9 redenen waarom Yellowstone National Park op jouw bucketlist moet!

door | Laatste update Feb 17, 2024 | Gepubliceerd Jun 3, 2019 | Amerika, Bucketlist, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 17 reacties

Yellowstone is zo geweldig, ik kan er echt uren over praten. Dit nationale park is niet voor niks ons favoriete nationale park van Amerika. De natuur is ongerept, het park is divers, je vindt er wildlife en nog veel meer. Vandaag vertel ik je waarom dit park op jouw bucketlist moet! Let wel op, want na het lezen van dit artikel boek jij ook gelijk een reis naar Yellowstone! 

1. Yellowstone is divers

Yellowstone in Amerika is divers. Als ik onze foto’s terugkijk lijkt het alsof we in die paar dagen in verschillende staten of landen zijn geweest. Maar dat is niet zo, al die foto’s zijn gemaakt in een en hetzelfde park. In Yellowstone vind je enorm veel wildlife, prachtige valleien, besneeuwde bergtoppen, vulkanische plekken, watervallen en nog veel meer. Je kunt er uren rondlopen en elke minuut is anders. Je kunt er uren rondrijden en je ziet het landschap constant veranderen. Ze hebben in Yellowstone zelfs hun eigen Grand Canyon! Hoe gaaf is dat? Goede reden toch om Yellowstone op je bucketlist te zetten?

Lees je dit tijdens het voorbereiden van je reis door Amerika? Lees dan ook eens dit artikel, over de voorbereidingen voor Amerika!

Bucketlist Yellowstone in Amerika
Bucketlist Yellowstone in Amerika
Bucketlist Yellowstone in Amerika
Bucketlist Yellowstone in Amerika

2. Je vindt er vulkanische activiteit

Als je aan Yellowstone National Park denkt, denk je eigenlijk gelijk aan de Geothermische bronnen in het park. De warmwater bronnen in bizarre kleuren en de vele spuitende geysers. En hoewel Yellowstone meer is dan dat, is dit natuurlijk wel wat Yellowstone echt heel uniek maakt. Want op hoeveel plekken ter wereld vind je nou zo’n bijzonder, vulkanisch landschap?

In Yellowstone vind je super blauwe warme bronnen, met geel, oranje en andere bizarre kleuren. Je vindt er spuitende geisers (van soms wel meer dan 30 meter hoog) en overal zie je stoom en borrelt er van alles. Zo bizar en zo bijzonder. Het voelt regelmatig alsof je op een andere planeet bent. Echt een van de Yellowstone highlights

bucketlist Yellowstone National Park: vulkanische wonderen
bucketlist Yellowstone National Park: vulkanische wonderen
bucketlist Yellowstone National Park: vulkanische wonderen

3. De natuur is ongerept

In Yellowstone is de natuur echt nog ongerept. Als je aan ongerepte natuur denkt, dan denk je vaak aan een wilde rivier met naaldbossen er omheen (en dieren en bergen enz.). Laat Yellowstone daar nou echt vol mee staan. Daarnaast kan de natuur gewoon z’n gang gaan. Geen aangelegde bossen, maar puur natuur. Een omgevallen boom? Die blijft gewoon liggen, de natuur lost dat wel op.

Je kan in Yellowstone National Park ook nog hiken zonder dat je non stop mensen tegenkomt. In Yellowstone ben je echt nog even één met de prachtige, ongerepte natuur! Zo fijn.

Ongerepte natuur in Yellowstone in Amerika

4. Er is veel wildlife

In Yellowstone ligt de Lamar Valley, een prachtige vallei waar je ontzettend goed wildlife kunt spotten. De Lamar Valley wordt niet voor niks ook wel de Serengeti van Noord-Amerika genoemd. Je kan er onder andere bizons, wolven, coyotes en (grizzly) beren spotten. Deze dieren zitten veel in deze vallei, maar ook in andere delen van het park zul je vaak wildlife tegenkomen. Zo hebben wij door het hele park heen veel kuddes met bizons gezien. Wat een indrukwekkende dieren zijn dat!

In Yellowstone lopen de dieren ook gewoon over de weg. Hierdoor zie je ze soms van heel dichtbij, maar sta je soms ook, net zoals ons, 1,5 uur in de file.

Wildlife in Yellowstone National Park
Wildlife in Yellowstone National Park
Wildlife in Yellowstone National Park

5. De bergen zijn prachtig

Ik wist van te voren helemaal niet Yellowstone zo bergachtig was. Ik dacht dat je daarvoor naar het nabij gelegen Grand Teton National Park moest. Maar dat hoeft op zich helemaal niet, want Yellowstone is heel erg bergachtig. Overal waar je rijdt heb je uitzicht op de prachtige besneeuwde bergtoppen. Je vindt er ook prachtige valleien tussen de bergen en kunt geweldige wandelingen maken bij de bergen. De dunraven pass is daarnaast ook een prachtige bergpas (ook al was ie bij ons gesloten, dus heb ik vooral gehoord dat die heel mooi is).

Bucketlist Yellowstone Amerika : bergen

6. Je kan er goed wandelen

Yellowstone National Park is een wahalla voor wandel liefhebbers, er zijn namelijk ontzettend veel mooie wandelingen die je kan doen. Je hebt simpele boardwalks, maar ook langere wandelingen waar je een complete dag (of meerdere dagen) voor nodig hebt. Je kan onder andere hiken naar diverse watervallen, langs rivieren of richting Mount Washburn. De meeste wandelingen rondom de vulkanische plekken zijn boardwalks en toegankelijk voor iedereen. Ook die wandelingen zijn leuk om te doen. Sommige van die boardwalks zijn trouwens nog best lang, dus ook daarin varieert het niveau en de lengte van de wandeling.

Voor iedereen is er dus wel een leuke en geschikte wandeling in Yellowstone. Wij hebben tijdens ons bezoek vooral de boardwalks gedaan, want de andere wandelingen waren bij ons door de sneeuw en grote hoeveelheid beren nog gesloten. Ga je langere wandelingen doen en van de boardwalks af? Zorg dan dat je weet wat je moet doen als je een beer tegenkomt en zorg dat je altijd bearspray bij je hebt.  

Wandelen in Yellowstone National Park

7. Overal watervallen

De natuur in Yellowstone is prachtig. Het ene moment sta je bergen te bewonderen, even later zie je een canyon en weer even later bekijk je een geweldige waterval. Vooral de upper en lower falls bij de Grand Canyon van Yellowstone zijn echt aanraders. Verder kom je langs de weg ook veel geweldige watervallen tegen die een stop waard zijn. Wat dacht je van de Fairy Falls? Of de Udine Falls? Of is toch de Tower fall de mooiste waterval in Yellowstone? Genoeg keuze is er sowieso!

Bucketlist Yelllowstone: Watervallen in Yellowstone in Amerika

8. Je hebt de mooiste uitzichten

Tijdens het rijden in Yellowstone wil je ontzettend vaak stoppen, want de uitzichten zijn echt geweldig mooi. Je raakt echt niet uitgekeken. Het kost hierdoor ook gelijk best veel tijd om Yellowstone te ontdekken, maar dat is helemaal niet erg!

Yellowstone is geweldig mooi

9. Het is anders dan de andere parken langs de Westkust!

Als je aan het reizen bent in West-Amerika kom je veel diverse parken tegen. Toch is er een terugkerend thema, veel van deze natuur is woestijngebied en vaak rood (en heel erg mooi). Na een tijdje is een compleet ander natuurgebied van wel net zo mooi. Yellowstone is dan perfect, want dat is gewoon zo anders dan alle andere parken die wij bezochten langs de Westkust. En extra afwisseling tijdens een roadtrip is altijd leuk!

Dit zijn de 9 redenen waarom Yellowstone zeker op jouw bucketlist moet! Wij weten in ieder geval zeker dat wij nog eens terugkomen, want er is nog heel veel wat wij willen zien in dit gave park.

Staat Yellowstone ook op jouw bucketlist? Of ben je al eens in Yellowstone in Amerika geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow