijne manier om onze website online te kunnen houden. Bedankt voor je steun!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow