10x waarom Londen zo’n geweldige stad is!

door | Laatste update Oct 25, 2023 | Gepubliceerd Mar 4, 2018 | Engeland, Europa, Stedentrips | 8 reacties

Ik had het nooit verwacht, maar ik ben verliefd. Verliefd op een stad waar ik van te voren van dacht dat ik het niks zou vinden. Ik ben verliefd op Londen. Als ik foto’s zie snap ik het soms niet eens, maar als je er bent valt alles op zijn plek. Londen is gewoon in één woord geweldig. Zo geweldig dat wij binnenkort alweer gaan. Waarom Londen zo geweldig is, vertel ik je in dit artikel! 

Waarom Londen zo geweldig is 

Waarom Londen zo geweldig is is voor mensen die er nooit geweest zijn misschien lastig te snappen. Veel mensen keren meerdere keren terug naar deze wereldstad en ik snap waarom. Om het echt te begrijpen moet je er eigenlijk gewoon geweest zijn. Toch ga ik het je proberen uit te leggen en vertel ik je in dit artikel waarom ik zo verliefd ben op Londen!

1. Je hebt er super veel leuke winkels

Als ik op citytrip ga doe ik dat niet om te winkelen. Toch vond ik Londen onder andere zo geweldig omdat ze zoveel leuke winkels hebben. Ik heb het dan ook niet eens over de grote hoeveelheid kledingwinkels, maar vooral over de gekke, bijzondere winkels. Zo vond ik de m&m store en de Lego store echt geweldig om te bezoeken. Zo idioot hoe groot alles is en zo gaaf om te zien! In de Lego store is de toren van de big ben na gebouwd, maar ook een telefooncel en complete metro van lego vind je terug in de relatief kleine winkel. In de m&m store kijk je ook je ogen uit, hoe kunnen ze ooit 4 verdiepingen vullen met allemaal m&m dingen!?

Denk je dat dat alles is? Ook de grootste speelgoedwinkel ter wereld vind je in Londen.  Hamleys heeft maar liefst 7 verdiepingen met in totaal 50.000 soorten speelgoed. Je vindt Hamleys op Regent street en kijkt er echt je ogen uit.

M&M store Londen
Lego store Londen

2. Elke wijk is anders 

In Londen heb je ontzettend veel wijkjes die de moeite waard zijn om te bekijken en al deze wijkjes zijn helemaal anders. Camden town is bijvoorbeeld heel alternatief, met een markt met hele bijzondere kraampjes en bijzondere winkels. De gevels van de panden zijn bedekt met enorme schoenen en andere versieringen. Echt grappig om te zien. Vervolgens pak je de metro en sta je in een compleet andere wijk als Notting hill. Hier geniet je van de rust en de mooie gekleurde huizen. Het is bijna alsof je in een compleet andere stad bent. Weer een compleet andere wijk is Shoreditch, dit is een wat kunstzinnigere wijk waar je veel streetart kunt spotten.
Heb je zin in wat aziatische sferen? Dan moet je even een kijkje nemen in de wijk Soho, het Chinatown van Londen. Hier kun je Aziatisch eten en de sfeer is er super fijn.

Al deze unieke wijken maken Londen echt een hele unieke stad. Op 1 dag kun je meerdere keren het idee hebben dat je in een compleet andere stad bent. Ik noemde hierboven ook pas vier verschillende wijken, Londen kent er natuurlijk veel meer en je raakt hierdoor niet uitgekeken!

Camden Town Londen
Notting Hill Londen
Camden Town Londen

3. Overal in Londen vind je leuke markten 

Eigenlijk sluit dit punt wel een beetje aan bij punt nummer twee; in bijna elke leuke wijk vind je wel een super leuke markt. Er zijn ook wijken die bekend staan om hun leuke markten. Een van de leukste markten vind ik zelf die bij Covent Garden. Origineel was dit een groente- en fruitmarkt, maar tegenwoordig wordt hier echt van alles verkocht. Ook Borough market vond ik echt een super leuke markt. Borough market is een foodmarket onder een treinspoor. De sfeer die er hangt is heel fijn en de geur die er hangt ook. De beste Fish&Chips van Londen vind je ook bij Borough market. Verder vind je ook in Notting hill een markt en mag je die in Camden town ook echt niet missen. Soms loop je gewoon rond in Londen en kom je ook leuke markten tegen, dus bij ons volgende bezoek gaan we hier zeker weer naar op zoek!

Covent garden

4. Londen is de perfecte stad voor een avondje theater

Zeg je Londen, dan zeg je theater. Londen is echt een musical stad en je moet tijdens je citytrip naar Londen dan ook minimaal één keer naar het theater. Het aanbod in Londen is groot, dagelijks draaien er flink wat musicals. Je kan op de dag zelf op West End naar een bali gaan om kaartjes te kopen voor een musical voor diezelfde dag. Vaak zijn deze kaartje een stuk goedkoper dan vooraf kopen, maar je hebt minder keuze. Het is net wat je wilt. Wij gingen naar twee musicals bij ons eerste bezoek en boekten dit vooraf. Wij kozen voor de Lion King en Les Miserables, allebei heel anders, maar zo gaaf! Bij ons tweede bezoek gingen wij 42nd Street, dit boekten wij bij het kantoortje op Leicester Square. De derde keer gingen wij naar Wicked, onze absolute favoriet!

Een avondje theater is gewoon een hele leuke en fijne avondbesteding! Meer lezen? Ik schreef ook al eens een artikel over het theater in Londen.

Les Miserables Londen

5. Londen heeft prachtige stukken en mooie gebouwen 

Van te voren was ik bang dat ik Londen lelijk zou vinden, maar ik vond zoveel stukken prachtig! De mooie gebouwen nemen in Londen echt de overhand en met de vreemde gebouwen in de dildo vorm kon ik best leven. Londen komt ermee weg dat niet alles oud en mooi is. Sommige stukken in Londen vond ik ook gewoon echt heel mooi. Zo is Trafalgar Square echt een prachtig plein om te zien. Maar ook de hele wijk Westminster is prachtig. Daar vind je onder andere Wesminster Abbey en de Big Ben (die eigenlijk niet zo heet). Ook de wijk Bank is mooi en alles rondom Picadilly circus ziet er ook gewoon echt mooi uit. Het enige niet mooie in Londen vond ik het deel rondom de towerbridge, waar je het gebouw the Shard vindt. Tja, dat is een kwestie van smaak, maar Londen komt er gewoon mee weg.

Westminster Abbey

6. Er hangt een heerlijke sfeer

De sfeer in Londen is echt heel fijn. Tegenwoordig lopen er in veel steden heel veel militairen met immense geweren voor de veiligheid. Fijn dat ze erom denken, maar voor een fijne sfeer in een stad is het niet zo bevorderend. In Londen loopt er wel veel politie voor de veiligheid, maar de enorme geweren zie je niet. Dit maakt het een fijnere stad dan veel andere steden op dit moment. Verder is het overal altijd levendig, waar je ook bent. Maar extreem druk kan ik het er ook niet noemen. Het is zo’n stad die gewoon gezelligheid ademt en waar je je altijd op je gemakt voelt. Na vijf minuten in Londen houd je al van die stad, dan voelt het al fijn. Uitleggen waarom de sfeer zo geweldig is is lastig, dus je zult het ook gewoon zelf moeten ervaren.

7. Alles is groots 

Londen is met recht een wereldstad. Alles is groots en overweldigend. Er draait niet 1 musical op West End, nee, er draaien er 30. Er hangt niet 1 klein schermpje met reclame op Picadilly circus, nee, er hangt een enorme waar je niet omheen kunt. We hebben geen winkel met 1 verdieping, nee, we hebben er gewoon 7. In Londen is alles groots en dat vind ik verbazingwekkend leuk!

Picadilly circus Londen

8. Je vindt heel veel typerende dingen in Londen 

Als je aan Londen denkt denk je direct aan de rode dubbeldekkers en de rode telefooncellen. Maar wist je dat dat slechts twee van de dingen zijn die echt typerend zijn voor Londen? De brievenbussen, de leuke oude taxi’s en de guards maken Londen ook echt een unieke stad. Of wat dacht je van de underground en het bij behorden bord? De typische dingen horen bij Londen en maken Londen stiekem nog net even leuker. Even een foto maken in een telefooncel, even een ritje maken in een dubbeldekker, dat is toch ook gewoon leuk?

Ik schreef al eerder over de typerende dingen van Londen. Dat artikel vind je hier.

Typisch Londen

9. Londen is heel groen 

In Londen vind je echt ontzettend veel parken. Zowel grote als kleine parken zijn er in Londen in overvloed. Wij kochten onze lunch heel vaak bij de supermarkt en aten dit vervolgens op in een parkje. Een parkje vonden wij eigenlijk altijd binnen vijf minuten lopen. Dat geeft wel aan hoeveel parken je vindt in Londen. Wij brachten zelf een bezoekje naar Hyde park en Regent’s park. De volgende keer staat Primrose hill ook op het lijstje en wie weet in wat voor parken we nog meer terecht gaan komen.

Het leukste aan de parken in Londen vind ik stiekem de eekhoorns. In veel parken kwamen wij super veel eekhoorns tegen. Er is niets leukers dan de eekhoorns voeren met nootjes en er prachtige foto’s van maken! Eekhoorns op de foto’s zetten kostte ons soms gewoon ruim een uur, maar was een heerlijk vermaak. Ook dit soort momenten maken Londen echt een heerlijke stad. En zeg nou zelf, als je ze ziet op de foto krijg je toch ook gelijk zin om naar een park in Londen te gaan?

Meer lezen? Lees dan eens mijn artikel over de leukste parken van Londen

Eekhoorns Londen

10. Er is ontzettend veel te doen 

Misschien heb je het wel al door; maar er is gewoon ontzettend veel te doen in Londen. Wij waren er vijf volle dagen en hebben gewoon nog niet alles kunnen zien. Je kunt er super leuk winkelen, naar het theater gaan, wandelen langs de Theems, een boottochtje maken, een ritje in de dubbeldekker maken en nog veel meer. Er is genoeg te zien en genoeg te doen. Zo deden wij in de avond een jack the ripper tour via Strawberry tours en dat was echt helemaal geweldig. Ik heb nog nooit zo’n interessante tour gevolgd. Met hun kun je ook overdag veel free walking tours doen, die ook weer geweldig moeten zijn. In Londen kun je slenteren door de straten zonder dat je je verveeld. Je kunt er steeds nieuwe wijken en nieuwe dingen ontdekken. Je kunt uren mensen kijken en uren uitrusten in een van de vele parken. Kortom; in Londen verveel je echt geen moment.

En ondanks dat je in Londen enorm veel te doen hebt, kun je ook in korte tijd heel veel zien van de stad en een goede indruk krijgen. Londen ligt zelfs zo dichtbij Nederland dat je ook een dagtrip kunt maken met de bus. Meer lezen daarover? Bekijk dan ook eens het artikel dagtrip Londen met de bus, van blogger Gabriëlle!

Wil je meer lezen over de dingen die je kan doen in Londen? Ik schreef een artikel waarbij ik de leukste Londen tips verzamelde!

 

Dit zijn voor mij de tien redenen waarom Londen zo’n geweldige stad is en waarom wij er dus binnenkort weer naar toe gaan. Met oud en nieuw 2018 waren wij er voor het eerst en in de meivakantie van 2018 brengen wij een tweede bezoekje aan deze geweldige stad! Ik kan niet wachten en heb er echt heel veel zin in.

Vind jij Londen ook zo’n geweldige stad? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows