2016 in reizen

by | Dec 22, 2016 | Lijstjes | 14 comments

Het is eind december en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op het afgelopen jaar. En wat voor een! 2016 was voor ons een geweldig reisjaar en was er een waar ik heel graag nog eens aan terug denk. Daarom is zo’n terugblik helemaal geen straf. Stiekem wilde ik deze post bewaren tot 31 december, maar voor het einde van het jaar kreeg ik ineens een heel ander idee. Dus hoewel ik nog niet uitgereisd ben; mijn 2016 in reizen!

Jaaroverzicht: 2016 in reizen 

Dit jaar maakte ik maar liefst vier reisjes. Voor sommige klinkt dat misschien weinig, voor sommige juist heel veel. Ik val onder de laatste categorie. Vier keer in een jaar weg kunnen als student, waarvan een keer ver en vrij lang, vind ik best een luxe en ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen doen het afgelopen jaar.

Februari: Boedapest 

Ons reisjaar startte in februari. Samen met Remco vloog ik met KLM naar Boedapest. Een stad die wij beide al eens bezochten, Remco zelfs meerdere keren, maar een stad waar wij samen nog niet waren geweest. Een stad waar ik de eerste keer verliefd op werd en de tweede keer nog een stukje meer. Wat is dit een prachtige plek zeg! Wij verbleven vijf nachten in het Queen’s court hotel, waar wij genoten van iets meer luxe tijdens een winterse stedentrip. Het was heerlijk!

Boedapest jaaroverzicht 2016

Juli: Singapore & Maleisië 

Het was een paar maanden stil qua reizen, maar wij maakten ons klaar voor onze eerste verre en lange reis; wij vertrokken namelijk voor zes weken richting Singapore en Maleisië! We maakten een geweldige reis en het was een super leuke ervaring om eens lang weg te zijn en echt vrijheid te hebben. Het smaakt naar meer. Azië smaakt naar meer, maar het lang weg zijn al helemaal. Wij vertrokken op 13 juli met British Airways richting Singapore, waar wij een nacht verbleven. Aan het einde kwamen we wel weer terug, het was eerst tijd voor Maleisië! Het absolute hoogtepunt deze maand was de omgeving van Kuching, waar wij voor het eerst kennis maakten met Borneo en waar wij super veel wildlife spotten. Oh, de infinity pool in Kuala Lumpur was trouwens ook wel echt extreem gaaf…

Maleisië jaaroverzicht 2016
Borneo Maleisië jaaroverzicht 2016
Borneo Maleisië jaaroverzicht

Augustus: Maleisië, Thailand en Singapore 

Onderweg veranderden wij onze plannen en voegden wij  een weekje relaxen in Zuid-Thailand op de planning toe. Daarvoor reisden wij in augustus natuurlijk nog rond in het mooie Maleisië, met als hoogtepunt deze maand Perhentian Besar, de Cameron highlands en Langkawi. Na Langkawi reisden wij door naar Koh Lipe, in Thailand, waar wij het witste strand en het blauwste water bewonderden. Op Koh Lanta maakten wij dankbaar gebruik van het laagseizoen en boekten wij een prachtig vijf sterren resort. Wij eindigden in Singapore, wat helaas het minste stuk van onze reis was. Op 24 augustus vlogen wij weer terug naar Nederland, met een backpack vol herinneringen en verhalen, en een camera vol prachtige foto’s

Maleisië jaaroverzicht reizen
Koh Lipe, Thailand jaaroverzicht
Singapore jaaroverzicht 2016

Oktober: srprs.me 

In oktober was het weer tijd voor een reisje! Dit keer niet met Remco, maar samen met mijn zusje. Op naar bestemming onbekend! Wij gingen weg met srprs.me en hadden dus van te voren geen flauw idee waar we heen gingen. Het werd een super leuke citytrip naar het onbekende, maar mooie, Gdansk in Polen. Mijn vooroordelen bleken onterecht en ik ontdekte op deze manier een plek waar ik anders nooit was gekomen.

srprs me jaaroverzicht

December: Praag

Yeah, wij vieren kerst voor het eerst in het buitenland! Ik heb er echt enorm veel zin in, want ja; dit reisje staat nog op de planning. Op het moment dat dit artikel online komt zijn wij onderweg of net geland. Beide bezochten wij Praag al eens eerder, maar dan in de zomer. Rondom kerst moet deze stad nog magischer zijn dan dat het nu al is.

Heb je nog last minute originele tips voor Praag? Laat het weten in een reactie, wat deze zijn natuurlijk altijd welkom! Wie weet ontdekken wij zo nog een nieuw, fijn plekje in deze prachtige stad.

Ons reisjaar in cijfers 

Aantal reizen: 4
Aantal vliegtuigen: 13
Aantal dagen op reis: 58
Aantal weken op reis: ruim 8 weken
Aantal verschillende accommodaties: 20
Aantal verschillende plaatsen: 16
Aantal verschillende landen: 6
Aantal foto’s: 4629, het zal vast niet precies kloppen en in Praag komen er ook nog wel een paar 100 foto’s bij.

Erop uit in Nederland

Elk jaar neem ik mezelf weer voor om ook in Nederland op ontdekking te gaan en ook in 2016 heb ik dit weer gedaan. Ik bleef nergens een nacht slapen, waardoor het niet in het overzicht hierboven staat, maar ik wilde het toch graag even noemen. Dit jaar fietste ik twee keer op veelzijdig Texel, bezocht ik regenachtig Den Bosch en verkende ik meerdere malen Amsterdam. Volgend jaar wil ik weer opnieuw meer van Nederland ontdekken en dit gaat ook zeker gebeuren! In het weekend van 14 januari breng ik samen met Remco zelfs een nacht door in deze prachtige stad. Samen met Melissa een stukje Nederland ontdekken staat ook nog op de planning.

Texel jaaroverzicht 2016

Vooruitblik: reizen in 2017

Natuurlijk willen wij in 2017 weer lekker veel reizen en ontdekken! Zoals ik al zei brengen wij in januari een weekend door in Amsterdam. In juli en augustus gaan wij voor 3,5 week naar China en verder staat alles nog open. Een stedentrip richting Spanje, Portugal of Polen lijkt me wel wat, maar een trip met srprs.me staat ook op mijn verlanglijstje. Maar voorlopig start ik 2017 werkeloos en met de ambitie om af te studeren in juni, dus dat (het afstuderen en het vinden van werk) heeft ergens ook prioriteit. We gaan zien wat voor moois 2017 ons brengt, ik hoop in ieder geval op een heel mooi reis- en blog jaar!

Hoe zag jouw reisjaar eruit? 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow