Alle wie is de mol bestemmingen op een rijtje!

by | Dec 22, 2020 | Lijstjes | 18 comments

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik echt een enorme fan ben van het programma ‘Wie is de mol?’. Al weken van te voren kijk ik uit naar de bekendmaking van de kandidaten, maar ook naar het land waarin het seizoen is opgenomen. Want prachtige bestemmingen uitkiezen, dat is iets waar ze bij ‘Wie is de mol?’ heel goed in zijn! Elk jaar doe ik weer reisinspiratie op en groeit mijn bucketlist door het programma. Elk seizoen weer zijn de wie is de mol locaties prachtig.  En om weer even lekker reisinspiratie op te doen, leek het mijn leuk om alle wie is de mol bestemmingen voor je op een rijtje te zetten! 

Wie is de mol bestemmingen; ineens altijd populair 

Wie is de mol kiest niet altijd even populaire bestemmingen uit, maar wat eigenlijk bijna altijd wel gebeurd is dat bestemmingen uit het programma daarna ineens heel populair worden. Want in het programma wordt het land vaak zo mooi in beeld gebracht, dat iedereen het liefst direct in het vliegtuig zou stappen! 

Zelf krijg ik altijd reiskriebels van het kijken naar ‘Wie is de mol?’ en er staan dan ook behoorlijk wat wie is de mol bestemmingen op mijn bucketlist. Een aantal ervan heb ik ook zelf bezocht, voor of na het seizoen waarin het zich afspeelde! 

Maar goed, genoeg gepraat, hier komen alle wie is de mol locaties op een rijtje! 

Spoiler Alert: wil je de seizoenen nog terugkijken? Dan kun je dit artikel beter niet lezen, want naast de bestemmingen noem ik ook bij de meeste seizoenen de mol en de winnaar op!  

1999 – Australië 

De eerste seizoenen van ‘Wie is de Mol?’ waren met onbekende Nederlanders. Ik heb deze seizoenen nooit gezien, want ik was te jong. Het allereerste seizoen van het programma speelde zich af in Australië. 

Het Great Barrier Reef, Fraser Island, Byron Bay en Sydney waren allemaal locaties die langskwamen in het seizoen. Uiteindelijk ging Petra met een pot van 82.000 gulden naar huis, aangezien zij Deborah als mol wist te ontmaskeren. 

Wie is de mol bestemmingen: Fraser Island!

2001 – Schotland 

Schotland was het decor voor het tweede seizoen van ‘Wie is de mol?’. Ook dit jaar deden er alleen maar onbekende Nederlanders mee. De kandidaten bezochten onder andere Glasgow en het mooie Edinburgh, maar ze gingen ook heel veel de natuur in. 

Helaas hebben wij Schotland tot nu toe nog niet zelf bezocht, maar het staat heel hoog op mijn lijstje. Dit seizoen van ‘Wie is de Mol?’ zou ik alleen al voor die beelden willen terugkijken. 

In Schotland won Sigrid, die mol Nico heeft ontmaskerd. 

2002 – Portugal 

Het derde seizoen van ‘Wie is de mol?’ speelde zich af in Portugal, een land waar ik inmiddels ook ben geweest. Wie is de Mol speelde zich echter af in een deel dat ik nog niet heb bezocht en een deel wat wel echt prachtig is om te zien.

De kandidaten begonnen in Porto en eindigden het avontuur in Lissabon, twee steden die ik dolgraag eens zou bezoeken. Onderweg kwamen ze langs prachtige plekken. 

De mol was dit jaar George, die door vele nog steeds als de beste mol ooit wordt gezien. John wist George te ontmaskeren en won de pot van €42.300. Hele andere bedragen dan vandaag de dag bij ‘Wie is de mol?’

De foto hieronder maakte ik zelf in Portugal, toen we op zoek gingen naar de mooiste stranden van de Algarve. ‘Wie is de Mol?’ kwam hier nog niet, maar wie weet is het een leuke plek voor de toekomst? 

Wie is de mol bestemmingen

2003 – Canada 

Het seizoen van 2003 speelde zich af in een droombestemming: Canada. Ik ben nog nooit in Canada geweest, maar het staat zo ongeveer bovenaan mijn bucketlist. De natuur moet geweldig zijn! 

Seizoen 4 speelde zich onder andere af in de Canadese bossen, verschillende plekken in Nova Scotia, Montreal en Quebec. Ron (en nee, niet Ron Boszhard) won €35.550 doordat hij mol Elise heeft ontmaskerd. 

2005 – Australië & Indonesië 

Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen, maar Wie is de Mol sloeg een seizoen over. Na een jaar van afwezigheid kwam het vijfde seizoen dan toch, dit keer voor het eerst met bekende Nederlanders. Daar ging onze kans om ooit nog eens mee te doen met dit leuke programma.

Het vijfde seizoen speelde zich weer af in Australië. Maar na een tijdje in het mooie binnenland van Australië vlogen de kandidaten richting Bali, een prachtig eiland in Indonesië. In seizoen vijf kwamen dus 2 bestemmingen aan bod die wij ook al eens bezochten, leuk! Het zijn ook echt bestemmingen die jij ook eens zou moeten bezoeken.

Het seizoen werd gewonnen door Marc-Marie Huijbregts. Hij won €23.000 door mol Yvon Jaspers te ontdekken. Dit was voor mij het eerste seizoen dat ik gekeken heb, ook al herinnerde ik mij er niet alles van, aangezien ik 10 was. 

Meer lezen over deze bestemmingen? Bekijk eens mijn artikelen over Australië en Indonesië

Wie is de mol bestemmingen Bali

2006 – Argentinië 

Dit seizoen heeft indruk op mij gemaakt en dat komt door de winnares van dit seizoen. Seizoen 6, dat zich afspeelde in Argentinië, werd namelijk gewonnen door Frédérique Huydts. Vlak voor de uitzending van de finale overleed zij aan de gevolgen van kanker en besloot zij de volledige pot te doneren aan het WNF en aan Kika. De pot bedroeg dat jaar €24.475, die Frédérique won door mol Milouska te ontmaskeren. 

In het seizoen kwamen de kandidaten onder andere in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Maar er kwam ook genoeg prachtige natuur in beeld! 

2007 – Thailand

Thailand is zo’n ‘Wie is de mol’ bestemming waar je ook echt een keer geweest moet zijn. De kandidaten startten bij dit zevende seizoen in wereldstad Bangkok, reisden vervolgens per trein richting Chiang Mai en sluiten hun reis af in het zuiden van Thailand. In Thailand bleek Inge Ipenburg de mol te zijn, zij werd door Paul Rabbering ontdekt.

De plekken die voorbij kwamen in het programma lijken mij stuk voor stuk prachtig, maar bezochten wij zelf nog niet. Wel gingen wij naar Koh Lipe in Thailand en maakten wij dus al kennis met dit leuke land.

Wie is de mol bestemmingen: thailand

2008 – Mexico 

Dit seizoen herinner ik mij nog heel goed, Dennis Weening was de mol en dat is naar mijn mening een van de beste mollen ooit. Hij had lef en had echt veel streken, toch bleef hij lang onder de radar. 

Bij het seizoen in Mexico waren er veel gave opdrachten op gave plekken. De kandidaten bezochten onder andere het populaire Playa del Carmen. Dat deel van Mexico wil ik graag een keer bezoeken! Wederom een leuke wie is de mol locatie dus. 

2009 – Noord-Ierland & Jordanië 

In 2009 bracht ‘Wie is de Mol?’ ons richting Noord-Ierland en Jordanië, een enorm contrast qua bestemmingen. We gingen van de prachtige ruige kliffen van Noord-Ierland, naar de indrukwekkende Wadi Rum en de dode zee in Jordanië. Vooral Jordanië is een wie is de mol bestemming die bij mij echt op de bucketlist staat! Ik zou dolgraag eens dobberen in de dode zee, op ontdekking gaan in de woestijn Wadi Rum en de oude stad Petra ontdekken. 

Bij dit seizoen was Jon van Eerd de mol, Vivienne van den Assem wist hem te ontmaskeren en won dit leuke seizoen van ‘Wie is de mol?’ 

2010 – Japan 

Vanaf dit seizoen kan ik me eigenlijk alles steeds wat beter herinneren en ging ik ook wat actiever naar de mol speuren. Ik had het natuurlijk altijd fout, maar leuk was het wel. Zo had ik ook dit keer geen idee dat Kim Pieters de mol was, met hints als Kennis Is Macht en nog veel meer. Gelukkig voor Frits Sissing was hij wat beter in het spel, want hij won dit seizoen. 

Seizoen 10 speelde zich af in Japan, een bijzonder land met een bijzondere cultuur. De kandidaten reisden onder andere af naar Nagasaki, Sendai, Yamagata, Yamadera en sloten de reis af in het bruisende Tokio. Japan lijkt me sindsdien heel bijzonder om eens te bezoeken en ook bij Remco staat deze bestemming hoog op het lijstje! 

2011 – El Salvador & Nicaragua 

Tijdens het elfde seizoen dook de mol onder in Midden Amerika en ging de groep op reis door El Salvador en Nicaragua. Dit seizoen werd gewonnen door Art Rooijakkers, die daarna heel wat seizoenen van ‘Wie is de Mol?’ heeft gepresenteerd. Hij won 19.540 euro omdat hij Patrick Stoof wist te ontmaskeren. 

De kandidaten bezochten tijdens de reis onder andere de plekken Ataco, Leon, en Granada, maar er werd ook een prachtige vulkaan beklommen. Nicaragua is bij ons regelmatig voorbij gekomen als optie voor een volgende reisbestemming, dus wie weet! 

Wie is de mol bestemmingen

2012 – IJsland & Spanje 

Het twaalfde seizoen van ‘Wie is de mol?’ was het eerste seizoen dat ik zelf de mol goed had en dat nog wel vanaf aflevering 1! Ik weet nog dat Anne-Marie Jung in beeld kwam en ik gelijk zei: dat is de mol. Ik ben er niet meer vanaf geweken en het klopte. Dit was overigens gelijk ook een van de laatste keren.

Het seizoen speelde zich af op twee geweldige locaties, namelijk in IJsland en Spanje. Ik weet nog dat ik helemaal geen beeld had bij IJsland en dacht dat het er grauw, nat en koud zou zijn. Ik had het mis, want tijdens Wie is de Mol? werd ik verliefd op het land. Sindsdien is het de nummer 1 bestemming op mijn bucketlist. Het seizoen begon bij dat verlaten vliegtuig en liet verder nog veel meer gave plekken zien van IJsland. Na een tijdje reisden de groep richting Andalusië in Spanje. Een heel contrast.

Andalusië stond ook sinds dit ‘Wie is de mol?’ seizoen op mijn bucketlist. Tijdens onze wereldreis was het eindelijk zo ver en maakten wij een roadtrip door Andalusië en bezochten wij onder andere die brug bij Ronda, die ik in ‘Wie is de mol?’ zo gaaf vond!

Qua locaties was dit seizoen echt een van mijn favoriete seizoenen! 

Wie is de mol bestemmingen Ronda

2013 – Zuid-Afrika 

En toen gingen ze ineens naar Zuid-Afrika, een echte droombestemming. Seizoen 13, het seizoen waarin ik weer compleet de mist in ging en echt niet door had dat Kees Tol de mol was. Seizoen 13, het seizoen waarop we de meest jaloersmakende beelden te zien kregen van een geweldig mooi land. De kandidaten gingen op safari en ik wist gelijk: dit wil ik ook! Verder nam het programma ons mee naar de Blind River Canyon, Johannesburg en de Drakensberg. Paulien Cornelissen won dit leuke seizoen. 

Zuid-Afrika stond op het lijstje als optie voor de zomer van 2021, maar dat idee stellen we toch nog even uit. 

2014 – Hong Kong & de Filipijnen 

Seizoen 14 bracht ons naar wereldstad Hong Kong en naar de Filipijnen. Hong Kong vond ik niet echt een geweldige bestemming en ik moet zeggen dat ik dat ook wel de minst leuke Wie is de Mol bestemming tot nu toe vind. Daarentegen maakte de Filipijnen weer een hoop goed, want wat een paradijs is dat! 

Leuk dit seizoen was het overnachten op een onbewoond eiland, waarbij Wie is de Mol? en Expeditie Robinson even met elkaar gecombineerd werden. Ik had heel lang de hoop dat Tygo Gernandt de mol was, maar ik zat er natuurlijk weer compleet naast. Suzan Visser bleek dit seizoen de mol te zijn en werd in de Filipijnen ontmaskerd door Sofie van den Enk. 

Zelf bezocht ik de Filipijnen inmiddels ook, een waar paradijs. Port Barton was onze favoriete plek tijdens onze reis! 

Wie is de mol bestemmingen
Wie is de mol bestemmingen

2015 – Sri Lanka

Seizoen 15 speelde af in het groene Sri Lanka. De kandidaten maakte onder andere een prachtig treinreis door een geweldig landschap, waarbij mol Margriet van der Linden de boel saboteerde. Verder bezochten de kandidaten de stad Colombo en het theegebied Talawakelle. Sri Lanka bleek een prachtig land en staat sindsdien op mijn bucketlist. Meer weten? Lees ook eens over de hoogtepunten op Sri Lanka.

Dit seizoen werd trouwens gewonnen door Rick van de Westelake, die later het stokje van Art Rooijakkers overnam en het programma ook ging presenteren. 

2016 – Dominicaanse Republiek 

Seizoen 16 was het seizoen dat zich afspeelde in de Dominicaanse Republiek, een bestemming waar ik eigenlijk niet echt een beeld bij had, maar het bleek prachtig te zijn. De prachtige palmbomen, de geweldige stranden, de mooie zee en het prachtige groene binnenland. De Domincaanse Republiek was een prachtig decor. 

Klaas van Kruistum was dit seizoen de mol, iets wat veel Molloten door een hint al ontdekte in aflevering 2, een klein beetje jammer dus. Dit seizoen werd gewonnen door Tim Hofman. 

wie is de mol bestemmingen

2017 – Amerika (Oregon)

Amerika stond al enorm lang op mijn lijstje, maar ‘Wie is de mol?’ ging naar een gebied waar ik eigenlijk totaal geen beeld van had. Het zeventiende seizoen vond namelijk plaats in de staat Oregon. Tijdens het seizoen heb ik een heel goed beeld gekregen bij de prachtige natuur en de diversiteit. Zo reisden de kandidaten per paard en huifkar door een geweldig landschap, zagen we een prachtige kust en hebben we Oregon door wat spectaculaire opdrachten ook vanuit de lucht kunnen bewonderen. Ook bezochten de kandidaten Portland, wat er uit zag als een leuke, gezellige stad.

Tijdens onze reis door Amerika zijn we helaas nog niet in Oregon geweest, maar sinds dit seizoen van ‘Wie is de mol?’ staast Oregon heel hoog op mijn bucketlist, wat een prachtige bestemming moet dit zijn!

Thomas Cammaert had de mazzel op deze mooie locatie als mol mee te doen, Sanne Wallis de Vries won dit seizoen en had regelmatig een leuke sneer naar een van de andere kandidaten. Ik had zelf vooral de hoop dat Jochem van Gelder de mol was, want dat vond ik een hele leuke kandidaat.

2018 – Georgië

Seizoen 18 begon heel spectaculair. De kandidaten waren namelijk opgedeeld in duo’s die zich allemaal in een andere stad bevonden. Dat ontdekte ze na de legendarische zin van mol Jan Versteegh (geweldige mol trouwens): ‘Ik ben helemaal niet in Kiev, vriend.’ De kandidaten zaten verspreid over de landen Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. 

Uiteindelijk kwamen de kandidaten in aflevering 2 samen in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Helaas was dit niet voor iedereen zo, Ron Boszhard viel namelijk al af nog voor hij de groep had ontmoet. Hij zat namelijk bij de mol in Kiev en kreeg gelijk een rood scherm. Sneu! 

Na een tijdje doorgebracht te hebben in Tbilisi, gingen de kandidaten op pad in de rest van Georgië. We zagen prachtige gebergtes en de natuur is er geweldig goed in beeld gebracht. Georgië is sinds ‘Wie is de mol?’ ook echt populairder geworden en staat nu ook bij mijn op de bucketlist. Wat mij betreft is dit ook wel een van de meest verrassende wie is de mol bestemmingen! 

2019 – Colombia 

Voor het eerst sinds jaren had ik dit seizoen de mol weer goed en had ik dus door dat Merel Westrik de mol was. Zij dook onder in Colombia en werd uiteindelijk ontmaskerd door Sarah Chronis. 

Ik herinner mij bij dit seizoen het abseilen van een waterval, de prachtige groene natuur en de kleurrijke dorpen en steden die bezocht werden tijdens dit seizoen. Colombia heeft een heftige geschiedenis en staat niet altijd bekend als een hele veilig reisbestemming, maar ‘Wie is de mol?’ heeft zeker een prachtige kant van het land laten zien! Ik ben nieuwsgierig geworden in ieder geval. 

Colombia, wie is de mol bestemmingen

2020 – China 

Ik was op dreef, want dit is het tweede seizoen op rij dat ik de mol goed had. Rob Dekay bleek de mol te zijn. Hij werd ontdekt door Buddy Vedder, die het 20e seizoen van ‘Wie is de mol?’ won.

Toen ik hoorde dat China de nieuwe locatie was, was ik echt enorm enthousiast. Tijdens onze reis door China in 2017 ben ik namelijk echt verliefd geworden op het land. De steden, de dorpen en de natuur; het is er zo mooi en veelzijdig. Ik was dan ook best teleurgesteld tijdens het seizoen zelf. Naast dat de opdrachten onbegrijpelijk en onmogelijk waren, lieten ze helemaal niet de mooiste plekken van China zien. De kandidaten bezochten verschillende locaties in de provincie Henan, waar ik helaas niet opnieuw verliefd werd op China.

Zo jammer, want China is zo mooi en divers en er had meer uitgehaald kunnen worden. Daarnaast is er ook ophef geweest over de locatie, dit door de mensenrechten die in China niet echt in een hoog vaandel staan. Daarnaast brak na de opnames het corona virus uit in Wuhan, wat er best dichtbij ligt.

Wie is de mol bestemmingen China
Wie is de mol bestemmingen China

2020 – Italië (Toscane) 

Omdat in 2020 ‘Wie is de mol’ 20 jaar bestond, werden we getrakteerd op een extra seizoen. Dit seizoen was gelukkig voor de corona crisis al opgenomen en vond plaats in Italië. De kandidaten bezochten verschillende gebieden in de Toscane. Zo ontdekten ze de omgeving van Pisa, reisden ze naar Florence, het eiland Elba en nog een aantal andere mooie plekken. 

In tegenstelling tot het eerdere seizoen in 2020, vond ik dit seizoen echt geweldig. De mensen (allemaal oud kandidaten), waren geweldig, de opdrachten waren leuk en haalbaar en de omgeving was echt prachtig. Ik bezocht Italië al meerdere keren en ging zelfs al eens naar Pisa en Florence, maar door dit extra seizoen van ‘Wie is de mol?’ wil ik meer ontdekken van de Toscane. 

Ik had trouwens de mol dit keer voor de derde keer op rij goed! Jeroen Kijk in de Vegte bleek te mol te zijn en Nikkie de Jager heeft dat als enige ontdekt! 

Florence wie is de mol bestemmingen

2021 – Tsjechië

Hoewel ik even bang was dat we in 2021 geen nieuw seizoen zouden krijgen door het coronavirus, kregen we die toch wel! Het seizoen speelde zich af in het mooie Tsjechië. We zagen veel prachtige natuur en mooie stadjes. Ik vond de kandidaten in dit seizoen heel leuk. Uiteindelijk bleek Renée de mol en dit had ik wederom goed, wel wat aan de late kant dit keer. Helaas namen ze geen kijkje in het mooie Praag. Maar er werden genoeg mooie plekken bezocht!

Wie is de mol bestemmingen Tsjechië

2022 – Albanië

Het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol’ begint bijna weer! En dit seizoen speelt zich af in Albanië. Het seizoen start in januari en ik kan niet wachten. Albanië is voor mij een onbekend land en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het daar is en wat voor beelden wij te zien krijgen. 

Yvonne maakte al eens een geweldige reis door Albanië. Deze route door Albanië zou ik zelf ook dolgraag eens willen volgen! Kijk nou hoe mooi? Ik ben benieuwd welk van deze plekken wij in het aankomende seizoen van ‘Wie is de mol?’ gaan tegenkomen. 

 

Zo, dit zijn alle wie is de mol bestemmingen op een rijtje. Er zijn behoorlijk wat prachtige en diverse plekken voorbij gekomen de afgelopen jaren. Mijn favorieten (als ik alleen naar de bestemmingen kijk) waren denk ik toch wel Amerika, Zuid-Afrika, IJsland en Georgië. In ieder geval heb ik door het programma weer lekker veel nieuwe reisinspiratie en dat is altijd leuk! 

Wat zijn jouw favoriete Wie is de Mol locaties? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow