5 dingen op onze Maleisië bucketlist

by | Mar 29, 2016 | Azië, Bucketlist, Maleisië | 4 comments

Ik vertelde het laatst al: deze zomer vertrekken wij voor zes weken naar Maleisië! We starten in Singapore en voor de rest ligt alles nog helemaal open. Een globale route moeten we nog bedenken, maar we hebben al veel gelezen over Maleisië. Hieronder dus alvast onze Maleisië bucketlist!

1. Snorkelen en relaxen op de Perhentians

Denk aan het ultieme bountystrand en het mooiste blauwe water wat je ooit zag. Denk je al aan de perhentians? Waarschijnlijk niet (ik eerst ook niet). Toch kun je dit allemaal vinden op deze eilandjes bij de Oost kust van Maleisië.

De perhentians bestaan uit twee eilanden, perhentian kecil en perhentian besar. Op besar, het grote eiland, vind je de meeste resorts en op Kecil, het kleine eiland, de meeste backpackers. De onderwater wereld schijnt prachtig te zijn en er zijn geen echte wegen op het eiland, alleen junglepaden, met aan het einde een verlaten strand. Klinkt niet verkeerd toch?

Perhentians Maleisië

2. Zwemmen met uitzicht over Kuala Lumpur

Ondanks dat wij beide hoogtevrees hebben en liever dichtbij de grond blijven, lijkt het ons super om een hotel / appartement te hebben in een grote stad met infinity pool. Het lijkt me heerlijk om na een dag stad in de hitte af te koelen in een zwembad, mét mooi uitzicht over de hele stad. Andere voordelen? Je hoeft niet te betalen om ergens omhoog te gaan voor een mooi uitzicht.
Via airbnb is een appartement met infinity pool ook nog eens goed betaalbaar.

Kuala Lumpur, Maleisië

3. Het lekkerste eten proberen op Penang

Als ik aan reizen denk, denk ik aan lekker eten. Wat is het dus fijn om dat je in heel Maleisië geweldig kunt eten. Door de vele culturen is de keuken heel divers en kun je van alles proberen. Van rijst gerechten tot westers eten, je vindt van alles in Maleisië. Ik kan niet wachten om de hawker stalls uit te proberen en voor weinig geld lekker te eten.
In Georgetown op Penang schijn je het lekkerste eten te vinden in heel Maleisië, dat willen wij natuurlijk zelf ook even beoordelen!

Eten op Penang, Maleisië

4. Apen tegenkomen midden op straat

Voor iedereen die al vaker in Azië is geweest zal dit misschien niet heel bijzonder meer zijn, maar voor ons dus wel. Hoe leuk is het dat je hier gewoon overal apen tegen kunt komen? Op het strand, in de jungle en misschien ook wel in de stad.

Apen in Maleisië

5. Met de jungletrein door Maleisië

De jungletrein is een trein die je dwars door de jungle van Singapore naar Kota Bharu (vlakbij de Perhentians) brengt. De trein is ontzettend basic dus je krijgt veel mee van het locale leven. De trein stopt overal en het is een best lang traject. Wij willen waarschijnlijk na Kuala Lumpur door naar de Perhentians, dus dit lijkt ons een leuke manier om te verplaatsen. De trein rijdt alleen niet langs Kuala Lumpur, dus we zouden dan eerst naar Gemas moeten, een klein dorpje verder op.

Jungletrein Maleisië

Natuurlijk staan ook nog wat ‘standaard’ dingen op onze Maleisië bucketlist. Zo willen we graag naar Borneo, Langkawi, Taman negara, de cameron highlands en nog veel meer. Genoeg te doen dus in de zes weken Maleisië.

Wat zou jij graag willen doen in Maleisië? 

De foto's in dit artikel heb ik van Pixabay
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows