2017 in reizen

by | Dec 19, 2017 | Lijstjes | 32 comments

Het einde van december komt steeds dichterbij en daarmee ook het einde van een prachtig (reis)jaar. 2017 was voor ons een jaar waarin wij prachtige, nieuwe plekken mochten ontdekken. En hoewel wij nog een reisje op de planning hebben staan en dit mooie jaar nog niet voorbij is, is het tijd voor een terugblik; 2017 in reizen!

Jaaroverzicht: 2017 in reizen 

Dit jaar reisden wij maar liefst drie keer naar het buitenland. De vierde keer komt er nog aan. Voor sommige is dat misschien weinig, maar ik vond het best veel. Ik ben afgestudeerd in 2017 en als student is het budget niet altijd even groot. Ook was het soms behoorlijk druk met studeren en stages. Verder zijn wij ook een keer weg geweest in eigen land en hebben wij volop genoten van 2017, dat is uiteindelijk het belangrijkste! Ik ben blij met alle reizen die wij hebben gemaakt het afgelopen jaar.

In het jaaroverzicht van vorig jaar vertelde ik alleen over China, verder stond alles nog open. Gelukkig is er meer bij gekomen en op die manier werd het een super mooi reisjaar!

Januari: Amsterdam

Ons reisjaar begon dit keer al in januari. Voor Remco’s verjaardag boekten wij een weekendje Amsterdam. We verbleven 1 nacht in Holiday inn, bij station Amsterdam Sloterdijk. Al heel lang wilden wij naar het Light Festival en hoewel dat enorm tegenviel hebben we toch een leuk weekend gehad. Het sneeuwde en regende soms, maar we aten een overheerlijke kroket, hadden lol in de bijenkorf, gingen lekker uit eten en genoten van een mini vakantie in eigen land. In de trein maakten wij trouwens ook nieuwe reisplannen, want we wilden dolgraag weer even naar het buitenland. Het was een fijn weekend waar ik met veel plezier naar terug kijk.

Februari: Italië 

In februari was het tijd voor een heerlijke trip richting Italië. We hadden een week officieel vakantie, maar door wat flexibiliteit konden wij 1,5 week op pad. Bij Remco stond Venetië al heel lang op de bucketlist en ik wilde er alleen heen als het carnaval was. Ik was er al eens eerder, maar toen vond ik het helemaal niks. uiteindelijk maakten wij het rondje Bologna – Venetië – Verona – Bologna. Het was geweldig!

Bologna is een prachtige kleurrijke stad. Het is een stad waar veel te doen is en waar je overheerlijke pasta’s kunt eten. Ook het ijs is echt heel lekker. Verder zijn de uitzichten prachtig, maar ook de kleine straatjes zijn geweldig. Bologna is zo’n stad waar ik zeker terug kom, er is in de omgeving zat te doen en de stad verveelt niet. De sfeer is fijn en het is een echte jonge, levendige, studentenstad. Meer lezen over culinair Bologna? In dit artikel deel ik 13 tips voor een geslaagde citytrip!

Na Bologna gingen wij met de bus door naar Venetië. Op de het busstation werd mijn camera gejat, maar goed, we moesten er het beste van maken. Dus na een dag op het politiebureau konden wij genieten van het Venetiaanse carnaval en wat was dat geweldig zeg! Hoewel ik Venetië de eerste keer helemaal niet leuk vond, ben ik inmiddels verliefd geworden op de stad. Het is er zo mooi en de carnaval in Venetië voegt echt iets toe. Dus twijfel niet en ga! Het is zo leuk. Wil je meer lezen over de carnaval in Venetië? Ik schreef al eens een uitgebreid artikel en deelde super veel foto’s!

Na Venetië was het tijd voor onze laatste bestemming; Verona. Verona is een prachtige stad vlakbij het Gardameer. De stad is vooral bekend door het bekende verhaal over Romeo en Julia. Wij vonden de stad leuk, voor een dagje. Aangezien wij er langer waren was dit niet onze favoriete plek, wij verveelden ons vrij snel omdat we alles al gezien hadden. Ik bedenk me ook dat ik over Verona nog helemaal niet geschreven heb, maar dat ik dat eigenlijk wel snel moet doen. Wat mooi is het er zeker!

Kortom hebben wij een geweldige reis gemaakt van 1,5 week in februari. Ik zal er binnenkort zeker meer over schrijven, want er is nog zoveel wat ik niet heb verteld!

Bolgona
Verona
Venetië
Carnaval in Venetië

Juli / augustus: China 

Een paar maanden lang was ik vooral bezig met afstuderen en reisden wij niet. Gelukkig hadden wij voor juli en augustus een geweldige reis gepland staan; wij gingen 3,5 week richting China. Hoewel ik wat huiverig was voor de vieze dingen en de gewoontes hebben wij een geweldige reis gemaakt. Ik werd echt verliefd op de mensen, de cultuur en de natuur. China is mooi, het is fascinerend en bijzonder. Nergens vind je wat je in China vindt. Soms vraag je je af waar je bent beland, maar gaaf is het zeker!

Wij startten onze reis in Beijing, de hoofdstad van dit immense land. Beijing is een stad waar ik echt dol op ben. Wij hadden het geluk om helemaal geen smog te zien tijdens onze reis en zagen alle bezienswaardigheden met een strakblauwe lucht. We ontdekten de verboden stad, wandelden door de hutongs en beklommen de Chinese muur. Vooral dat laatste was echt een geweldige ervaring. Na Beijing pakten wij de trein en reisden wij 2000 km binnen een dag. We gingen naar Yangshuo; in zuid-China. In Yangshuo genoten wij van de prachtige natuur, die wij zowel te voet als met de fiets ontdekten. Het werd een geweldige week! Na deze prachtige plek reisden wij door naar Fenghuang, een echt Chinees stadje waar bijna geen Westerse toerist komt. De stad is mooi en je ervaart hier iets meer het ‘echte’ China. Na een volle dag gingen wij naar Zhangjiajie om daar een paar dagen lang te genieten van de mooiste uitzichten over een prachtig en bijzonder landschap. Helaas waren wij hier niet alleen en leek heel China hier rond te lopen, maar goed, mooi was het wel. Vervolgens reisden wij via Xi’an en Pingyao weer terug richting het fijne Beijing.

China was echt een geweldig land om doorheen te reizen en ik wil ooit terug. Terug naar de Chinese muur en het mooi Beijing, terug naar Yangshuo voor de geweldige natuur, maar ook terug om nieuwe plekken te ontdekken in dit immens grote, diverse en mooie land.

Ben je nog niet overtuigd dat je moet gaan? Dan heb je vast nog niet mijn mooiste foto’s bekeken en gelezen waarom ik China zo’n geweldig land vind? Remco maakte trouwens ook een prachtige reisvideo van onze mooie reis. Heb ik je al overtuigd? Bekijk dan onze route voor nog meer inspiratie en regel snel je visum! Houd ook onze blog in de gaten, want ik ga nog heel veel schrijven over dit prachtige land!

Chinese muur
Yangshuo China
Fenghuang
Xian
Yangshuo China
Zhangjiajie

Oktober: Malta 

In september kwamen wij vooral bij van onze prachtige reis door China, maar in oktober was het weer tijd voor een nieuw tripje: wij gingen een weekje richting Malta. Terwijl het hier in Nederland al kouder werd en wij de zon bijna niet meer zagen, liepen wij in Malta rond in onze korte broeken en genoten wij van een heerlijke week nazomeren op Malta. Wij ontdekten dit eiland per bus, wat niet zo’n succes was en genoten van het moois dat Malta te bieden heeft. Vooral de steden op Malta zijn de moeite waard. Het was ook vooral heerlijk om even er tussenuit te zijn en op een warme bestemming te genieten. Wat wij deden en wat jij ook echt niet mag missen tijdens je bezoekje aan Malta lees je in dit artikel! Onze trip naar Malta beviel zo goed, dat ik bijna zeker weet dat wij vaker een bezoekje gaan brengen aan een warme bestemming terwijl het hier helemaal niet zo warm meer is. Heerlijk!

Malta
Malta

December: Rome & Londen 

Ik verklapte het al eerder, maar wij zijn nog niet uitgereisd dit jaar. Sterker nog; wij sluiten 2017 af in het buitenland! Hoe gaaf is dat? Volgende week vliegen wij op zondag richting Rome, om daar de kerstdagen door te brengen. Voor Remco is Rome onbekend terrein, voor mij is het een tweede bezoek. Na een paar dagen in deze geweldige, Italiaanse stad is het tijd om door te vliegen naar Londen. In Londen vieren wij oud en nieuw en gaan wij naar het theater. Ook gaan we lekker genieten van wat kerstmarkten en misschien nog wat shoppen. Voor mij is Londen een nieuwe stad, Remco was er al eens met school. Ik heb echt zin in dit tripje en ben heel benieuwd naar deze steden! Wil je meer lezen over onze reis tijdens kerst en oud&nieuw? Houd dan onze blog in de gaten en volg ons op de Facebook, waar wij regelmatig iets van ons laten horen.

Ons reisjaar in cijfers 

Net zoals vorig jaar kijk ik bij mijn jaaroverzicht ook terug naar de cijfers. Hoeveel dagen waren wij weg en in hoeveel hotels sliepen wij eigenlijk? Dat deel ik hieronder!

Aantal reizen: 4 (5 als Amsterdam meetelt)
Aantal vliegtuigen: 11
Aantal dagen op reis: 57
Aantal weken op reis: ruim 8 weken
Aantal verschillende accommodaties: 16
Aantal verschillende plaatsen: 14
Aantal verschillende landen: 4
Aantal foto’s: 6473, ik heb dan alleen de foto’s meegeteld die in het buitenland zijn gemaakt. Er komen er in Rome en Londen vast nog veel meer bij!

Erop uit in Nederland 

Ik probeer elk jaar ook iets meer te ontdekken van Nederland, aangezien daar ook genoeg moois te zien is. In ons uitgebreide overzicht heb ik alleen de tripjes meegenomen waar wij ook daadwerkelijk ergens bleven slapen, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. Echter bezochten wij dit jaar ook Kinderdijk, waar wij een fotografiecursus volgde (aanrader!). Verder maakten Remco en ik een NS-wandeling tussen castricum en Egmond aan zee door de duinen en het bos. Het was prachtig weer en een super mooi stukje Nederland. Ook wandelden wij door de Oostvaardersplassen en verkende ik samen met Melissa Volendam. Met de buurtvereniging fietste ik door het mooie  Laag Holland. Kort gezegd heb ik het afgelopen jaar best veel gezien van Nederland waar ik echt blij mee ben! Nederland is ook de moeite waard, dat vergeten we soms. Gek genoeg heb ik hier over allemaal nog niet geschreven, maar dat ga ik zeker nog eens doen!

Nederland Kinderdijk

Vooruitblik: reizen in 2018 

2018 gaat een geweldig reisjaar worden. Waarom? Omdat wij in 2018 op wereldreis gaan! Ja je leest het goed, wij gaan op reis, met een enkeltje op zak. We willen meer zien, meer ontdekken en meer avonturen beleven. Wij willen nieuwe bestemmingen ontdekken en de wereld over reizen. Over onze plannen vertelde ik al iets in dit artikel, maar er staat nog niets vast! Aangezien Remco nog niet klaar is met studeren gaan we waarschijnlijk in oktober 2018 pas weg. Dat betekend dat we nog best lang hebben voor de voorbereidingen en om geld te sparen, maar dat het ook wel heel lang is om ondertussen helemaal niet weg te gaan. Reisjes voor onze wereldreis gaan er zeker nog komen, maar alles staat nog open. In 2018 staat alleen een weekendje Groningen gepland, maar voor de rest nog helemaal niks. Ik zou graag een citytrip maken richting het zuiden van Europa en in de zomervakantie wil ik ook zeker nog even weg. Ver zal het niet zijn, maar een Grieks eiland ontdekken lijkt me ook nog wel wat. Verder starten wij 2018 trouwens in het buitenland, aangezien wij oud en nieuw vieren in Londen!

Wij hebben in ieder geval een prachtig reisjaar achter de rug en ik ben benieuwd wat 2018 ons gaat brengen.

Hoe zag jouw reisjaar eruit? 

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow