Alles over het fotogenieke Sidi Bou Said, Tunesië

door | Laatste update Feb 17, 2024 | Gepubliceerd Sep 26, 2018 | Afrika, Tunesië | 14 reacties

Sidi Bou Said is een klein dorpje aan de kust van Tunesië. Het dorp heeft de typische Griekse uitstraling, maar ligt dan ineens in Tunesië. Het is pittoresk en ontzettend fotogeniek. Ik heb genoten van de prachtige straatjes met witte muren en blauwe ramen en deuren, van de uitzichten en van al het moois dat Sidi Bou Said te bieden heeft. In dit artikel deel ik mijn tips voor Sidi Bou Said en vertel ik je alles wat je moet weten over een bezoek aan dit prachtige dorpje!

Sidi Bou Said in Tunesië 

Sidi Bou Said is een klein dorpje aan de kust van Tunesië. Het dorpje ligt op zo’n 20 kilometer afstand van de hoofdstad Tunis. In het dorpje geldt een wet die ervoor zorgt dat het er zo ontzettend mooi en fotogeniek uitziet. Alle huizen moeten wit geschilderd zijn en de deuren en ramen moeten blauw zijn. Alleen hotels, restaurants en andere bijzondere gebouwen mogen hun deuren een andere kleur geven. Bovendien is Sidi Bou Said tegen een heuvel gebouwd, wat zorgt voor prachtige uitzichten!

Sidi Bou Said tips: wat te doen in Sidi Bou Said? 

Maar goed, wat is er nou eigenlijk te doen in dit prachtige fotogenieke dorpje. Ik geef je 3 leuke Sidi Bou Said tips!

1. Slenteren door de zijstraatjes 

In Sidi Bou Said in Tunesië is één hoofdstraat. Deze hoofdstraat brengt je naar een mooi uitzicht, maar is ook erg druk. Hoewel de hoofdstraat mooi is om te zien, is het door de hoeveelheid mensen niet zo fotogeniek. Gelukkig zijn er talloze zijstraatjes verbonden met deze hoofdweg die wel ontzettend fotogeniek zijn. En wat nog leuker is? In de meeste gevallen heb je dit mooie zijstraatje helemaal voor jezelf.

Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië

2. Ga op zoek naar de mooiste deuren 

Deuren zoeken? Dat klinkt niet perse al een hele leuke bezigheid. In Sidi Bou Said is dat echter wél leuk, want die deuren zijn prachtig en fotogeniek. Achter een deur kan je iets moois tegenkomen, of het is gewoon een onderdeel van het mooiste straatje in Sidi Bou Said.

Sidi Bou Said Tunesië deuren
Sidi Bou Said Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië

3. Genieten van een panoramisch uitzicht 

Volg je de hoofdstraat, dan kom je vanzelf bij het populaire Café des Délices. Je kunt hier iets drinken, maar ook even naar binnen gaan om een foto te maken van het uitzicht. Wij zijn niet naar binnen gegaan, want we wisten niet of dat mocht zonder iets te drinken. Maar ook dan heb je een mooi uitzicht over de Golf van Tunis. Loop je nog iets verder, dan heb je nog een mooi uitzicht over de haven van Sidi Bou Said.

Sidi Bou Said Tunesië

Overige tips voor Sidi Bou Said

Nu je weet wat je moet doen in Sidi Bou Said en wat de mooiste bezienswaardigheden in Sidi Bou Said zijn, is het tijd om mijn laatste praktische tips voor deze mooie plek te delen. 

Combineer Sidi Bou Said met Carthago en / of Tunis 

Hoewel Sidi Bou Said werkelijk prachtig is en je er je ogen uitkijkt, heb je in een uurtje de meeste bezienswaardigheden van het dorp gezien. Dat is dus niet echt een dagvullend programma. Gelukkig kun je na je bezoek aan Sidi Bou Said de omgeving nog verkennen. Wij bezochten Sidi Bou Said als onderdeel van een excursie die ons ook naar Carthago en Tunis bracht. Doordat we ons vervoer niet zelf hoefden te regelen, verliep alles heel soepel. Anders is het wellicht handiger om te kiezen voor één van de twee.

Carthago is een prachtige bestemming voor liefhebbers van de oudheid en Romeinse overblijfselen. Hier vind je bijvoorbeeld de resten van een oud badhuis, waar je doorheen kunt lopen (zie foto 1). Tunis heeft een levendige medina waar je heerlijk kunt shoppen (zie foto 2), maar je vindt in Tunis ook diverse leuke straatjes en, verrassend genoeg, een katholieke kerk.

Carthago Tunesië
Medina van Tunis Tunesië

Hoe bereik je Sidi Bou Said in Tunesië? 

Ben je al overtuigd om Sidi Bou Said in Tunesië te bezoeken? Als dat zo is, is het natuurlijk handig om te weten hoe je Sidi Bou Said bereikt. Dat is niet moeilijk. Vanaf Tunis kun je een taxi nemen of met de trein reizen. Wij hebben zelf geen ervaring met de trein in Tunesië, maar wel met taxi’s. Vaak moet je van tevoren over de prijs onderhandelen. Soms rijden taxi’s op de meter, maar dat is niet altijd voordeliger.

Verblijf je, net als wij, in Sousse? Dan kun je Sidi Bou Said ook bezoeken. Je kunt zelf de trein naar Tunis nemen en vanaf daar naar Sidi Bou Said gaan. Houd er rekening mee dat dit veel tijd kost. Je kunt ook een excursie boeken die Sidi Bou Said combineert met Carthago en de medina van Tunis. Excursies zijn vaak wat massaal, maar je kunt in korte tijd veel zien en doen en op deze manier toch nog wat van Tunesië zien.

Bezoek je Sidi Bou Said vanuit Sousse en ben je ook benieuwd wat je in Sousse niet mag missen? Lees dan mijn artikel met tips voor Sousse

Ik ben in ieder geval verliefd geworden op dit prachtige stukje van Tunesië en vond het heerlijk om rond te dwalen in Sidi Bou Said. Hopelijk weet je nu wat je kan doen in Sidi Bou Said in Tunesië en heb je genoeg leuke Sidi Bou Said tips gekregen! 

Ben jij al eens in Sidi Bou Said in Tunesië geweest? Wat zijn jouw beste Sidi Bou Said tips? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow