4 x doen in Florence

by | Apr 14, 2016 | Citytrip, Europa, Italië, Lijstjes | 10 comments

Afgelopen zomer reisde ik samen met Melissa door de prachtige stad Florence. Een stad die op elke bucketlist zou moeten staan, want het is zo prachtig! Over de route tijdens onze reis vertelde ik al eerder en vandaag vertel ik je wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan deze Italiaanse stad.

1. Bekijk de zonsondergang vanaf Piazzale Michelangelo

Dit plein staat bekend om het prachtige uitzicht wat je hebt over Florence. Veel mensen bezoeken zit plein overdag, maar bezoek het eens tijdens zonsondergang. Bovenin dit artikel zie je al hoe mooi het uitzicht overdag is, maar rond zonsondergang is het nog mooier! De zon gaat onder aan de kant van Ponte Vecchio en het is adembenemend mooi! Na de zonsondergang zie je de stad gelijk in het donker, het wordt dan super mooi verlicht. En tja, als je toch jezelf al aan de klim waagt, kun je beter vroeg gaan en ook het uitzicht bij daglicht bekijken! Zeker de moeite waard.

Nog handiger, overnacht op plus camping Michelangelo, dan zit je naast dit plein!

Zonsondergang Florence
Zonsondergang in Florence
Duomo by night in Florence
Florence by night

2. Bekijk de Duomo in Florence

De Duomo, het bekendste gebouw van Florence. Het is echt werkelijk waar prachtig. Het gebouw is echt heel mooi en ik kon er heel lang naar blijven kijken, zonder dat ik er genoeg van had. Wij hadden maar twee dagen in Florence en toen wij bij de Duomo aankwamen stond er een hele lange rij om naar binnen te gaan. Wij zijn dus niet binnen geweest. Best jammer als ik foto’s voorbij zie komen! Het ziet er namelijk heel mooi uit. Ook het uitzicht vanaf de Duomo is echt heel mooi. Naar binnen komen kost je geloof ik tien euro, je kan dan overal in en mag ook de dom beklimmen.

Als je vroeg komt schijnt het wel heel rustig te zijn. Plan je bezoek dus vroeg in en voorkom de enorme wachtrij. Met 37 graden is lang wachten in de volle zon geen pretje. Zorg er ook voor dat je je schouders en knieën kan bedekken. Rondom de Duomo lopen ook veel verkopers die sjaals verkopen, om jezelf mee te bedekken.

Duomo Florence
Duomo Florence
Duomo Florence
Bij de duomo in Florence
duomo Florence

3. Ga op zoek naar leuke torentjes

Wij zagen in de verte steeds leuke torentjes en gingen er naar op zoek, door gewoon zomaar in die richting te lopen. Op die manier loop je ineens in hele leuke, rustige straatjes. Ook kom je bij de mooiste gebouwen en leukste winkeltjes uit, waar je misschien in eerste instantie niet heen zou gaan. Verder is het gewoon heel fijn om lekker te wandelen en te verdwalen in de Italiaanse straatjes!

straatjes van Florence
Florence
Met pinokkio in Florence
straatje in Florence
Florence
Florence
Synagoge van Florence

4. Wandel langs rivier de Arno

Rivier de Arno is de rivier die door Florence loopt. Langs de rivier staan ontzettend leuke huisjes, heel mooi om te zien. En als je dan toch langs de rivier loopt, loop dan ook gelijk over de bekende burg: Ponte Vecchio. Op deze brug vind je allemaal kleine winkeltjes, waarvan de meeste juwelierszaakjes zijn. De brug is wel ontzettend druk, dus het wandelen langs het water richting de brug vond ik leuker dan de brug zelf.

Ponte Vecchio Florence
Langs rivier de Arno, Florence
Langs rivier de Arno, Florence
Langs rivier de Arno, Florence
Langs rivier de Arno, Florence
Florence is een heerlijke stad, een stad die niet mag ontbreken op je bucketlist en een stad waarin verdwalen het leukste is om te doen. Het was een van de fijne plekken tijdens onze prachtige reis door Italië

Wat is jullie beste tip voor Florence?

De foto's in dit artikel zijn gemaakt door Melissa
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows