Alles over het fotogenieke Sidi Bou Said, Tunesië

door | Laatste update Aug 18, 2019 | Gepubliceerd Sep 26, 2018 | Afrika, Tunesië | 14 reacties

Sidi Bou Said is een klein dorpje aan de kust van Tunesië. Het dorp is zoals je Griekenland voor je ziet, maar dan ineens in Tunesië tegenkomt. Het is pittoresk en ontzettend fotogeniek. Ik heb genoten van de geweldige straatjes met witte muren en blauwe ramen en deuren, van de uitzichten en gewoon van al het moois dat Sidi Bou Said in Tunesië te bieden heeft. In dit artikel deel ik mijn Sidi Bou Said tips en vertel ik je alles wat je moeten weten over je bezoek aan dit super mooie dorpje!

Sidi Bou Said in Tunesië 

Zoals ik al zei is Sidi Bou Said een klein dorpje bij de kust van Tunesië. Het dorpje ligt zo’n 20 kilometer bij de hoofdstad Tunis vandaan. In het dorpje geldt een wet en die wet zorgt er ook gelijk voor dat het er zo ontzettend mooi en fotogeniek is. Alle huizen moeten namelijk wit geschilderd worden en de deuren en ramen moeten blauw zijn. Alleen hotels, restaurants en andere bijzondere gebouwen mogen hun deuren een andere kleur geven. Verder is Sidi Bou Said tegen een heuvel gebouwd, wat natuurlijk zorg voor prachtige uitzichten!

Sidi Bou Said tips: wat te doen in Sidi Bou Said? 

Maar goed, wat is er nou eigenlijk te doen in dit prachtige fotogenieke dorpje. Ik geef je 3 leuke Sidi Bou Said tips!

1. Slenteren door de zijstraatjes 

In Sidi Bou Said in Tunesië is één hoofdstraat. Deze hoofdstraat brengt je omhoog richting een mooi uitzicht, maar is ook erg druk. Hoewel de hoofdstraat mooi is om te zien, is het door de hoeveelheid mensen niet zo fotogeniek. Gelukkig zijn er talloze zijstraatjes verbonden met deze hoofdweg die wel ontzettend fotogeniek zijn. En wat nog leuker is? Negen van de tien keer heb je dit mooie zijstraatje helemaal voor jezelf.

Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië

2. Ga op zoek naar de mooiste deuren 

Huh, deuren zoeken? Zo leuk is dat toch helemaal niet? Nou, in Sidi Bou Said wel, want die deuren zijn gewoon allemaal prachtig mooi en fotogeniek. Soms verschuilt er iets super moois achter een deur die je tegenkomt, of is het gewoon onderdeel van het mooiste straatje in Sidi Bou Said.

Sidi Bou Said Tunesië deuren
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië

3. Genieten van een panoramisch uitzicht 

Als je de hoofdstraat volgt en dan kom je vanzelf uit bij het populaire Café des Delices. Je kunt bij dit café iets drinken, maar je kunt ook naar binnen lopen om gewoon even een mooie foto te maken van het uitzicht. Wij zijn niet echt naar binnen gegaan, want wij wisten niet dat het mocht zonder iets te drinken. Maar ook dan heb je een mooi uitzicht over de golf van Tunis. Loop je nog iets verder heb je nog een mooi uitzicht over de haven van Sidi Bou Said.

Sidi Bou Said Tunesië

Combineer Sidi Bou Said met Carthago en / of Tunis 

Hoewel Sidi Bou Said echt prachtig is en je er je ogen uitkijkt, heb je in een uurtje het hele dorp gezien. Tja, niet echt een dagvullend programma dus. Gelukkig kun je na je bezoek aan Sidi Bou Said nog lekker de omgeving in. Wij bezochten Sidi Bou Said zelf als onderdeel van een excursie waarbij wij ook Carthago en Tunis bezochten. Omdat wij zelf ons vervoer niet hoefden te regelen, lukte dit heel makkelijk. Anders is het misschien handiger om 1 van de 2 erbij te kiezen. Carthago is prachtig als je van de oudheid houdt en graag Romeinse overblijfselen ziet. Je vindt hier bijvoorbeeld de resten van een oud badhuis waar je doorheen kunt lopen (foto 1). In Tunis heb je een levendige medina waar je kunt shoppen (foto 2), maar je vindt in Tunis ook diverse leuke straatjes en heel verrassend een katholieke kerk.

Carthago Tunesië
Medina van Tunis Tunesië

Hoe bereik je Sidi Bou Said in Tunesië? 

Ben je al overtuigd om een bezoekje te brengen aan Sidi Bou Said in Tunesië? Ja? Nou dan is het ook best handig om te weten hoe je Sidi Bou Said nou eigenlijk bereikt. Heel moeilijk is het niet. Vanaf Tunis kun je een taxi pakken, maar je kunt er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Wij hebben geen ervaring met de trein in Tunesië, wel met taxi’s. Vaak moet je van te voren onderhandelen over de prijs, soms rijden ze op de meter, maar dit is niet altijd voordeliger.

Verblijf je net zoals wij in Sousse? Dan kun je ook Sidi Bou Said bezoeken. Je kan zelf de trein pakken naar Tunis om vanaf daar naar Sidi Bou Said te gaan. Houd er rekening mee dat dit ontzettend veel tijd kost. Je kan ook een excursie boeken, je combineert dan Sidi Bou Said met Carthago en de medina Tunis. Het is wat massaal vaak, maar je kunt wel veel zien en doen in een korte tijd en op deze manier toch nog wat zien van Tunesië!

Bezoek jij Sidi Bou Said vanuit Sousse en ben je ook benieuwd wat je in Sousse niet mag missen? Lees dan ook mijn artikel met tips voor Sousse

Ik ben in ieder geval verliefd geworden op dit prachtige stukje van Tunesië en vond het heerlijk om rond te dwalen in Sidi Bou Said. Hopelijk weet je nu wat je kan doen in Sidi Bou Said in Tunesië en heb je genoeg leuke Sidi Bou Said tips gekregen! 

Ben jij al eens in Sidi Bou Said in Tunesië geweest? Wat zijn jouw beste Sidi Bou Said tips? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow