8 reizen die ik maakte voor ik een reisblog had

by | May 2, 2020 | Lijstjes | 18 comments

Sinds maart 2016 blog ik op Travellers of the world en deel ik al mijn reizen en reistips op het internet. Hiervoor ging ik echter ook al op pad. Over sommige reizen voor dat ik een reisblog had, heb ik wel iets geschreven, maar over de meeste eigenlijk helemaal niets. Daar komt ook nog bij dat ik over die reizen schreef nog voor ik gehoord had van SEO en de meeste van deze artikelen dus zo’n nul keer per jaar gelezen worden. Daarom leek het mij leuk om eens terug te blikken op de reizen die ik maakte voor mijn reisblog tijdperk. Hier komen ze!

1. Naar de camping in Frankrijk 

Met mijn ouders ging ik sinds mijn 12e eigenlijk altijd naar een camping in het buitenland. Wij gingen de meeste keren richting Frankrijk. Zo bezochten wij 2 keer de Ardèche, gingen wij naar de Bretagne en verbleven wij een keer vlakbij de Pyreneeën. Mijn reisliefde is hier vast ook begonnen, want de uitstapjes in de natuur vond ik altijd heel leuk. Frankrijk is prachtig.

Toch kwam ik hier nooit echt om te reizen, maar meer om te relaxen bij het zwembad. Samen met mijn broertje, zusje en ouders zochten wij altijd een camping uit met een enorm waterpark en vermaakten wij ons hier het grootste deel van die twee weken. Om de 3 of 4 dagen maakten wij een dagtrip in de omgeving.

Wist je ook dat ik over een van deze vakantie geschreven heb? Ik deelde mijn tips voor Gorges de l’Ardèche, een van de mooiste stukjes Frankrijk die ik heb gezien. Inclusief hele oude foto’s met mijn eerste compact camera. 

Reizen voor ik een reisblog had: Frankrijk
Reizen voor ik een reisblog had: Frankrijk
Reizen voor ik een reisblog had: Frankrijk
Reizen voor ik een reisblog had: Frankrijk

2. Slovenië en een stukje Kroatië 

De laatste vakantie met mijn ouders naar de camping ging naar Slovenië. Wij verbleven dichtbij de grens van Kroatië en maakten dus ook daguitstapjes richting Kroatië. Tijdens deze vakantie merkte ik echt dat ik de drang had om het land te ontdekken. Ik wilde de natuur in en steden bezoeken. Mijn ouders wilde dat af en toe, dus ik heb nog behoorlijk wat gemist tijdens onze trip richting Slovenië en Kroatië. Ik roep dan ook nog steeds dat ik dolgraag terug wil om meer te zien. 

Dit was de laatste vakantie met mijn ouders en ik heb over een aantal bestemmingen dan ook wel geschreven. Zo schreef ik over Ljubljana, het meer van Bled, maar ook over de prachtige Plitvice meren. Ik weet zeker dat ik deze bestemmingen ooit opnieuw bezoek en dan ga ik deze blogs ook een grondige update geven. 

Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië
Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië
Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië
Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië
Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië
Reizen voor mijn reisblog: Slovenië en Kroatië

3. Een jongerenreis naar Rimini, Italië 

Samen met Melissa en een andere vriendin ging ik in 2012 voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie naar het buitenland. Wij gingen naar Rimini, een typische jongerenbestemming. Wij vonden uitgaan toen best leuk, maar niet een hele vakantie lang. Wij maakten hier dan ook regelmatig strandwandelingen, zwommen heel veel en maakten ook een leuke dagtrip naar San Marino. Verder gingen we ook het oude centrum van Rimini in en dat was echt super. 

Onze dagtrip naar San Marino was kort en ik wist gelijk dat ik hier ooit nog eens heen wilde. Het is er namelijk prachtig. Ook het centrum van Rimini is verrassend leuk en laat zien dat Rimini meer is dan zon, zee en zuipen. Over deze reis heb ik nooit iets geschreven op de blog, dus dit is een primeur 😉 

Reizen voor mijn reisblog: Rimini Italië
Reizen voor mijn reisblog: Rimini Italië

4. Stedentrip Berlijn 

Samen met een studiegenoot maakte ik in de voorjaarsvakantie een stedentrip naar Berlijn. Dit was de eerste keer dat ik buiten de zomervakantie weg ging en sindsdien ben ik dat blijven doen. Het is zo leuk om vaak te reizen! We boekten deze trip slechts twee weken van te voren en kozen voor Berlijn puur omdat het de goedkoopste optie was. 

Berlijn bleek een hele leuke stad te zijn. We vermaakten ons er drie volledige dagen en hebben een leuke tijd gehad. Wist je dat een van de best gelezen artikelen op mijn blog over deze reis gaat? Ik deelde namelijk de perfecte planning voor 3 dagen Berlijn. Ook heb ik een blog over ons budget Berlijn, want als studenten wilden wij het natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden. Dit was mijn eerste budget post op de website! Wat er te doen is in Berlijn heb ik nooit gedeeld, maar aangezien mijn foto’s best redelijk zijn, moet ik dat misschien ook maar eens gaan doen! 

reizen voor ik een reisblog had: Berlijn

5. Stedentrip naar Parijs 

In juni 2015 kreeg ik een relatie met Remco en diezelfde zomer gingen wij met zijn tweeën naar Parijs. Parijs was onze eerste vakantie samen en dat was gelijk een hele leuke. We hadden 6 dagen de tijd om de stad te ontdekken en we hadden prachtig weer. We bezochten ook gelijk het paleis van Versailles.

Een paar jaar later zijn we terug gegaan naar Parijs, dus ook in de tijd dat we wel een reisblog hadden bezochten wij Parijs. De foto’s waren een stuk beter (want betere camera’s en meer kennis over fotografie) en de artikelen werden aangepast. Toch denk ik vaak nog terug aan onze eerste reis samen en dus onze reis naar Parijs. Wat een mooie herinneringen hebben wij daar gemaakt! De foto hieronder is trouwens wel een oude, gewoon omdat ik dat leuk vind 😉 

Wil je lezen over Parijs? Alle artikelen kregen een update en ik schreef onder andere over ons budget Parijs, maar ook over wat je moet doen in Parijs

Reizen voor ik een reisblog had: Parijs

6. Vakantie naar Tsjechië 

Een van mijn favoriete vakanties allertijden was die met de vriendengroep naar Tsjechië. In de zomer gingen wij met twee auto’s en zeven mensen voor 10 dagen richting Tsjechië. Wij huurden een huisje voor 7 dagen en gingen nog 3 dagen naar Praag. De tijd in het huisje was vooral onvergetelijk. We hebben zoveel gelachen en zoveel lol gehad met zijn allen. Overdag deden wij trouwens enorm veel. We bezochten steden, dorpen, kastelen en natuurgebieden. 

Later ben ik samen met Remco nog eens terug gegaan naar Praag. Maar mijn eerste bezoek aan Praag was dus nog voor wij een reisblog hadden. Toch heb ik wel artikelen geschreven over onze reis naar Tsjechië. Zo vertelde ik over leuke dingen om te doen in de omgeving van Praag. Ook deelde ik een fotodagboek van onze dagen in Praag tijdens die reis in 2014. 

Pas later schreef ik: wat te doen in Praag? Dit is het best gelezen artikel op onze website. De tips van ons eerste tripje gebruik ik hier ook zeker in, maar de foto’s niet, die waren namelijk echt dramatisch. 

Reizen voor een reisblog: Tsjechië
Reizen voor een reisblog: Tsjechië
Reizen voor een reisblog: Tsjechië

7. Rondreis door Italië 

De eerste rondreis die ik ooit maakte was een rondreis door Italië. Dit deed ik in de zomer van 2015 samen met Melissa. Wij vlogen naar Pisa en pakten vanuit daar de trein naar Florence, Cinque Terre en Rome. Met de trein reisden we daarna weer terug naar Nederland. Mijn liefde voor rondreizen is toen geboren, want daarna heb ik op wat stedentrips na, bijna niks anders meer gedaan. Rondreizen is natuurlijk ook de perfecte manier om meer te zien van een land! 

Van deze reis heb ik best leuke foto’s en omdat ik hier veel over uit gezocht heb, wist ik hier nog veel van. Over deze reis heb ik dan ook redelijk veel geschreven. Zo schreef ik over de omgeving van Pisa, wat nog steeds een van de best gelezen artikelen is. Ook schreef ik over wat je moet doen in Florence, deelde ik onze interrail route en schreef ik over het mooie Cinque Terre

Over Rome schreef ik ook, maar al deze artikelen herschreef ik nadat ik met Remco Rome bezocht in 2017, toen wij wel een reisblog hadden. 

Reizen voor ik een reisblog had: Italië
Reizen voor ik een reisblog had: Italië
Reizen voor ik een reisblog had: Italië
Reizen voor een reisblog: Cinque Terre

8. Hongarije

Nog even een toevoeging, want op de een of andere manier was ik deze trip helemaal vergeten te noemen. Voor ik een reisblog had reisde ik samen met Melissa naar Siofok in Hongarije. Wederom een jongerenreis. We gingen uit, genoten van het Balatonmeer en van het enorm goedkope eten. Ook dronken wij goedkope en lekker cocktails en vierden wij echt even vakantie. Verder gingen wij 2 keer met de trein naar Boedapest om deze leuke stad te ontdekken. Het was super, alleen wel 40 graden en dus enorm heet! 

Later bezocht ik Boedapest nog eens met Remco samen. Dit was zelfs de eerste reis die wij maakten sinds wij een reisblog hebben! Daarna schreef ik gelijk over de stad. Zo schreef ik wat je moet doen in Boedapest en deelde ik ons budget Boedapest

Wat is er veranderd aan mijn manier van reizen sinds ik een reisblog heb? 

Wat er eigenlijk vooral veranderd is is dat ik veel actiever ben, mij meer ben gaan verdiepen in fotografie en ik namen van gebouwen, restaurants en andere dingen onthoud. Ik houd ons budget bij en bedenk onderweg wat leuk is om te delen en wat niet. Ik reis ook veel meer en mijn drang om te reizen is veel groter geworden.

Remco en ik hebben een fotografie cursus gevolgd en inmiddels hebben wij ook beide een spiegelreflex camera. We bewerken onze foto’s, maar zorgen wel dat het de realiteit laat zien. Fotografie is voor ons een heel belangrijk onderdeel van reizen geworden.

De meeste plekken hierboven hoop ik ooit ook echt nog eens te bezoeken, zodat ik er beter over kan schrijven. Nu heeft dat zo weinig zin: de foto’s zijn niet goed en ik heb eigenlijk veel te weinig informatie.

Ik vond het wel leuk om eens terug te denken aan de periode voor Travellers of the world en de oude foto’s terug te zien. Maar ook om terug te denken aan de mooie plekken die ik toen al heb mogen zien. Ik weet in ieder geval wel dat ons leven heel anders is op reisgebied en dat echt wel te maken heeft met het bloggen. Super leuk!

Heb jij een reisblog? Welke reizen maakte jij vroeger? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow