7 tips voor een bezoek aan het magische Yangshuo in China

door | Laatste update Mar 13, 2022 | Gepubliceerd Nov 13, 2017 | Azië, China, Lijstjes | 20 reacties

Dat ik verliefd ben op China was al een tijdje geen geheim meer, maar dat dat voornamelijk kwam door het magische Yangshuo komt misschien wel. Yangshuo staat bekend om de prachtige karstgebergte, de leuke fietstochten en de prachtige Li rivier. Van te voren las ik alleen maar positieve dingen over dit mooie stukje China en niets daarvan was gelogen. Yangshuo is prachtig, het is magisch en betoverend mooi. Vandaag deel ik 7 Yangshuo tips voor jouw bezoek aan dit geweldige stukje China en geef ik antwoord op de vraag: wat te doen in Yangshuo? Dit zijn de mooiste Yangshuo bezienswaardigheden! 

Wat te doen in Yangshuo? De mooiste Yangshuo bezienswaardigheden

Yangshuo is prachtig en er is ontzettend veel te doen in Yangshuo en de mooie omgeving. Hieronder deel ik 7 Yangshuo tips voor een onvergetelijke tijd in het mooie Yangshuo in China. 

1. Slenter door Yangshuo in China

Yangshuo zelf ademt toerisme. Het is een klein dorp dat wordt overspoeld door toeristen. Je hoort nergens zoveel Engels en Nederlands als in dit deel van China. Chinees eten vinden is bijna onmogelijk, terwijl Westers eten er in overvloed is. Klinkt helemaal niet leuk toch? Nee, op zich is het ook geen geweldige stad. Toch vond ik de sfeer heel fijn en vond ik het er gewoon gezellig. Als je gewoon een random park in loopt zie je het echte lokale leven, waar oude mensen gezellig spelletjes spelen met elkaar. In de avond is er altijd een markt waar van alles wordt verkocht.

Dus, als je de tijd hebt zou ik gewoon even een uurtje door Yangshuo heen lopen. Wees wel alvast gewaarschuwd, je wordt constant aangesproken door Chinezen kinderen die hun Engels oefenen. Heel goed dat het gebeurt, maar nadat 10 groepen je hebben aangesproken met dezelfde vragen heb je het wel gehad, je bent nergens veilig.

Yangshuo in China

2. Fietsen tussen de rijstvelden in de omgeving van Yangshuo

Het leukste om te doen in Yangshuo is de omgeving verkennen per fiets. Yangshuo staat nu eenmaal bekend om de prachtige natuur en wat is er nou leuker dan daar dwars doorheen fietsen? Ontdek de mooie rijstvelden tussen de bergen, geniet van het lokale leven dat zich daar afspeelt en bekijk de prachtige Li rivier en Yulong rivier.

De leukste route die wij hebben gefietst vond ik die langs de Yulong rivier. Deze was heel rustig en de paden waren allemaal heel duidelijk en goed te berijden. Je fietste langs stukken van de rivier, maar ook dwars door de binnenlanden heen. Soms had je de natuur even niet voor jezelf en deelde je deze met wat waterbuffels, zo gaaf! Zeker een aanrader dus deze fietstocht en echt iets wat je zeker moet doen in Yangshuo. Wat het nog leuker maakt is dat een fiets huren echt spotgoedkoop is, zo huurden wij een fiets voor ongeveer €2,- per persoon per dag! 

Wat te doen in Yangshuo? fietsen in de omgeving van Yangshuo

3. Vaar met een bamboevlot over de Yulong rivier

Door de prachtige natuur rondom Yangshuo lopen twee rivieren; de Li rivier en de Yulong rivier. De Li rivier is de meest bekende van de twee. Een echte aanrader is om een boottochtje te maken over een van deze rivieren. Je vaart dan met een bamboevlot tussen de mooie natuur door, die er ook vanaf het water super mooi en indrukwekkend uit ziet.

Het bekendste en mooiste stuk is het stuk tussen Yangshuo en Xingping, op de Li rivier. Hier is het echter ook erg druk. Een ander nadeel aan varen bij de Li rivier is dat de bamboevlotjes gemotoriseerd zijn. Wij kozen er daarom voor om te varen over de Yulong rivier. De bootjes hier zijn nog niet gemotoriseerd, dus je ervaart pure rust. Op de Li rivier is het echt een grote herrie, wat wel een deel van de ervaring verpest. Wij stapten op een punt op tijdens de fietstocht en lieten onze fietsen een stuk terug brengen. Ik vond de boottocht geweldig, maar echt heel kort. Daarom zou ik je aanraden om bij je hostel of iets dergelijks een boottocht te regelen, dan weet je zeker dat het langer duurt dan 10 minuten en je niet wordt opgelicht.

Een boottocht is wel echt een van de hoogtepunten van onze bezoek aan Yangshuo in China en dus ook echt iets wat je moet doen in Yangshuo! 

Wat te doen in Yangshuo? Yulong rivier boottocht Yangshuo
Yangshuo in China Boottochtje Yolong rivier Yangshuo

4. Beklim de Moonhill voor een prachtig uitzicht

Voor een mooi uitzicht over de omgeving van Yangshuo moet je de Moonhill beklimmen. De Moonhill vind je op een paar kilometer afstand buiten Yangshuo en kost ongeveer 15 yuan. Het bereiken van de top is heel pittig, vooral als het warm is (en dat was het bij ons). Je moet namelijk maar liefst 800 treden beklimmen. Onderweg is gelukkig veel schaduw en er zijn ook veel rust mogelijkheden. Als je eenmaal boven bent heb je een heel mooi uitzicht over de gebergten rondom Yangshuo, zeker de moeite waard. Rust wat uit, geniet van het uitzicht en je klim terug naar beneden kan weer beginnen! Boven zijn er ook vrouwen die water en andere dingen aan je verkopen, ik vond ze best opdringerig. Neem genoeg water mee en negeer ze gewoon, dan is het ook best prima te overleven.

Tip: combineer je bezoek aan de moonhill met een fietstochtje langs de Li-rivier, die ligt hier namelijk heel dichtbij. Dit is zeker een van de beste Yangshuo tips! 

Yangshuo Moonhill

5. Maak een dagtrip naar Xingping 

Een leuke dagtrip vanuit Yangshuo is een trip richting Xingping. Xingping staat bekend doordat je hier de mooiste gebergten vindt en door het 20 yuan briefje. Je kan dit mooie stukje China bereiken door vanaf Yangshuo de bus te pakken. Het is echter makkelijker als je zelf naar Xingping kan rijden door een scooter of auto te huren. Je hebt dan ter plekke net wat meer vrijheid waardoor je veel meer kunt zien in de prachtige omgeving.

Bij aankomst in Xingping zijn wij eerst naar het punt gegaan waar je dezelfde foto kan maken als die op het 20 yuan briefje staat. Achteraf ontdekte ik dat wij niet precies op de goede plek hebben gestaan, maar mooi was het alsnog! Vervolgens hebben wij gewandeld naar de nine horse painted hill. Bij deze wandeling loop je langs de rivier en heb je constant een mooi uitzicht op de bergen. Bij de nine horse painted hill zijn wij de rivier over gestoken om nog een stuk door het binnenland te wandelen. Dit was het mooiste stuk! Echter stond op internet dat de complete wandeling 9 kilometer was, dit was echter 3x zoveel. Na een stukje binnenland zijn wij omgekeerd en hebben wij een soort taxi terug gepakt richting de bus. Als je een auto hebt zou ik alsnog een stukje langs de rivier wandelen, maar ook lekker rijden door de binnenlanden. Verder zou ik op zoek gaan naar wat mooie uitzichtpunten, die wij helaas hebben moeten missen. Een fiets huren is ook leuk in de omgeving van Xingping!

Wat te doen in Yangshuo? Xingping 20 yuan banknote

6. Bezoek de Longji rijstterrassen 

Een tweede leuke dagtrip vanuit Yangshuo zijn de Longji rijstterrassen. Als je met een tour gaat moet je hiervoor eerst terug reizen richting Guilin, regel je zelf je vervoer is dit niet nodig. Op ongeveer drie uur rijden vanaf Yangshuo en Guilin liggen de prachtige rijstterrassen van Longji. Deze rijstvelden zijn heel bijzonder door de terrasvorming en echt prachtig om te zien. Wij gingen met de kabelbaan omhoog en wilden vanaf daar wandelen naar diverse uitzichtpunten. De route is echter heel slecht aangegeven en wij zijn echt alleen maar verdwaald. Heel jammer, maar alsnog hebben wij een leuke dag gehad en prachtige dingen gezien. De vergezichten zijn super mooi en de dorpen zijn ook leuk om doorheen te lopen. Je ziet daar echt het lokale leven. Zo bijzonder om te zien hoe die mensen daar met zo weinig leven.

De beste seizoenen om hierheen te reizen zijn in het voorjaar en najaar. In het voorjaar staan de terrassen helemaal onder water, dat is super mooi om te zien. De rijstterrassen lijken dan net spiegels. In het najaar (september) vindt de oogst plaats en worden de velden helemaal geel. In de zomer (toen wij er waren) is het vooral heel groen (en dus ook prachtig mooi). In de winter heb je kans op sneeuw. Ik zou zeker nog eens terug willen om de rijstterrassen ook op een ander moment te zien.

Yangshuo in China, wat te doen in Yangshuo? Bezoek de Longji rijstterrassen

7. Overnacht in het Wada hostel (west street) 

Ten slotte heb ik nog een leuke Yangshuo tip voor een heel fijn hostel; overnacht in het wada hostel! Wada hostel wordt heel goed beoordeeld en dat is niet voor niks. De bedden zijn heerlijk zacht (en dat is heel bijzonder in China), de kamers zijn ruim en je hebt een hele fijne badkamer inclusief regendouche. Wada hostel vind je in Guilin en in Yangshuo. In Yangshuo heb je twee locaties en wij kozen voor de locatie West street. Deze ligt dus heel centraal, maar omdat je net een mini zijstraatje in moet ben je uit de drukte. Ideaal! Naast Wada hostel zit een fietsverhuur, ook ideaal dus. Ik vond het het fijnste hostel tijdens ons verblijf. Ook die in Guilin is trouwens fijn, dat is de nr. 2 qua hostels in Azië! 

Dit waren mijn 7 Yangshuo tips voor een bezoek aan het magische Yangshuo in China. Hopelijk heb je een antwoord gekregen op de vraag: wat te doen in Yangshuo? En heb je nu veel leuke Yangshuo bezienswaardigheden en tips verzameld. Ik ben in ieder geval verliefd geworden op dit stukje China. Hoewel het toeristisch is merk je daar niks van zodra je de natuur in gaat. Je hebt de mooiste rijstvelden helemaal voor jezelf, komt af en toe een local tegen en wat waterbuffels. Klinkt perfect toch? Nou dat was het ook!

Ben jij als eens in Yangshuo in China geweest?   

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow