8 redenen waarom jij ook op srprs reis moet gaan

by | Oct 23, 2016 | Lijstjes, Stedentrips | 13 comments

Naar het vliegveld gaan en geen idee hebben waar je over een paar uur bent, zonder voorbereiding een nieuwe plek ontdekken en weken lang speculeren; je gaat op reis met srprs.me! Spannend, maar ook zo ontzettend leuk. Laatst ging ik een midweekje weg met mijn zusje, voor het eerst weg met srprs.me, op naar bestemming onbekend! Voor sommige klinkt het misschien als een nachtmerrie; alles uit handen geven en aan een compleet vreemde over laten. Maar geloof me als ik zeg dat het een geweldige ervaring is. Nog nooit van srprs.me gehoord? In dit artikel leg ik uit hoe het werkt. Ben je nog aan het twijfelen? Misschien trekken deze 8 redenen waarom jij ook op srprs reis moet je wel over de streep!

1. Je komt op plekken waar je anders misschien nooit zou komen

Met srprs.me kun je werkelijkwaar overal terecht komen, dus ook op plekken waar je uit jezelf misschien nooit naar toe zou gaan. Natuurlijk kun je plekken aangeven waar je niet heen wilt, omdat je er al bent geweest of omdat het je tien keer niks lijkt. Maar laat je vooral lekker verrassen, dat is het leukste! Wij kwamen zelf uit in een Poolse stad. Geloof me, ik zou daar zelf nooit een ticket naar toe geboekt hebben, maar het was super leuk!

2. Geen vooroordelen

Als je eenmaal ziet staan dat je naar een land gaat, waarover je eigenlijk toch veel vooroordelen hebt, ga je niet zeggen ik ga niet, nee je vliegtuig staat al bijna klaar, dus zonder na te denken stap je in en ga je het avontuur aan. Weg vooroordelen! Nou ja, weg? Misschien niet helemaal, maar je kunt wel een kijkje gaan nemen of het wel echt klopt 😉 Mijn beeld van Polen was eigenlijk compleet verkeerd en ik ben daarom juist heel blij dat ik er heen ging. Zonder srprs.me zou ik nog steeds denken dat alles daar heel industrueel, grauw en lelijk was en dat de mensen totaal niet vriendelijk zijn. Ik heb nu het tegendeel ontdekt, Het was juist heel kleurrijk en de mensen waren ontzettend vriendelijk.

3. De voorpret

Een reden om sowieso een keer op srprs reis te gaan is de voorpret. Normaal ga je altijd van alles opzoeken over je bestemming, maar nu kan het niet; het speculeren is begonnen. Samen met je reisgezelschap, vrienden, familie bedenken waar je heen zou kunnen gaan is super leuk. Daarna compleet verrast worden omdat iedereen er naast zat natuurlijk nog leuker. Als je een week van te voren je weerbericht krijgt kan eigenlijk nog steeds half Europa en begint het speculeren gewoon weer opnieuw. En het leuke? Je weet nog steeds helemaal niks! Tot aan dat ene kras moment op het vliegveld…

4. Geen verwachtingen

Je gaat eigenlijk op srprs reis zonder verwachtingen van een stad, je weet namelijk niet waar je uitkomt. Zo krijg je ook niet het probleem dat het er op internet allemaal zo geweldig uitziet, maar in het echt immens tegenvalt; je hebt namelijk niks op gezocht, dus je verwacht niks. En als je niks verwacht kan een bestemming niet echt tegenvallen. Natuurlijk kan je bij het onthullen denken wow dit is gaaf en dat het bij aankomst toch niet helemaal jouw plek blijkt te zijn, maar zeg nou zelf, dat is nog veel erger als je alles al had uitgezocht en torenhoge verwachtingen had. De teleurstelling over een bepaalde plek is kleiner, of is er gewoon helemaal niet.

srprs reis

5. Je hebt de stad niet al 1000x gezien via google

Als je zelf een reisje boekt bekijk je 100x google afbeeldingen, lees je 100 blogs en kijk je vervolgens nog tig keer naar van alles en nog wat over jouw bestemming. Ben je er eenmaal ga je precies doen wat 1000 andere voor je ook al deden en van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid lopen. Doe je dit niet slenter je door de straatjes, ontdek je de bezienswaardigheid in plaats van dat je hem zoekt en heb je werkelijk waar geen idee wat je bij de volgende straathoek aan zult treffen. Wie weet wel dat ene geweldig mooie gebouw, die je ander mis liep omdat je je planning volgde.

6. Je hoeft niet te zoeken

Ik ben zelf dol op het zoeken naar nieuwe bestemmingen, naar goedkope tickets en hotels, maar keuzes maken; daar ben ik niet zo dol op. Ik ben er bar slecht in en ben een ster in twijfelen. Bij een srprs reis hoef je niet te kiezen waar je heen gaat, iemand anders kiest namelijk voor je. Reis je met meerdere? Dan kan dit ook heel wat ruzies besparen over welke bestemming je nu weer wilt bezoeken.

7. Stap uit je comfortzone

Vooral voor mensen die hun hele reis van het begin tot het einde uitstippelen is een srprs reis een uitdaging. Maar soms is uit je comfortzone stappen goed, zo ontdek je nieuwe dingen en misschien wel nieuwe kanten van jezelf. Vind je het helemaal niks? Dan stap je bij je volgende reisje zo weer je comfort zone in. Het is niet dat je nooit meer een ‘normaal’ reisje kan doen. Zelf durf ik nooit zo goed dingen te vragen aan vreemde op straat, maar nu wij zelf niks hadden uit gezocht moesten wij wel dingen vragen en op mensen af stappen. Ook bij ons hostel moesten we regelmatig iets vragen, dus ook op die manier kun je flink uit je comfortzone stappen.

8. De ontlading

En als laatste dan, de ontlading. Je bestemming onthullen op het vliegveld dat is echt heel spannend en leuk tegelijk. Ik werd er echt heel blij van en ging daarna ook echt opgewekt en vrolijk naar het vliegtuig toe. Ik kende de stad niet en was zo ontzettend nieuwsgierig, ik was echt nog nooit zo nieuwsgierig naar een stad als toen. Je zit compleet anders in het vliegtuig en kan echt niet wachten tot je op de plek van bestemming bent!

srprs reis

Dus, wanneer ga jij op srprs reis?   

Voor het geval je het jezelf afvraagt of ik aandelen heb bij srprs.me? nee die heb ik niet, ik ben gewoon uit mezelf echt zo enthousiast!  Ik heb trouwens expres mijn bestemming niet genoemd, srprs.me wil namelijk dat het zo veel mogelijk een verrassing blijft waar je terecht komt. Er komen ook vanzelf blogs over tips voor de leuke stad waar ik was! 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows