8 x leuke rondreizen voor op de bucketlist

door | Laatste update Jan 15, 2023 | Gepubliceerd Feb 6, 2018 | Backpacken, Lijstjes, Op de bucketlist | 20 reacties

Rondreizen is misschien wel de leukste manier om een nieuwe bestemming te ontdekken. Je ziet meerdere plekken en krijgt een completer beeld van een bepaald land of gebied. Om jou te inspireren voor mooie rondreizen delen wij 8 leuke rondreizen voor op de bucketlist!

Rondreizen op onze bucketlist

Wij hebben nog heel veel reizen op onze bucketlist staan. Hieronder deel ik de rondreizen die bij ons het hoogste staan!

1. Rondreis door Amerika

Misschien wel bovenaan onze bucketlist staat een mooie rondreis door Amerika. De natuur spreekt ons daar vooral heel erg aan. Met de auto zouden wij langs verschillende nationale parken rijden, maar ook een bezoekje aan Las Vegas, Los Angeles en San Francisco mogen niet ontbreken. Gek genoeg spreekt New York mij niet zo aan, maar toch zou ik deze stad wel eens willen ontdekken. Het mooiste in Amerika lijkt mij de Grand Canyon, maar ook Yellowstone en Yosemite lijken mij adembenemend mooi.

Inmiddels hebben wij deze rondreis gemaakt en het was net zo mooi als ik had gehoopt! Meer lezen? Lees dan ook eens over onze route voor 3-4 weken West-Amerika.

Amerika rondreis

2. Nieuw-Zeeland

Dat Nieuw-Zeeland heel hoog op onze bucketlist staat wist je waarschijnlijk al door onze wereldreis plannen. Nieuw-Zeeland lijkt me een geweldig mooi land en vooral de natuur spreekt mij heel erg aan. Ik zou een auto huren en de tent meenemen, of gewoon een bus huren, die je kan ombouwen tot camper. Als ik ga rondreizen door Nieuw-Zeeland zou ik het liefst zowel het noorden als het zuiden meepakken, ik ben namelijk benieuwd naar allebei de delen.

Inmiddels hebben wij deze reis dan ook gemaakt! En het was geweldig. Met een auto en een tentje ontdekten wij in 2 maanden tijd het Noordereiland en het Zuidereiland. De hoogtepunten waren de Tongariro Crossing, Mount Cook, Milford Sound en de prachtige omgeving van Queenstown en Wanaka. Wat is Nieuw-Zeeland een fantastisch mooi land!

Nieuw-Zeeland rondreis

3. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is zo’n land waar je echt minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Wilde dieren spotten en prachtige natuur ontdekken zijn dingen die je daar goed kan doen. Wildlife spotten vind ik echt geweldig en waar kan dat nou beter dan in Zuid-Afrika? Een van mijn grootste dromen is om de big five te spotten, dus een rondreis door Zuid-Afrika gaat er zeker een keer komen.

4. Noorwegen

Even een stukje dichterbij huis ligt Noorwegen, een prachtig veelzijdig land waar ik echt heel graag een rondreis zou willen maken. Ik zou de treinreis tussen Oslo en Bergen willen afleggen voor prachtige uitzichten. Ik wil wildkamperen in de natuur en wandelen langs prachtige bergen en fjorden. Ik wil papegaaiduikers spotten, over prachtige bergweggetjes rijden en uiteindelijk op de Noordkaap eindigen. Noorwegen lijkt mij een geweldig land voor een prachtige rondreis.

Noorwegen rondreis

5. IJsland

We blijven nog even dichtbij huis. Een ander land waar ik graag een rondreis doorheen zou willen maken is namelijk IJsland. Sinds IJsland de locatie is geweest bij Wie is de mol? staat IJsland heel erg hoog op mijn bucketlist. De natuur daar moet zo ontzettend mooi zijn. Ik zou tijdens een rondreis door IJsland Reykjavik verkennen, maar ook op zoek gaan naar de mooiste wegen, de indrukwekkendste watervallen en de gaafste bergen. Helaas hangt hier ook een pittig prijskaartje aan, maar dromen mag en ooit kom ik er zeker!

En het is inmiddels ook gelukt! Ook deze rondreis kunnen wij inmiddels van onze bucketlist afstrepen. In 3 weken tijd gingen wij op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. En die hebben wij gevonden! Wat een natuur hier, echt geweldig mooi.

6. Zuidoost Azië  

Even geen land, maar gewoon meerdere landen bij elkaar. Ik heb altijd al gezegd dat ik dolgraag het klassieke rondje in Zuidoost Azië af zou willen leggen. Ik zou dan van Thailand naar Cambodja reizen, voor het indrukwekkende Angkor Wat. Vanaf Cambodja zou ik naar Laos gaan om daar de mooiste natuur te ontdekken. In het Noorden van Laos zou ik langzaam reizen richting de Grens van Vietnam, om daar de reis richting het zuiden te maken. Een rondreis door Zuidoost Azië lijkt mij leuk door de afwisseling die je maakt. Ook zijn deze landen redelijk makkelijk te bereizen, wat ook altijd wel fijn is.

Zuidoost Azië rondreis

Onze rondreis aanraders

Sinds een aantal jaar hebben wij het rondreizen en backpacken echt ontdekt. Inmiddels maakten wij een prachtige rondreis door China en Maleisië, ook gingen wij meerdere keren op reis door Italië. Wij verkenden delen van Slovenië, maar ook Malta kwam voorbij. Maar wat zijn nou echte aanraders voor een prachtige rondreis? Ik maak dit lijstje met leuke rondreizen af met onze twee favoriete rondreizen.

7. China

Onze mooiste rondreis tot nu toe was de rondreis die wij door China maakten. Het werd een afwisselende reis waarbij we adembenemende natuur zagen en leuke steden bezochten. Wij startten onze reis in Beijing, waar wij een aantal dagen verbleven. Wij maakten onder andere een uitstapje richting de Chinese muur (aanrader!) en bezochten de verboden stad. Na een paar super leuke dagen in het fijne Beijing reisden wij per trein verder richting de omgeving van Yangshuo. Wij fietsten hier langs de mooiste karstgebergten en door het platteland van China. Na Yangshuo reisden wij door naar het stadje Fenghuang, wat door weinig Westerse mensen bezocht lijkt te worden. Daarna bezochten wij het indrukwekkende Zhangjiajie, om daarna de trein te pakken richting Xi’an en Pingyao. Na Pingyao sloten wij onze rondreis door China af in Beijing.

China is een fascinerend land, het is een land dat je aangrijpt en een land waar je gegarandeerd een haat-liefde verhouding mee krijgt. Wij willen sowieso een keer terug, er zijn namelijk nog zoveel mooie plekken die wij tijdens onze rondreis niet hebben gezien.

Wil je meer lezen over onze route door het fascinerende China? Kijk dan hier!

China rondreis

8. Maleisië

Maleisië was onze eerste bestemming buiten Europa. Onze reis naar Maleisië was gelijk ook de langste reis die wij maakten, maar liefst zes weken lang waren wij weg, waarvan wij er vijf doorbrachten in het veelzijdige Maleisië.

Maleisië is een land waar je misschien niet gelijk aan denkt als je op zoek bent naar een nieuwe bestemming. Maar het is ook een land dat heel veel te bieden heeft. Je hebt mooie natuur, wildlife en leuke steden. Verder wordt er in Maleisië heel goed Engels gesproken en is het reizen hierdoor heel erg makkelijk.

Wij begonnen onze rondreis door Maleisië in Malakka, waar wij vanaf Singapore heen gereisd waren per bus. Nadat we deze stad met Hollandse invloeden hadden ontdekt bezochten wij Kuala Lumpur. Vanaf de Maleisische hoofdstad vlogen wij door richting Kuching, om daar een week lang Borneo te ontdekken. Veel te kort voor heel Borneo, maar lang genoeg voor een stukje Sarawak. We zagen neusapen, dolfijnen en zelfs een krokodil. Na Kuching relaxten wij op de Perhentian eilanden, ontdekten wij Taman Negara en genoten wij van de koelte in de Cameron Highlands. Ten slotte gingen wij op zoek naar streetart in Georgetown op Penang en gingen wij op zoek naar mooie natuur op Langkawi.

Meer leuke routes door Maleisië vind je hier.

Maleisië rondreis

Dit waren ze dan; 8 leuke rondreizen voor op jouw bucketlist. Ik hoop dat wij binnen nu en een paar jaar wat rondreizen van onze bucketlist af kunnen strepen en misschien weer wat nieuwe toe kunnen voegen. Er is zoveel moois te zien!

Wat is de mooiste rondreis die jij ooit maakte?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen, wij geven echter altijd onze eigen eerlijke mening en schrijven alleen over onderwerpen waar wij zelf achter staan. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow