10 redenen waarom je maar beter niet naar Italië kunt gaan

by | Apr 6, 2017 | Europa, Italië, Lijstjes | 14 comments

Italië, het staat bij bijna iedereen wel op de bucketlist, of je bent er al (meerdere keren) geweest. Ik heb nog nooit iemand een negatief woord over Italië horen zeggen en in februari ging ik zelf voor de vierde keer naar het land van de pizza en pasta. Inmiddels kan ik zeggen dat ik echt totaal niet begrijp waarom iedereen Italië zo graag bezoekt. Ik bedoel maar, het is dus totaal niet divers, de steden zijn verschrikkelijk en dan heb ik het nog niet eens gehad over de natuur. Vreselijk toch? Daarom deel ik vandaag tien redenen waarom je maar beter NIET naar Italië kunt gaan.

1. Het Nederlandse ijs is daarna niet lekker meer

Sinds ik terug ben uit Italië heb ik al meerdere keren Italiaans ijs gehaald in Nederland en geen enkele keer dacht ik echt wauw wat is dit lekker. Zo jammer, want voor ons bezoekje aan Italië had ik dat wel. Het Italiaanse ijs is veel smaakvoller en je hebt veel meer keuze uit de lekkerste smaken. Ook krijg je vaak veel grotere bolletjes. Het Italiaanse ijs is eigenlijk gewoon te lekker, het zou verboden moeten worden (of toch maar niet?). Wil je straks nog kunnen genieten van je ijsje in Nederland? Ga dan niet naar Italië.

IJs Italië

2. Er zijn te weinig leuke steden

Rome, Venetië, Verona, Bologna, Ferrara, Siena, Lucca, Florence, Pisa, Riomaggiore… Dat zijn slechts een aantal steden in Italië die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Veel te weinig toch? En die steden zijn ook helemaal niet knus natuurlijk, je vindt er geen prachtige gebouwen, geen mooie straatjes en geen geweldige kerken. Ook heb je er nooit mooie uitzichtpunten en vraag je je natuurlijk constant af wat je in die stad doet. Alle steden die ik noemde zijn sfeerloos, dus blijf er vooral lekker weg (dan is het ten minste lekker rustig als ik er ben).

Straatjes in Ferrara, Italië
Uitzicht over Florence, Italië
Mooi straatje in Verona, Italië
Italië Ferrara straatje
Rome
Italië Venetië mooie straatjes

3. Je eet te veel pizza

Als je in Italië bent ga je ineens heel veel pizza eten en dat is eigenlijk helemaal niet lekker. Een vers gemaakte bodem met alles erop wat je lekker vindt, uit de steenoven, dat wil je toch niet? En weet je wel hoe slecht het voor je is? En zelfs als je je voorneemt om maar één keer pizza te eten tijdens je reisje door Italië doe je dat niet en eet je het nog veel vaker. Er is maar een oplossing voor; niet gaan en van die lekkere, kleffe diepvries pizza’s in Nederland blijven eten.

Pizza Bolgona

4. De zon schijnt nooit

In het zuiden van Italië is het in februari alweer rond de 17 graden, maar ja, in het noorden is het slechts 10 tot 14 graden, terwijl het in Nederland regent en 7 graden is. Niet fijn toch? En in de zomer is het daar gewoon altijd 25 / 30 graden. Soms zelfs warmer. Ik heb in vier keer Italië slechts een keer echt regen gezien, dat is te veel natuurlijk. Conclusie, de zon schijnt nooit. Je kunt er ook echt niet bruin worden en komt wit terug.

5. De natuur is lelijk

In Italië heb je heel veel verschillende natuurgebieden, die allemaal stuk voor stuk niet mooi zijn. Zo heb je de Dolomieten, waar je heel veel verschillende wandelingen door de bergen kunt maken. Rijd je een paar uur verder sta je in het meren gebied, waar je kunt zwemmen en heel veel bergen en prachtige meren kunt bewonderen.

Rijd via de kust richting de Toscane en je komt Cinque terre tegen, allemaal gekleurde dorpjes langs de kust, in de rotsen. Ook niet mooi natuurlijk. Vervolgens kom je dus uit in de Toscane, waar je vele groene heuvels trotseert. En helemaal beneden vind je nog eens de Bloemenrivièra, ook geen gezicht. En wat dacht je van de Vesuvius vlakbij Napels? Of het eiland Sicilië met ruige kusten, veelzijdige natuur en de Etna. En Sardinië? Nee, er is geen mooi stukje natuur in Italië te vinden, dus ook daar hoef je het niet voor te doen.

Italië Cinque terre natuur
Italië cinque terre natuur
Cinque terre

6. Het is niet divers

Italië is totaal niet geschikt als je op reis wilt naar een divers land. Al die vele verschillende steden en dorpen komen na een tijdje echt je neus uit hoor. Hetzelfde geldt voor de natuur, na een tijdje heb je wel genoeg meren, bergen, kusten en vulkanen gezien. Helemaal niet leuk en gewoon veel te weinig afwisseling. Zoek je diversiteit? Sla Italië dan zeker over!

7. Er zijn geen mooie stranden

Denk je aan Italië dan denk je aan mooi weer, steden, ijs, natuur en aan relaxen bij het zwembad of bij een van de meren in het merengebied. Soms denk je misschien ook wel aan strand, aangezien beide kanten van Italië aan zee liggen. Maar wist je dat ze helemaal geen fijne stranden hebben? Je hebt geen stranden waar je lekker even kunt relaxen en kunt zwemmen. De meeste zijn ook nog eens niet om aan te zien. Wil je voor strand naar Italië? Think twice.

Cinque terre strand Italië

8. Rondreizen is er praktisch onmogelijk

In Italië van plek naar plek reizen? Dat is echt heel moeilijk. Er rijden namelijk maar een paar treinen per dag tussen heel veel verschillende steden en dorpen. Ook gaan er maar een paar bussen naar elke uithoek van het land. Verder is een auto huren in Italië ook echt heel lastig. Dus ja, heb je geen zin om energie te steken in het reizen tussen verschillende plekken? Dan is Italië misschien niet het juiste vakantieland.

9. Het is lastig te bereiken

Naast dat het rondreizen in Italië heel lastig is, is het land ook nog eens heel moeilijk te bereiken. Slechts meerdere keren per dag vliegen er vanaf Eindhoven en Amsterdam vliegtuigen naar verschillende steden in Italië. Je kunt dan vliegen met heel veel verschillende maatschappijen, want kennelijk is Italië populair. Woon je dichtbij de Duitse of Belgische grens? Dan kun je ook nog vliegen vanaf die landen.

Ga je wat langer weg en heb je een eigen auto? Dan kun je er ook best heen met de auto. Wij zijn zelfs een keer met de trein naar Italië gegaan. Dat zijn dus maar weinig opties, waardoor het dus een heel onbereikbaar land is en het te veel tijd en moeite kost om er te komen. En met een beetje pech heb je ook nog mooi uitzicht vanuit het vliegtuig.

vliegen naar Italië

10. Je raakt verslaafd

Ben je een keer in Italië geweest? Dan wil je de volgende keer weer! En dat is weer heel slecht voor je portemonnee, aangezien reizen nou eenmaal geld kost. Verslaafd raken aan het reizen is al verschrikkelijk, maar verslaafd raken aan een bepaald land al helemaal! En stel je nou toch voor dat het aantal bestemmingen in Italië op je bucketlist alleen maar groeit en groeit, dat is toch verschrikkelijk? Ik zou het voorkomen nu het nog kan en gewoon niet naar Italië gaan, je mist niks.

Italië is dus echt een vreselijk land, ga er niet heen en word er vooral niet helemaal verliefd op! Geniet niet van het fijne weer, de lekkerste ijsjes en de meest lekkere pizza’s ooit. Bezoek niet die prachtige pittoreske dorpjes en geniet niet van de mooie diverse natuur. Kortom, sla Italië lekker over! (dan is het lekker rustig als ik voor de vijfde keer ga 😉 ).

Ben jij al eens in dit vreselijke land geweest?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow