Waarom een all inclusive vakantie soms best een goed idee is!

door | Laatste update Apr 6, 2023 | Gepubliceerd Sep 14, 2018 | Afrika, Lijstjes, Tunesië | 22 reacties

Een all inclusive vakantie? Wij!? Dat is toch helemaal niks voor ons? Stiekem waren wij wel heel nieuwsgierig naar zo’n vakantie, want is het daadwerkelijk niets voor ons, of denken wij dat alleen maar? Met een wereldreis in het vooruitzicht leek een relaxte vakantie ons ook wel fijn, reizen gaan we immers toch nog heel veel doen dit jaar en volgend jaar. We sliepen er een nachtje over en uiteindelijk boekten wij een all inclusive vakantie naar Tunesië en stiekem is ons dat best goed bevallen. Vandaag vertel ik je waarom jij dat eigenlijk ook gewoon eens een keer moet doen!

1. Zon, zon en nog eens zon! 

Ik ben echt dol op warmte en ik was ook echt heel erg blij met deze zomer in Nederland. Net nu wij maar weinig weg gaan was het ook in Nederland prachtig mooi weer. Helaas zwakte het toch af, maar net op dat moment gingen wij richting de zon! Natuurlijk hoef je niet op een all inclusive vakantie te gaan om de zon te zien. Maar het is nou eenmaal wel zo dat de bestemmingen voor een all inclusive vakantie vaak allemaal zeer zonnig zijn. Waar ik op reis wel eens een paar graden koeler wens, vond ik de 33 graden nu echt heerlijk. Oh en bruin word je bijna zeker. Zelfs ik ben voor mij doen heel bruin geworden, terwijl ik normaal licht geef in het donker en na zes weken Maleisië nog steeds helemaal geen kleur had.

In de ochtend hadden wij uitzicht op de zonsopkomst vanaf ons balkon en ik moet zeggen, dat is fijn wakker worden zo vlak voor je terugvlucht vroeg in de ochtend. Even een laatste blik op de fijne zon, voor we naar Nederland terug gaan.

Weet je nog naar welke zon bestemming je wilt gaan? Lees dan ook eens mijn artikel over de leukste zonvakantie bestemmingen

zonsopkomst Tunesië Sousse all inclusive

2. Je hoeft nergens aan te denken

Je gaat naar Schiphol met je handbagage (want meer heb je gewoon echt niet nodig, ook al reizen de meeste echt met drie koffers per persoon of zoiets), stapt het vliegtuig in en als je op bestemming bent stap je zo in de bus. Normaal moet je op bestemming eerst nog een kaartje kopen voor het openbaar vervoer, of onderhandelen met een taxi die je waarschijnlijk toch wilt oplichten, maar bij een all inclusive vakantie hoeft dat niet. Bij de aankomsthal stond iemand van TUI te wachten, die gaf ons de informatie en vertelde ons welke bus van TUI wij moesten hebben. Deze bus reed langs vier hotels. Ons hotel, TUI Sensimar scheherazade, was de tweede. Wij werden voor de ingang afgezet. Personeel wachtte al op ons en bracht onze bagage naar binnen. Daar kregen wij een welkomstdrankje en een koekje. Voor de terugweg hadden wij weer een transfer via TUI. In het boek bij de receptie stond de tijd dat de bus er zou zijn en we werden zo weer opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Heerlijk, want wij hoefden hierdoor echt nergens aan te denken.

3. Je kan eten en drinken wat je wilt

Bij een all inclusive is als je een goede boekt al het eten en drinken inbegrepen, super fijn! Let wel op: tijdens het boeken kun je altijd lezen wat wel en wat niet bij de all inclusive formule hoort, wij hebben een hotel uitgekozen waarbij alles er bij zat. Dit is wel zo makkelijk en fijn. Bij ons kon je van 6:00 – 7:00 koffie en thee drinken en een cakeje of zoet broodje eten. Van 7:00-10:00 was het ontbijt, van 10:00 – 11:00 het laat ontbijt, van 12:30 tot 14:30 de lunch, van 15:00-17:00 snacks, van 19:00 tot 21:30 het diner en van 00:00 tot 1:00 de midnight snack. Ook kon je tussen 10:00 en 16:00 eten bij het snackrestaurant (a la carte) en kon je één keer per verblijf eten in het Culinarium (ook een a la carte restaurant).

Het buffet was elke dag anders, dus verveelde niet. Ze hadden bij het buffet ook gewoon brood, zelfs bruin brood dat precies smaakt zoals het hier ook smaakt. Heel fijn dus! Ook hadden ze thema avonden, zo hadden we een avond Tunesisch eten, maar ook een keer seafood.  Wij hebben bij de reviews ook echt gelet op het eten, want dat moet gewoon goed zijn op zo’n vakantie.

Maar goed, als je een goed hotel hebt, kun je gewoon lekker eten en drinken wat je wilt. Al het drinken, behalve een paar cocktails en sapjes na, waren inbegrepen. Ik dronk de hele dag frisjes, cocktails en van alles en nog wat. Je kon het gewoon bestellen bij barretjes en soms kwamen ze het brengen. Ik vond het echt heerlijk! Wat nog leuker is: je hoeft je portemonnee niet mee te nemen, want alles zit er toch bij inbegrepen.

Tunesië all inclusive eten en drinken
Tunesië all inclusive eten en drinken

4. Geen geldzorgen

Dit sluit eigenlijk een beetje aan bij het bovenstaande, tijdens je all inclusive reis heb je gewoon geen geldzorgen. Je hebt van te voren alles al betaald en ter plekke kun je gewoon gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel en gewoon onbezorgd eten en drinken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je budget misschien toch hoger uitvalt dan gepland, want ja, alles is al betaald. Het enige wat je ter plekke nog betaald is vervoer naar een leuk stadje in de buurt en een eventuele excursie.

Oh, geef wel af en toe een fooi aan de werknemers als dit gebruikelijk is in het land waar je bent. In Tunesië verdienen ze ongeveer 18 dinar per dag, dat is ongeveer €6,-. Dit betekent dat ze met een fooi van 50 cent al ontzettend blij kunnen zijn!

5. Heel veel zwemmen

Ik ben dol op zwemmen en vind het echt heerlijk om in het zwembad te liggen. Ik lig dan ook vaker in het water, dan naast het water. Als je op een all inclusive vakantie gaat is er eigenlijk altijd wel een zwembad en vaak heb je ook wel toegang tot een privé strand. Klinkt goed toch? Vooral met 33 graden is afkoeling best welkom.

Tunesië all inclusive

6. Echt even tijd voor elkaar

Ja, als je een rondreis maakt met zijn tweeën ben je ook veel samen, maar je bent heel veel bezig. Je bent bezig met je hotel vinden, met je hotel boeken, met constant onderhandelen, je bus vinden, in de bus zitten naar de volgende plek. Wandelen naar dat ene leuke plekje. Je bent altijd bezig en hoewel je altijd met zijn tweeën daarmee bezig bent, heb je toch nooit echt tijd voor elkaar. Tijdens een ‘echte’ vakantie heb je dat ineens meer. Er is meer tijd voor een goed gesprek en gewoon echt even tijd voor quality time. Ook wel eens fijn!

7. Een all inclusive betekent niet dat je niks ziet van het land 

Je ziet minder dan tijdens een rondreis, want je bent veel bezig met uitrusten en luieren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal niks doet. Zo gingen wij een dagje naar het plaatsje Sousse en gingen wij op excursie naar Carthago, Sidi Bou Said en Tunis. Vooral Sidi Bou Said is echt de moeite waard. Er stond nog een andere excursie op de planning naar de Berberdorpjes, maar helaas is die afgezegd op het laatste moment. Ik zou in het vervolg ook niet meer via de reisorganisatie een excursie regelen, maar lekker via een lokaal bureautje. Die zitten er namelijk ook genoeg. De mevrouw van TUI probeerde ons daarnaast vooral onzin te verkopen en vertelde ons dat je alleen met een excursie van TUI verzekerd bent. Wat een onzin, aangezien het reisadvies code geel is en je in die gebieden gewoon verzekerd bent met je reisverzekering. Maar goed, wij lieten haar maar lekker praten en hebben even goed genoten van de plekken die wij hebben gezien.

Carthago Tunesië
Sidi Bou Said Tunesië

Dit zijn mijn zeven redenen waarom een all inclusive vakantie soms toch echt wel even lekker kan zijn. Hoewel wij een gewone reis vele malen leuker vinden, zou ik nog wel eens een keer op all inclusive willen. Niet als enige vakantie in een jaar, maar gewoon voor erbij is het heerlijk. Je kan echt even uitrusten en ontspannen. Voor het eerst kwam ik ook echt wel uitgerust terug en het is niet dat we echt helemaal niks gedaan hebben. Dus ja, ik geef toe; een all in is zo verkeerd nog niet op zijn tijd.

Ben je ook toe aan een relaxte vakantie en wil je ook wel eens een all inclusive reis boeken? Dat kan dan onder andere via TUI, zoals wij dat ook deden!

Ben jij al eens op een all inclusive vakantie geweest? 

Dit artikel bevat een affliate linkje, als jij via onze link iets boekt, help je ons om weer iets langer op wereldreis te kunnen gaan. Het kost jou niks extra’s! Bekijk voor meer informatie onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow